Porodné?!

22.10.2011

Ahoj maminky spolutěhulky!Mám dotaz týká se toasi především prvorodiček.Budete si dávat žádost o porodné a přídavky?Jak to tak poslouchám kolem sebe,tak to dneska dostane opravdu málokdo!To je asi trest za to,že člověk od osmnácti let jenom makal a nechával státu peníze :€\€: Pohlaďte pupíky :€O: a ať vám ty poslední dny pěkně utíkají! :girl:

holky ted koukám jako puk..to se musí žádat o porodný?já rodila 9/09 a porodý jsem měla automaticky..to se nějak změnilo,že na to nemá jen tak někdo nárok?plánujeme druhé mimičo tak zjištuju

Ahoj,porodné se počítá z příjmu obou z kvartálu,který předcházel kvartálu,kdy se mimi narodilo. Takže když se mimi narodí třeba v listopadu,dodáváte příjmy za 7.,8. a 9.měsíc. Pokud Nebyl Váš spol.příjem za tu dobu vyšší než 16 992Kč/měsíc,pak hurá do žádosti!!!! Papa

já to taky asi zkoušet nebudu, doma jsem sice na neschopence, ale vzhledem k dobré práci i na neschopence jsem o hodně výš než je to minimum při kterém to dávají...a nějaký další přídavky jsou? Já myslela, že je všechno zrušený?

Ahoj já teda nepracovala,šla sem po ukončení vysoké ted v červnu na pracák,pže to už nemělo cenu hledat na ty poslední tři měsíce práci,zvlášt ne ve školství..
No a sice tedy nedostanu mateřskou,kt.se dostává pár měsíců před porodem,ale "díky" manželovýmu nízkými platu máme nárok jak na porodné,tak na přídavek na dítě..takže super.A ještě teda chceme převíst rodičovský příspěvek na otce papírově,abych si mohla zvolit dvouletou variantu,páč jinak spadám do čtyřleté...

No vzhledem k tomu, že jsme normální pracující rodina, je nám jasný, že žádný příspěvek nedostaneme, takže se s tím nebudeme ani nijak zatěžovat a dělat si s tím nervy :n:

ahojda, nám se malej narodil v lednu a žádost o porodný jsme si dali, přinejhorším ti ho nedají. Prý se posuzuje období 3 měsíců před porodem. Protože partner na škole, jen tam čestně prohlásil, že žádný příjem neměl a já si to šla potvrdit na sociálku, z který mi posílali mateřskou. Taky můžeš přejít hned na rodičák, když máš malou mateřskou, tak si ješn zažádáš o doplatek. Já měla mateřskou 2700 a zvolený 3 letý rodičák, tak mi zpětně doplatili 3 měsíce. Ale je to otrava na úřadech :)) hodně zdaru!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka