Otěhotnění po vyndání Mireny

11.02.2013

Ahoj holky, minulé pondělí jsem byla na vyndání hormonál.tělíska Mirena po necelých dvou letech, protože bychom s manžou chtěli zkusit druhé dítě (máme už dvouletého prcka). Chtěla bych se zeptat, kdo s tím máte zkušenosti, jak dlouho po vyndání se Vám zadařilo otěhotnět? Většinou se u Mireny uvádí, že po vyndání hned pak normálně proběhne klasický cyklus a žena je normálně plodná, ale nevím jak v praxi. My jsme na to vlítli ještě ten večer po vyndání :*O*: a dva dny po tom jsem začala krvácet, ale trvalo to jen 2 dny, 3.den jen špinění a pak už nic (normálně mám menses cca 5-6 dní). Od té doby ale stále cítím v podbříšku tlaky a dnes i časté píchání, takže nevím, jestli se mohl stát takový zázrak, že bych otěhotněla hned večer po vyndání Mireny nebo jestli se jen nějak srovnává děloha po tom tělísku nebo co.
Prosím, kdo máte zkušenosti, také jste pociťovali takové pocity v podbříšku po vyndání Mireny? A za jak dlouho se vám podařilo otěhotnět?
Já si teď opravdu nejsem jistá, jestli jsem těhotná nebo ne, na test je asi ještě brzo... :?

Ahojky, otěhotněla jsem 3 měsíce po vyndání Mireny. Ale je fakt, že jsme se nijak zvlášť nesnažili :sex: takže to může jít i dřív třeba. Byla by to velká nádoha, kdyby se Vám to podařilo hned, ale kdo ví :///: mě teda trošku bolelo v podbřišku po vyndání právě asi jak si to tam "usedávalo". Měla jsem pak 3krát pravidelnou menses a otěhotněla naprosto mimo plodné dny :dance: ať se brzy zadaří !!!

In reply to by makushak

Ahojky, těhotná tedy nakonec opravdu nejsem. Tři měsíce po vyndání je ještě dobrý. Jsem zvědavá za jak dlouho se zadaří nám. ://: Taky bych byla ráda kdyby to bylo max. do tří měsíců. Mě trochu časově tlačí to, že bych chtěla navázat na první mateřskou (rodičovskou), mít druhé na další tři roky a pak si shánět práci, protože jsem nezaměstnaná, před mateřskou jsem totiž pracovala, ale smlouva byla na dobu určitou, takže automaticky skončila. A nechtěla bych si najít novou práci, rok až dva pracovat a pak jim tak brzo zase "zdrhnout" na mateřskou s druhým dítětem. To by vůči novému zaměstnavateli nebylo fér. :n: Tak budu doufat, že to dobře dopadne...

Taky tomu nějak nevěřím, že bych byla takhle hned těhu. Jen mě právě zmátlo to, že jsem pak menses dostala jen dvoudenní místo nějakých 5 dnů a od té doby každý den tlaky a píchání v podbříšku. Právě že pořád cítím, že se tam něco děje, ne že by to bolelo nebo mi to nějak vadilo, ale cítím prostě tlaky jako před MS a to chvílemi jemné, chvílemi ostré píchnutí. Nevím, ještě si zkusím měřit bazální teplotu po ránu, ať mám trochu víc jasno, ale spíš to bude asi jen nějaké srovnávání těla po antikoncepci. ://:
Jinak nani77 - přeju ti ať už se vám brzo zadaří, po takové době snažení to už jsou asi nervy, snad už se to brzy prolomí. ;)
A Nicollett, děkuju za ty palečky, snad se brzy povede (nebo alespoň tak jako vám), budeme doufat :///:

In reply to by Katka08

Díky :-) mně tenkrát přišla ms hned po vyndání, pak asi po 36 dnech, pak už po 28, takže to šlo celkem rychle. vzhledem k tomu, že jsem tělísko dala ven kvůli miminu, tak jsem se začala poprvé v životě pozorovat a samozřejmě jsem najednou také cítila různé tlaky, tahy, píchání atd... ale bylo to jen moc. Sebepozorování :-)
Co beru Nosifol, tak se mi cyklus cca o 3 dny zkrátil.

Myslím, že těhotná nejsi, já měla také Mirenu a bylo mi řečeno, že nemám doufat, že první 3 měsíce otěhotním, že budu v těle zbytky hormonů... Jinak to krvácení a špinění si myslím, že bude spíš z toho zásahu vyndání - přeci jen to tam bylo zavedené za čípkem a ten teď bude podrážděný... Jinak já si jí nechala vyndat v červenci a miminko se nám podařilo v říjnu ;) . Držím palečky ať se brzy zadaří :k: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka