Otěhotnění po vyndání Mireny

11.02.2013

Ahoj holky, minulé pondělí jsem byla na vyndání hormonál.tělíska Mirena po necelých dvou letech, protože bychom s manžou chtěli zkusit druhé dítě (máme už dvouletého prcka). Chtěla bych se zeptat, kdo s tím máte zkušenosti, jak dlouho po vyndání se Vám zadařilo otěhotnět? Většinou se u Mireny uvádí, že po vyndání hned pak normálně proběhne klasický cyklus a žena je normálně plodná, ale nevím jak v praxi. My jsme na to vlítli ještě ten večer po vyndání :*O*: a dva dny po tom jsem začala krvácet, ale trvalo to jen 2 dny, 3.den jen špinění a pak už nic (normálně mám menses cca 5-6 dní). Od té doby ale stále cítím v podbříšku tlaky a dnes i časté píchání, takže nevím, jestli se mohl stát takový zázrak, že bych otěhotněla hned večer po vyndání Mireny nebo jestli se jen nějak srovnává děloha po tom tělísku nebo co.
Prosím, kdo máte zkušenosti, také jste pociťovali takové pocity v podbříšku po vyndání Mireny? A za jak dlouho se vám podařilo otěhotnět?
Já si teď opravdu nejsem jistá, jestli jsem těhotná nebo ne, na test je asi ještě brzo... :?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj holky,já jsem si nechala vyndat Mirenu teď 21.10. Ms jsem taky dostala po třech dnech a trvala tři dny....od té doby nic,ale příznaky by byli. Můžete mi nékterá řict,po jaké době jste dostaly normální MS?? Jen podotýkám,že Mirenu jsem méla už podruhý,takže jsem si jí vlastně nechala vyndat pp 7,5 letech....

Mĕ vyndali Mirenu na začátku prosince 2012 po dvou letech, rozhodli jsme se pro třetí dítko.
25 prosince probĕhla menstruace, bylo mi tedy hroznĕ zle, bolest. břicha až na zvracení.
No a na podruhé se zadařilo, jsem osm týdnů tĕhotná

In reply to by Iva99

Jů, kéž bych to měla taky tak. :one: Já nyní nevím, co si mám myslet, jelikož jsem pak už do ovulace měla klid, ale od ovulace mám teď pořád píchání v podbříšku, častěji na pravé straně, jakoby u slepáku a nyní jsem 5.den po ovu a píchá mě tam stále. Není to nijak hrozný nebo nesnesitelný, ale spíš jako jehličky, prostě pořád cítím, že se v tom podbříšku něco děje. Měla jste to někdo taky? Je to Mirenou nebo to třeba může být brzký náznak těhu? Vím, že jsem ještě moc brzo po ovulaci, bazální teplota se drží normálně - od ovulace kolem 36,9 - 37,0°C. Snažím se si nic nesugerovat tím, že si přeju být těhotná, ale to píchání na sebe upozorňuje samo i když na to zrovna nemyslím. :#o:

Já si nechala vyndat mirenu 10.10.2007 asi taky zhruba tak po dvou dnech jsem začala krvácet-krátce dva tři dny, to mi ale doktor řekl, že se to může stát jako reakce po tom vyndání, na přelomu října a listopadu jsem měla už pravou menses a 8.prosince pak pozitivní těhotenský test-tzn přesně po dvou měsících po vyndání jsem už měla potvrzené těhotenství, 13.8.2008 se narodila dcerka Terezka. Tak přeju ať se taky tak brzo podaří.

Mirena je hormonální, tak si nejsem jistá, jestli jste mohli být až tak rychlí, ale za sebe potvrzuju, že my jsme zadělali po první proběhnuvší MS :-)
Možná, že se Ti spíš rovná cyklus, Tys i přes Mirenu krvácela? Já totiž celou dobu ne, až právě těsně před vyndáním, takže jsem shodou okolností věděla, kdy vyndat a kdy cca bude ovulace. Jestli jsi ale nekrvácela, tak bych to spíš viděla na MS než na otěhotnění..

Hodně zdaru! :a:

In reply to by zrzka

No já jsem při Mireně přímo nekrvácela, jen jsem měla vždy v dobu menstruace špinění. Aby se tomu už dalo říkat krvácení, tak to jsem měla až ty dva dny po vyndání Mireny, ale místo nějakých 5 dnů jen 2 dny. :#o: Taky se mi právě nechce věřit, že bych byla takhle hned těhu, jen mě spíš zmátlo to, že menses byl tak krátký a pak už jen tlaky a píchání v podbříšku každý den od té doby.

In reply to by Katka08

Tak to ja prave nemela ani kapku cely dva roky, az pak kdyz jsme zacali mluvit o druhym, hormony se mi splasily a hned telo zahulakalo, pretlouklo Mirenu a pustilo MS :s:
myslim, ze pristi mesic muzes klidne otehotnet, to se do te doby srovna, vsak to neni zadnej dryjak! A do te doby muzete v klidu trenovat! ;-) :s:

In reply to by zrzka

Zrzko, díky moc. Zvedla jsi mi tím optimismem náladu. :///: Akorát teď pár dnů zatím "trénovat" nebudem moct, manžel je ode dneška K.O., skolila ho chřipka, je mu blbě a večer do sebe hodí Paralen s Brufenem a usne. Takže až mu zase bude líp. :00: Ještě jednou díky za naději, že třeba už za měsíc by se mohlo zadařit. :ww:

In reply to by Katka08

Ja jsem optimismus sam, pac vysledek naseho snazeni ma zitra termin a nejak se previt nema k finisi, tak si celej den melduju, ze si me tam snad nechaj a neopovazuju se na vterinu pomyslet negativne :s:
Drzim palce, at mas na podzim stejnej problem jako ted ja! :s:

In reply to by zrzka

To znám, u prvního prcka jsem se už nemohla dočkat porodu. Jak z toho některé těhulky měly strach, já jsem se naopak šíleně těšila a byla jsem každým dnem, který se blížil k termínu, nedočkavější. :00: Nakonec když jsem byla na kontrole přesně v den termínu a tam mi řekli, že je vše ok, ale k porodu to zatím nevypadá, rovnou jsem se tam domluvila, že už nechci čekat a přenášet, že chci tzv.programovaný porod (to je vyvolaný) a hned druhý den po termínu mě přijali v nemocnici na lůžko a začalo se pilulkou vyvolávat. Šíleně jsem se stále těšila a zadařilo se a ještě ten večer v 18:35 se nám Davídek narodil. :|P: :s: Moc ti přeju brzký a bezproblémový porod, ať už své krásné, zdravé miminko brzy držíš v náručí! :cc): :c:

In reply to by Katka08

Ahoj holky, ráda bych se přidala, jestli můžu, hledám taky nějaké praktické zkušenosti s otěhotněním po Mireně, já ji nemám od 29.11,2012, tělo zdá se se vcelku srovnalo, MS už 2x proběhla, ale otěhotnění se zatím nedaří... mám teda pocit, že jsem před mirenou mívala MS podstatně silnější, tak nevím, zda se ještě netvoří dost sliznice...

In reply to by haryna

Ahojky, já samozřejmě těhule taky nakonec opravdu nejsem. Tak uvidíme, budem zkoušet a snad se nám zadaří co nedřív. U mně zatím proběhla jen jedna MS, dvoudenní, jsem tedy zvědavá jaká bude ta další za měsíc, jestli vůbec nějaká přijde. Některé ženy prý také třeba nějaký čas po Mireně ani nemenstruovaly hned, až třeba po 2-3 měsících. :|€|: Tak uvidíme, přeju tobě i sobě hodně štěstíčka! :a:

In reply to by Katka08

Ahojky, tak jsem se koukala do kalendáře a zjistila jsem, že ji mám vyndanou už od 29.10., jsem si ještě měsíc přidala... tak nějak pořád doufám, že třeba do třetice všeho dobrého tento cyklus... ale podle měření BT je to teda zatím divočina, tak nevím... :///: první dvě těhotenství vždycky přišly hned, tak teď nějak nemám tu trpělivost na to čekání :( navíc proti hraje i můj věk, tak uvidíme ;)

In reply to by haryna

Ahoj Haryno, chtela jsem se te zeptat jak na tom jsi? uz se tehotenstvi dostavilo? ja jsem vyndala Mirenu ve stejne dobe jako ty a zatim se nic nedeje. Pripocitavam to tomu, ze do ledne se z toho telo doslova vzpamatovavalo a pak jsme byli porad nemocni.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky