zelena stolice u novorozence

18.09.2013

aahoj holky chci se zeptat malymu sou 3 tydny a sme nastydly a dnes ranio mel zelenou stolici , jinak sme plne na UM, nevite z ceho by to mohlo byt?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, náš malý byl od narození na UM, v porodnici mu dali Nutrilon a on začal odmítat prso i odstříkané mlíko. Takže po návratu domů jsme koupili Bebu HA. Když měl prcek dva týdny, začal mi kakat brčálově zelenou kaši, která dost zapáchala. Jelikož mi zrovna Beba docházela, zašla jsem do lékárny a tam mi poradili změnit mlíčko. Koupila jsem tedy Nutrilon HA. Stolička ale byla pořád zelená, tak jsme koupili Nutra Defens HA. Žádná změna, tak jsem koupila klasický Sunar a nic.... nakonec jsme byli v drogerii DM a tam jsem zkusila ještě to jejich mlíčko Babylove astolička se během jednoho dne srovnala na klasickou "vaječinku" :dance: Takže sice vyletělo komínem dost peněz, ale nakonec jsme našli co jsme hledali a vše bylo ok :€s€: Pediatr mi na to řekl, že mu to prostě nesedlo a výměna mlíčka byla na místě :-). Třeba to zabere i u vás, když vyměníte mlíčko :€s€: :a:

In reply to by Savings

ahoj tak my sme z porod taky uz prikrmovali maly byl vetsi a ja po cisari, takze sem se snazila kojit ale maax tri tydny mi vydrzelo mliko i tak sem prikrmovala koupila sem si z porodnice sunar complex klasiku jak byl driv hovinko vajickovy supr az sem rekla dr ze sem presla n aum a na sunar tak mi rekla ze mam davat bebu ha tak sme najeli n ato a za dva dny zelena stolice tvrde zelena a ten zapach , my tedy mame virozu rymu tak sem to prikaladala k to,mu ale zas dnes nekadil jen prdi a ten smrad to si vzdy myslim ze je pokadeny a on jen prdi ale j eto teda sileny zavan a dnes vecer se zas vykadil a opet zelena kasovita, kdyz mel ten sunar kadil i 2-krat 3krat denne zluto krasny hovinko bez zapachu a tohle po te bebe to je sila,zitra budu dr volat jelikoz to nni normaslni sem rada ze si naspala je to beztak tim mlikem

In reply to by myska86

:) my jsme ty mlíka prostřídali a až to Babylove mu sedlo. Možná i pro to, že to je BIO, ale o to mi nešlo, hlavně že to malému sedlo a navíc i cena je dobrá oproti ostatním mlíčkům ;) . Zkus najet zpátky na ten Sunar, když mu to vyhovovalo a uvidíš, pokud by se to nezměnilo, tak zavolej doktorce. Doktoři říkají, že ty HA mlíčka se mají mimčům dávat do tří měsíců, ale když to nesedlo a vyhovovalo nám to normální, tak co no. Organismus si umí říct co potřebuje a co nechce. Náš pediatr s tím neměl problém. Malý je zdravý jako řípa, žádné virozy, alergie a podobné nešvary ho nezlobí, imunitu má výbornou :///: . Mimochodem, ten smrádek ze zelené stoličky mám v paměti do dnes a to jsou malému 2,5 roku :s: , byl to fakt silný odér :00: :00: :00: Tak dobré pořízení :) :€s€: :a:

In reply to by Savings

ahoj tak se hlasim az po 5ti dnech co sem opet najela na sunar ma maly zlutty hovinko bude nam pp nedeli mesic a dnes se zas nemuze ykadit ma hodne tuhe hovinko kdyz neco vykadi, takze nemam zas zkusit jine mlicko-,?treb ato z dm? nebo nemuze to byt vodou davam dobrou vodu a nekdy naturu

In reply to by myska86

Já jsem dávala vodu Aquilu a dobrý. To mlíčko z DM můžeš zkusit, třeba taky malému sedne tak dobře jako nám. Dáváš prckovi na pití i vodu, když je na UM? U kojených dětí není potřeba, ale u dětí na UM je dobré dávat k pití čistou vodu a nebo bylinkový neslazený čajík na naředění hovínka :).

je taky na UM a občas mívá stoličku do zelena, když jsem se na to ptala paní doktorky, tak se mě zeptala, jestli není vodnatá a jestli se nezvýšila hodně četnost a když jsem řekla že ne, tak mi řekla, že je to v pořádku.

V předchozích článcích holky psaly, že jim zelenou stoličku dělala i některá UM. Já tedy kojila, takže tam to bylo zase mým jídlem - čaje, strava bohatá na železo (to by měl být údajně problém u té UM...), zelenina...

zelená je viroza a dietní chyba matky,takže rýmička je jasná a asi se to ještě rozjede. nebo když sníš,co nemáš u kojení. jinak hnědá u kojence je hladová, černý tečky je snědenej banán,když budete přikrmovat pak...

In reply to by vřískoťáček

doktorky léčí nemoci a o výživě nemaj ani páru. ajo Um no to mi tak nedošlo :00: no tak UM nekomentuju, to je ta chyba v jídle. Nikoho samozřejmě neodsuzuju, když fakt nejde kojit,tak se nedá nic dělat to ovšem nejde 3%žen jen,ale kravský mlíko pro dítě prostě neni to nej.ať už ve formě zpracovanýho UM,nebo nezpracovanýho tekutýho mlíka. tak potom to je těžký... ono taky dost vidim,ono mu nestačí mlíko.dětem do 6měsíců stačí vždy,pak se začínaj v 7 ty příkrmy,proto to tak je. u UM se začíná o měsíc dřív proto,že to prostě neni kvalitní potrava..no.proto může bejt ta zelená.každopádně to je určitě super,najít aspoň to umělý mlíko,po kterym to zelený neni...jak píšete..

In reply to by umpopo

Tak to umělé mléko bych tak neodsuzovala. Samo že to dělají z kravského mléka ale je to upravené tak aby to dětský organismus zvládl, ale každé mimi to má jinak. Proto taky dělají i hypoalergenní pro novorozence, tam ta bílkovina není. Taky proto je to mléko nahořklé. Náš prcek je na UM od narození a je zdravý jako řípa, žádné alergie, nachlazení, rýmy atd.... Na příkrm jsme najeli od 4. měsíce. Začali jsme mrkvičkou-klasika. Od 5. měsíce i maso. Náš pediatr řekl, že je to ok, čím dřív se organismus mimča seznámí s příkrmem (alergenem), tím líp, kvůli alergiím. Nejideálnější je tedy začít u nekojených dětí už ve čtyřech měsících, pokud jsou zdravá a u kojených o měsíc později. Moje sestřenka a další kamarádky své děti kojily plně, příkrmy daly od 7.-8. měsíce a děti jsou s něčím věčně na hromadě a trpí potravinovými alergiemi apod..... Znám maminy které mají děti na UM a mimča jsou zdravá a v pohodě. Takže ono je to vždy na zdravém selském rozumu a ne na tom co nám do hlavy tlučou příručky a články na internetu, stejně píšou pokaždé něco jiného :s:

In reply to by Savings

jo taky znám spoustu dětí na UM a v pohodě.Díkybohu.Je to dobře.Je to jako s jinym,někdo podlehne,nekdo ne.Lepší než nic,samozřejmě.Neodsuzuju,když to nejde jinak.ale většinou je to z pohodlnosti maminek,z obav o to jak budou vypadat prsa atd.tak to se mi nelíbí.ale každýho věc.

In reply to by umpopo

Juva vidíš a co já bych tenkrát dala za to, abych mohla kojit. Vytáhnout v noci prcka z postýlky, nakojit a hotovo. A tak jsem musela do kuchyně a rozespalá chystat mlíčko. V polospánku hlídat abych vodu nepřehřála a dobře vše odměřila :-D.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky