Nočník - už jsem vážně nešťastná, prosím o rady

09.05.2012

Ahoj holky, potřebuji radu, názor, zkušenost a možná i uchlácholit :)
Mám dcerku 26 měsíců a jde o to, že nočník je u nás tabu, prostě nepřítel č.1.
Podle všech chytrých rad a článků jsem s nočníkem počkala a začala ji seznamovat až okolo 16 měsíce. Když ji bylo 18měsíců, tak se sem tam vyčůrala i vykakala, ale šlo spíš o náhodu. Pak jsme se stěhovali domů (předtím jsme byli skoro 2měsíce u babičky z důvodu rekonstrukce bytu), takže přiznávám, na nočník nechodila důsledně... V prosinci (Elišce bylo 21měsíců) se nám narodil chlapeček, takže to jsem ji s nočníkem vůbec neprudila.
Všichni mi říkali ať počkám na druhé narozeniny, že to přijde samo...Nepřišlo nic :(
Zkoušela jsem úplatky v podobě gumových bonbonů a to chvilku zabralo...sedla si, vyčůrala se, tak jsme s přítelem udělali divadlo...skákali jsme, chválili, tleskali a pak dostala bonbon. To fungovalo asi 2 dny, ale spíš mi přišlo, že když chtěla bonbon, řekla, že chce čůrat a pak třeba 3x za sebou ze sebe vymáčkla takovou kapku.
A od té doby hrozný bojkot...už jsem z toho vážně nešťastná. Je mi jedno, že "sousedovic Anička" chodí už od roka :) Ustojím i věčné připomínky a chytré rady příbuzných, ale štve mě, že ona je jinak moc šikovná, mluví, krásně sama spinká ve velké posteli, umí si sama hrát, "pomáhá" mi s bráškou, krásně a sama baští. I dudlíku jsme se zbavily celkem bez problémů. Ale s tím nočníkem opravdu nevím jak na ní?
Ještě musím dodat, že moc dobře chápe, co má do nočníku udělat. Také jsme momentálně ve fázi, že když mě vidí na záchodě, tleská mi a říká, že si mám vzít bonbon.
Jinak prkénko na záchod už jsme zkoušeli. A vzít plenu a nechat ji v mokrém taky. Obojí bez úspěchu. Mokrý kalhoty ji vůbec nevadí.
Připadá mi, že je prostě pohodlná a nechce se jí na to myslet. Chtělo to by to najít správnou motivaci, ale jakou?
Moc vás prosím o rady a zkušenosti a díky!

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tak to je presny,ja tohle udelala u nejstarsiho.pac vsichni se divili,ze jeste nechodi na hrnicek ani si nepamatuju kolik mel,ale vim,ze to bylo brzo.takze jsem ho nutila byla jsem z toho vynervovana on taky a stejne nezacal poradne driv jak po druhym roce,pac na to proste nebyl pripravenej.takze uz bych to tak nedelala.nicolka zacla brzo,pac urcite odkoukala od kristynky a kristynka ma se vsim tak nejak cas.ona je malej lenoch :D nicolka se hodne uci od ni,myslim,ze je i trochu sikovnejsi v mluveni nez kristynka.jsou od sebe 15 mesicu.u mladsich to tak proste byva :q: ja bych to fakt nijak moc nehrotila.jen ukazat,kdyz se povede hrozne pochvalit.my jsme teda tleskaly,to se libilo obema,to mi poradila kamaradka.takze tak asi no :€s€:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka