Jak odstavit- nenásilně?

03.06.2013

Ahoj, prosím poraďte, kdo máte zkusšenost. Synovi bude 17m, kojím ráno, v poledne před spaním, po spaní, večer před spaním a tak 3x v noci :00: . Už mě to silně obtěžuje, ale hledala jsem cestu nejmenšího odporu a nechtěla jsem, aby malej vřískal....což dělá, když mu nedám. Spím kvůli tomu už jinde, než manžel, spí se mnou v posteli. Svojí postýlku má, ale tam jen usíná, kol 23 přelézá za mnou a je tam až do rána...přicuclej. Už toho mám dost. Jsou nějaké bylinky, aby mu to prostě přestalo chutnat? Nebo něco jiného? Děkuju!

Kliknutím vložíte smajlíky:

jé... úplně jak u nás...malé je 16měsíců
kojím ráno co se vzbudí,pak tak dvakrát dopoledne, podle toho jak se jí chce, když se po obědě vzbudí, potom tak dvakrát až třikrát od pěti do půl osmé,,co chodí spát a tak třikrát až čtyřikrát za noc a od půlnoci spí se mnou v posteli. přestěhovala jsem se kvůli tomu z ložnice do pokojíčku. prostě jedním slovem HRŮZA. zítra manžel odjíždí na týden pracovně pryč a já začínám s odnaučováním nočního kojení. prsotě nedodostane mlíko. no a až ukončím to noční kojení, tak utnu i to denní, protože ona pije mlíko když se bouchne nebo se vzteká,ale podle mě už kojení nepotřebuje. Už normálně baští všechno a to prso má jako "bonus" :00: takže my začínáme zítra v noci. to bude masakr. :///: :a:

In reply to by Evik...

tak... čekala jsem to horší. večer usnula a vzbudila se v půl druhé na mlíko... tak jsem tam šla, zkusila ji dát napít čaje, lahev letěla, Jíťa vzteklá.. tak jsem jí zas položila do postýlky. (vstala jak se vztekala a chtěla vzít) no a hladila jsem jí a utěšovala. Pak přestala řvát (asi po 10 minutách) a já se odplížila do postele. Potom už jsem k ní nevstávala. usnula a asi za hodinu zase kňučela. ale to už se nevztekala, spíš jako kňučela, no. a usnula a za další půlhoďku zase řvaní. ale už jen pětiminutové a v šest ráno byla vzhůru, tak jsem jí už teda nakojila a spala do půl osmé. tak uvidíme zítra. :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Teda, 24m, klobouk dolů. Ale já si dala hranici 18ti ;) Už 3 roky v kuse kojím a myslím, že si zasloužím se po takové době taky vyspat! ;)

In reply to by Engine

Já také plánuji vydržet do dvou let, zatím je to supr, ale to kojím jen 2x denně a s tím doplňkem stravy souhlasím, jen si myslím, že v tom věku je kojit 6x denně i více zbytečné a pro matku už únavné, ale chápu, každý to máme jinak, záleží jak se cítíme my samotné :€s€:

In reply to by petra.nn

Dá se říct, že se mi to dostalo tak pod kůži, že už mi to ani nepřijde. Snažím se jí odstavovat pomalu. Dávat už jen ráno a před spaním. Jinak v mezipauzách to nepotřebuje, to souhlasím, ikdyž se o to stále hlásí. Ona je fakt těžký závislák. Proto jsem čekala na správný okamžik, kdy začně chápat, proč už nedostane to, na co jsem denodenně zvyklá dva roky.

ja to ukoncila na dcerinych 21 mesicu. Bala jsem se toho jak cert krize. Planovala co a jak,kam pojedu na vikend, atd :smich: Bylo to uplne jinak,nikam jsem nemusela. Proste jsme se rano vzbudili,dala jsem si schvalne z obou prsou,pomazlila se s ni u toho,protoze jsem vedela,ze to bude naposled,dceri rekla,at da obou prsickum pusu,rekne jim papa,ze uz mlicko vypila,ze uz neniva uz jsem ji nedala. Pochopila to. Byla jsem z toho v soku,ze to takhle vzala,byla fakt zavislak o nocich ani nemluvim. Tak hodne stesti. Musis byt rozhodnuta,nic nedelat na
silu,ale stat si zatim.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No to právě vím, že kojím hodně a zbytečně a chci to pomalu utnout. Zvrhlo se to před 2ma měsíci, kdy měl týden čtyřicítky kvůli zubům a už u toho zůstal. A věř mi, že bych to ráda měla jako ty, bylo dost pokusů, ale malej řve, tahá mi triko, nespí, prostě krize. Kdyby mu to mlíko prostě přestalo chutnat, vše by se vyřešilo.

In reply to by Evik...

No u nás, když je malá nemocná je to také častěji, protože nic jiného nejí, ale naštěstí se to dá rychle do normálních kolejí, já jsem taková trochu drsnější, tenkrát jak chtěla i několikrát za noc jsem prostě řekla ne a dvě noci nechala vyplakat, teda nic šíleného a žádné týrání plakala jen chvíli a hned usnula a po dvou dnech spala celou noc, až jsem se sama divila, jak píše maminka nahoře, každého věc, ale já až tak obětavá, nejsem, i když malou miluji, to neznamená, že budu jejím otrokem a v 18m kojit 6X denně, tím jí nedávám nic navíc, jen ničím sama sebe, ale pokud ji to nevadí, je to v pořádku, já teda byla KO ;)

In reply to by petra.nn

Jojo, souhlas. Taky mě to ničí.
Mě vždycky odradil ten řev, protože jsem se bála, že vzbudí dceru, tak jsem radši poslušně vytáhla a nakojila.
Zkusím zapátrat ještě po nějakých těch bylinkách...a když nic nenajdu, budu muset taky tvrdě.

In reply to by Evik...

Evi, ono to nemusí být vždy tvrdě:-) Já mám teda štěstí, že moje holčička to po chvílí pochopí a není ten vytrvalec, který neustoupí,prostě bych vypouštěla ty přes den, je to jednodušší, podle mě je špatný zvyk nabídnout prso vždy, když se dítě třeba bouchne, nebo vzteká a pod.Já naštěstí malou na to nenaučila, jen když ji třeba rostly zuby a měla teplotu, tak jsem změkla, ale ona toho nevyužívá :€s€: Uvidíš, co bude přes den a pak to samé udělej v noci, určitě ne najednou, na to bych neměla nervy ani já a to jsem fakt docela tvrďák ;) A neustoupit, ty dětí nás mají přečtené!!! Přejí ať se zadaří co nejdříve.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka