Co s ním? Počůrává se a občas i pokadí!!! PROSÍM, poraďte.

18.12.2013

Holky větších prcků, prosím Vás, poraďte mi... Už jsem z našeho kluka nešťastná :( Je mu bez pár dnů tři a tři čtvrtě roku. V noci mu stále dávám plínu. Když ho ještě před půlnocí probudím a nechám vyčůrat, většinou vydrží suchá. Někdy ale taky ne. Bez probuzení je téměř stoprocentně počůraná. Co se týká pitného režimu- žádný velký "pijan" není a hodinu až dvě před spaním se pití snažíme vyhnout. Má smysl mu plínu nedat vůbec? (Do školky mimochodem chodí a i přes poledne se mu už několikrát povedlo počůrat.)
Věc druhá - mnohem šílenější... Za posledních cca 10 dní se pětkrát nejen počůral, ale i pokadil!!! To je fakt hrůza. Vůbec ho to neprobudí, klidně si v tom je do rána, pokud na to nepřijdu dřív... K večeru jde třeba čůrat a jak stojí u záchodu, tak "maminko, maminko, mně se chce kadit", sedne na záchod, ale přejde ho to. Takhle třeba dvakrát. A nakonec to skončí v noci v plíně. (Zácpu ani průjem nemá, hovínko má normální a kadil taky vždycky normálně.) Přijde mi to strašný. Co s ním mám dělat? Nemáte někdo nějakou zkušenost, prosím? Budu vděčná za jakýkoli názor či radu! Moc děkuju!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,synovec když začal chodit do školky tak se tam začal i pokakávat a na konec i v noci....švagrová si myslela jestli ho tam nějak nešikanujou a na konec zjistila že kluk se stydí říct paní učitelce že chce na záchod a jak to držel celej den tak se někdy pokakal v noci i ve školce,tak třeba je to i váš problém.Zkusila bych se zeptat paní učitelky jestli tam chodí kakat....jinak asi víc neporadim.Moje dcera měla do 3,5 taky plínu na noc kvůli čurání :) :a:

Ahoj, Máji, Jířa má taky na noc stále plínu. Teď to tedy konečně vypadá, že se začíná něco dít, má ji třeba pět dní suchou, ale pak třeba zase dva dny pořádně nacucanou. Já to tedy zatím nijak extra nehrotím. V noci ho nebudím, on se tedy vzbudí sám, ale na záchod jít nechce. S tím kaděním nevím, třeba to je jen dočasné, když to dělá takhle krátce a brzy to přejde. Mějte se hezky, buďte zdraví a přejeme pohodové vánoční svátky a vše nejlepší do nového roku ;)

In reply to by Jablotro

Haní, díky, že jsi napsala :) Já plínu na noc doteď taky až tak moc neřešila, i když mě to štve, ale jak začal ještě s tím kaděním, to už je teda trochu moc :( Tak nějak nevím, teď je to noc co noc, posledních pár dní. Jako kdyby na něj to kadění prostě přišlo místo ve dne v noci a lup to do plíny a vůbec mu nevadí, co má v kalhotech :00: My vás taky moc zdravíme a užijte v klidu Vánoce a v novém roce ať jste zdraví a spokojení :a:

dceři bylo před měsícem 3 a pul a až na to kadění je to stejné,plena po noci kilová,nebudím,na to nemám energii :///: ,při nachlazení jsem prala povlečení ze školky asi 5x během 14 dnu :00: ,ted naštěstí zas dobrý,neřeším to,do 5 let mají čas,dozrají

Ahojky, zdravím Vás zase po delší době. Co poradit? Jen tě uklidním, Klárka měla plínu na noc ještě v létě, takže jí bylo taky cca 3,5 roku. Pak byl relativně klid, noci v suchu a pak to zase "prasklo" když nastoupila do škoky. Takže měsíc jsme převlékali postel každou chvíli a zase jí to přešlo. Není v tom taky nějaký psychycky problém? Třeba na sebe chce jen upozornit ;) Držím palce, aby ho to co nejdřív přešlo :)

In reply to by pešule

Ahoj Pešu, taky moc zdravíme ;) Psychický problém snad ne, nejsem si vědomá toho, že by se něco změnilo, snad jen ta povinnost se školkou, ale to už je od září (a nesnášel nástup moc dobře, i dost marodí, tak se to opakuje, když se třeba po deseti nebo čtrnácti dnech vrací do školky...) Doufám, že se to brzo nějak zklidní... Posíláme pusu k vám domů oběma prckům ;)

In reply to by pešule

Je, tak to já nastavila pobyt včetně spaní hned od třetího týdne ;) Kupodivu si na to zvyknul docela lehko, čekala jsem to mnohem horší :///: Taky jste furt marodný? I vám přejeme krásné Vánoce i nový rok :a:

U nas bylo nocni curani do 4 let. Pomohla az motivace.
Udelala jsem tabulku a za kazde rano, kdy se v noci nepocural jsme udelali hvezdicku, mel slibeno ze az jich bude 10 pujde si vybrat lego do hrackarstvi.
Do 14 dni byl bez pliny a bez mokrych nehod v noci-:) kluci jsou jen lini, musis plinu sundat a vydrzet par nehod a pujde to.
Motivacni hvezdicky pouzivame na ruzne veci dodnes, aby si sam oblikal ponozky apod

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No jo, někdy jsem v klidu, říkám si však to přejde, někdy mě to ale fakt štve :( Vrhnu se asi na to sebrání :) Díky, Jitu, raubířům pohlazení :a:

S tím kaděním neporadím, ale asi bych více hlídala pitný režim a třeba na čas nasadila probiotika.
K tomu počůrávání-měli jsme to stejně včetně školky a odeznělo to samo ve čtyřech letech a 6 měsících-do té doby jsem jednou týdně prala povlečení ze školky a v noci jsme byli durch. Pak to přešlo ze dne na den a to jsme měli na listopad naplánované (domluvila jsem si to s dr.) vyšetření na urologii, kde jsme byli hlídáni kvůli hydrokéle. Jinak se to opravdu do pěti let neřeší a má na to nárok.

In reply to by Paulette

Večer mi právě moc nepije, hlídám to, aby nečůral v noci, ale stejně... a problém s normálním kaděním taky nemá, spíš mi to přijde, že to jako nestihne večer a když to vytlačí do plíny, spí tvrdě a navíc mu to zřejmě ani nevadí :00: A v noci jste dávali celou dobu plínu nebo jste to zkusili i bez ní a nemělo to žádný efekt? Díky za komentář.

mám kluka 3 a čtvrt a na noc má plínu taky. Sice jí má z 90% suchou, ale jsou dny, kdy je počůraná a já nemám energii pořád prát povlečení a celou postel, takže jí má. Věřím, že jí nebude mít do puberty. Do pěti let se to neřeší, říkala mi dr. a nejen ta. Neteř měla plenu ještě ve 4,5 na noc a pak to přešlo.

In reply to by Pechy

My jsme měli plínu taky už dost suchou, ale teď se to zase nějak zvrhlo... Neumím si to s ničím spojit, jestli to třeba nemá nějakou souvislost (třeba se školkou nebo co já vím)... Díky :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka