Ahojky srpnatka 2012 a i ostatni maminky :o) vybavicka x a co dat malymu na cestu z porodnice? Prosim poradte :o)

10.04.2012

Ahojky spolutehulky a srpnatka 2012, jakpak jste na tom s nakupovanim vybavicky a celkove chystanim se na prichod miminka? Mi uz mame vymalovany byt, opravdu to chtelo, dostaly se nam do bytu saze. Bydlime v bytovce, kde kazdy byt ma ve sklepe svuj kotel na TP a nekdo topil uhlim a nam bohuzel blbe tesni dvere (mi ho nepouzivame, mame v byte plyn.kotel a topime plynem). Trochu jsme to prohodili. Tento tyden mi prijdou chuvicky. Ted na konci dubna az prijede tatka, tak jedeme zamluvit kocarek. V kvetnu chci dokoupit oblecky, pliny latkovy, povleceni, odsavacku na mleko (budu mit od sestrenky), 3ks barevnych plin (nejaky uz doma mam), cest.postylku jen nejakou z bazaru do 500kc. Pak koupime do pokojicku koberec http://www.ivesna.cz/detsky-koberec-silnice/d-4/ privezeme od nasich prebal.pult, postylku (potreba obrousit a natrit - chci bilou) a krmici zidlicku (taky se musi dat dokupy). Od sestrenky uz jen staci privist ohradka (ze zacatku mozna budu pouzivat v decaku i jako postylku, jelikoz tam je polohovatelne dno, kdyby v noci moc brecel, tak aby se tatka vyspal :) v cervnu chci dokoupit jednor.pliny, vlhcen.ubrousky, neco z lekarny a veci pro me do porodnice. A uz mame vse - kolotoc nad postylku, hrazdicku, nebesa, hraci deku, houpaci lehatko, vanicku, plimo do kocarku, vybaveni do postylky, matraci, deky, atd. Uz to nemam kam davat, ma toho skoro vic nez mi :s: v cervnu vse pripravima, vyperu a vyzehlim, sbalim si tasku do porodnice a pak budu jen cekat :) A tak nejak zacinam premyslet, co dat malymu pri odchodu z porodnice. Termin mame 3.8. co budete srpnatka davat vasim mimiskum? Premyslim nad kompletkem - dupacky, kabatek, cepicka, rukavicky, max. jeste napodobeniny backurek a kdyztak bych na nej ve vajicku prehodila slabsi malou deku. Tak nevim. Prosim poradte :) jinak ve ctvrtek jdeme na dalsi kontrolu :) to budeme 23+6tt, tak jsem zvedava kdy nas pan dr. posle na cukrovku. Jinak vse ok, maleho citim nekdy dost. Takovy jakoby otaceni v podbrisku a pak napravo nahore takovy tahani, az me kolikrat svedi bricho. Boule se mi zatim nedelaji :) a jinak porad bojujeme se jmenem. Manzu se mi porad nepodarilo prekecat :s: chce Péťu a ja Matyáška a ted se mi zacal docela libit Lukášek, tak nevim no :) ale jeste cas, tak snad neco vybereme :) to je zase roman :s: tak se mejte krasne, pohladte :€O: a snazilkam :sex: brzke // carky na testu. Opatrujte se :h: hezky zbytek dne :€s€: :k: :a:
PS: ted jsem citila kopnuti do ruky :h:
holky a co vytvorit skupinu Srpnatka 2012 na Facebooku? Chodim spis tam a mam tam spoustu fotek (teda briska a vybavicky zatim ne, az na ty z UTZ, ale taky se na to chystam) tak co kdyby jsme vytvorily skupinu? :)

ahojky,taky uz resim co do porodnice.Hodne ted mluvim s kamaradkou,ktera rodi za mesic a chodi na predporodni kurz.a tam ji rikali,ze mimco se sice ma oblekat jako oblekas sebe,ale ne v prvnich 6 tydnech. Miminko ma brisku v prumeru 36 stupnu a tak by se melo oblekat i na zacatku.Takze hodne bude zalezet na pocasi. Kdyz budou vedra,tak bych to resila treba body s dl.ruk.a treba teplacky nebo ty polodupacky.ale kdyz si vezmes,jakej byl treba loni cervenec,tak to je docela tezky. asi budeme muset hodne sledovat pocasi a kdyztak manzel doveze neco do porodnice pred odchodem :///: s tou vybavickou jste se vsechny rozjely :s: ja mam jen par oblecku a na kocarek jsem se byla dneska teprve podivat.Ale je fakt,ze ja toho spoustu budu mit pujceny-prebalovak,monitor,fusak,kombinezy,autosedacku... takze si s tim ani hlavu moc nelamu :s: tak uzivejte jeste klidu :a:

no já bych mu dala pokud bude horko jen ty dupačky a bodynko přeci jen bude horko tak aby se chudáček napařil a tu deku bych přes něj asi taky přehodilo malý děti se maj oblíkat tak jako když oblíkáš sebe takže moc nepřehánět přeci jen už udrží teplotu jinak by vás neustili a pak bude v autě tam bude taky hic a pak bude v kočárku v zavinovačce a to si myslím že v tom létě stačí aby neměl potom potničky a opruzeninky a kdyby bylo nějaké hrozné počasí tak bych mu dala jěště ten kabatek slabej ale rukavičky asi ne na co ty schovej na podzim ty capáčky mu asi taky dej a čepičku taky

tak jen čumím,já nemám ještě nic,jen slíbenou krabici po 8 měsíčním chlapečkovi a taky jsem si řekla,že začnu nakupovat po velkým UZ a ten mám zejtra.Já mám na FB trochu jiný názor,takže se k vám určitě nepřipojím.

In reply to by lena

Tak to jo :) no jelikoz mi mame termin na zacatku srpna, tak kdyby to prislo driv a v cervenci uz tohle resit nechci :) a v cervnu uz chci pripravovat a chystat :) tak uz nakupuju nekdy od ledna :) pak dam par fotek i sem :) :a:

Ahojky taky máme problém se jménem :D tatínkovi se líbí Lukášek mamince Adrianek, Matyášek... tak jsem zvědavá co spolu vymyslíme :D Doma už máme Ondru a Aleška, Jinak máme kočárek se vším všudy, fusak slunečník autosedačku atd, postýlku akorát bez matrace ještě musíme dokoupit, kolotoč si necháme koupit tetou :) věciček máme tolik že budem převlíkat několikrát denně abychom vynosili :) vanička je někde ve sklepě po synovi jinak jsme všechno pořizovali, chtěla jsem sice ke konci ale když už... :D. Do porodnice vemu asi něco když bude teplo i kdyby byla náhodou zima kdyby pršelo. .. někdy v červenci koupíme plíny ubrousky kosmetiku..tod asi vše co nám chybí...Pohyby mám docela dost, skáče mi bříško je to hodně cítít několikrát denně nejvíce jak si lehnu nenechá mě spát :) :€O: :€s€: :a:

In reply to by leonule1

S tim jmenem je to boj :s: teda taky uz to mas hezky nachystany :) do kocarku uz mam i fusak, mam uz vse az na par drobnosti a urcite budou i fotky, ale spis na tom FB :) vanicku mam za 200kc jen takovou obyc. a budu ji pouzivat spis jen ze zacatku, pak budu napoustet jen vanu :) ja vubec nevim co prave do porodnice kdyby bylo teplo :( ja uz v cervenci nic kupovat nechci a chci si uzivat poslednich par dni s briskem a trochu posledniho leta bez mimi :) jo s tim spanim je to neco, furt me to nuti spat na brisku, byla jsem tak zvykla a ted mam vzdy strach, abych ho nemackala :O :s:

In reply to by Janca25

Popravdě je to super, že člověk nemusí skoro nic kolem druhého řešit (a jen se na něj těšit), ono na to ani teda není moc čas ;) Ale nějakou drobnost určitě ještě pro druhé pořídíme. Je fajn, že člověk ví do čeho jde a hlavně ví co je zbytečný pořizovat...

In reply to by Janca25

Ale ono má to první těhu taky takový kouzlo a hlavně si ho člověk užije asi víc, nebo teda já si ho užívala víc, teď nějak nevím ani jak ten čas letí a už jsme vlastně všichni za půlkou :€O: A hlavně, mám všechno v živé paměti jak co bylo, jak budou začátky... synovi nejsou ještě ani dva ;)

In reply to by zuza11

Holky já vám nějak začínám závidět ten odpočívací červenec :r: Termín máme sice až 29.8., ale vloni v září jsme začali stavět, takže to budeme mít tak tak, abychom se stihli přestěhovat :-( A složitější je to o to, že teď bydlíme v pronájmu, kde máme smlouvu do konce května. Přes léto vždycky bydlíme na chatě, kde je sice nádherně, ale bude to stěhování navíc :-( Takže jedno stěhování na chatu a další stěhování na barák. Z toho zblbnu :( Ale zase se těším do nového baráčku s naším malým pokladem :dance:

In reply to by Marťulinka87

Neboj, urcite to zvladnete a pak uz si budete uzivat v domecku :) taky jsme se meli stehovat, jelikoz jsme prodavali byt, ale bohuzel to nikdo nechce. Sice byt krasnej, po rekonstrukci, ale na vesnici, pod kopcem a hrozny sousedi. Co bych dala za stehovani do baracku :( vy uz si tam budete krasne uzivat a hlavne klidek :) to zavidim zase ja :) :a:

In reply to by Marťulinka87

Stěhování do baráčku bude paráda. Měla jsem to podobně u prvního těhu, museli jsme se během pár dní vystěhovat z bytu, protože se prodal a nastěhovat do nezařízeného, nehotového domu, ale určitě si to potom budete v domečku užívat tako jako my :one:

In reply to by zuza11

Tak to jsme na tom stejně. Což o to, teď je nám ještě hej, ale až začnou vedra, pořádně vylezou bříška, otečeme... To bude mazec :00: Já jsem si teď dodělala nehty a už i to pro mě začíná být nadlidský výkon :-( Dvě hodiny sedět a piplat se s tím :-( Fůůůj, jsem hotoová :O

In reply to by Marťulinka87

Přesně - těch veder se taky trošku bojím. Šimíka jsem rodila 3.6., sice byly ty dny zrovna taky hrozný vedra, ale s břichem jsem vlastně pořádný tepla nezažila, tak jsem zvědavá letos :€s€: To jsi dobrá že si děláš nehty sama, já jeden rok před svatbou chodila, ale teď na to není moc čas ani síla, pochlub se jaký sis udělala ;)

In reply to by zuza11

Já na ně chodila asi 8 let a za tu dobu to člověk hodně okouká :-) Hlavně je fajn, že teď si je můžu dělat kdykoliv na ně mám náladu, vždycky přesně podle sebe a hlavně, když se nedejbože nějaký ulomí, můžu si ho dodělat. Nehledě na ušetřený korunky :-) Dneska jedu ve filkovo bílé francii :one: A zase tak složitý to není. Chce to jen cvik :-)

In reply to by Marťulinka87

Francie se mi líbila vždycky snad nejvíc. Vloni jsem měla udělaný jednorázově na ségry svatbu, byla jsem za svědka, tak abych jí při podpisu nedělala ostudu :s: Měla jsem všechny bílý a jeden černej s ornamentem a vypadalo to strašně pěkně, tak elegantně. Tak to máš můj obdiv, určitě je to strašná výhoda si je dělat doma, umět to, mít na to čas a šikovnost, tak bych do toho hned šla.

In reply to by zuza11

Jo jo výhody to stopro má. Ale taky jednu nevýhodu. Jak píše Janča. Sobě je dělám i čtyři hoďky. Když mají stát za to, je to piplačka. A hlavně se ruce nedají dělat na střídačku :O A :O Ale líbí se mi to a dlouho vydrží krásný. Francie je nejhezčí. A kombinace bílé a černé je úžasná. Zvlášť když se do toho přidá ještě nějaká černá kraječka, je to nááádhera. Elegantní, jednoduchý, krásný :one:

In reply to by Marťulinka87

Mně se to právě taky moc líbí, sice mám svoje nehty pěkný, ale když to je upravený, tak to je hned o něčem jiným ;) Jsem zvědavá jestli ti to vydrží i po porodu, ale jestli budeš mít spavý dítě, tak na začátku ti to určitě vydrží, myslím že i dost holek tady z MT u toho zůstalo a dělají to i na zakázku a stíhají i s miminkem ;)

In reply to by zuza11

Tak byla bych moc ráda, kdyby mi to vydrželo. Já právě svoje hezký nemám :-( Mám je hrozně slabounký a i poměrně krátký lůžka :-( Co nosím gelovky, lůžka se mi prodloužila a nehty celkově o moc zlepšily, takže bych u toho zůstala ráda. Když bude malinkej spavej, bude to paráda :-) Když ne, holt to budu dělat na několikrát no :dance:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky