jsou tam dve

16.08.2011

ahoj, prave jsem se vratila od doktorky a stale jeste jsem v soku. po deseti mesicich snazeni a jednom potratu jsem konecne po druhe tehotna :) , to jsem vedela. ale nevedela jsem, ze tam budou dve :jawdrop:
Mam samozrejme radost, ale doktorka me hned upozornila, ze hodne tehotenstvi zacina se dvema a konci s jednim a ze pokud jedno odumre ohrozuje to i druhe embryo. takze mam hned strach, protoze jedno bylo o 2mm mensi, uz ted v osmem tydnu, to mi prijde trochu dost a srdicka bila obe, ale u toho mensiho slabeji.... uklidnete me prosim nekdo! na kontrolu jdu az 20.9., to nevim, jak vydrzim!

a to jsem zapomnela napsat, ze mam jen jeden vajecnik :)

Ahojky, moc moc gratuluju :h: :h: Já se před cca 6ti týdny dověděla taky to samé :D A byla jsem taky uplně v šoku a hned řešila jak se vejdem do auta a domů... Ted jsem 12 tt a za týden jdu na kontrolu tak už jsem moc zvědavá. Dr. mně taky upozornovala na syndrom mizejícího dvojčete (něco jsem o tom věděla) tak jsem pak četla na netu a vyčetla jsem že to právě vůbec neohrožuje toho druhého mimiska kdyby k tomu náhodou došlo :? Jinak mně napsala hned na te první kontrole (v 6tt) Utrogestan, ten už jsem dobrala tak za týden uvidíme zda se pořád drží oba ale minule vypadali dobře a byl mezi nima jen 1 mm rozdíl :) Tak držím palce, hlavně se tím ted nestresuj a ještě jednou moc gratuluju :qu:

In reply to by Kamči

ahoj, me nic nenapsala, ziju v Belgii a tady se to vsechno nejak min resi. tak drzim palce a dej vedet, jak jsi dopadla na kontrole.
a uz jsi to vsem rekla? ja prave hrozne vaham, chtela jsem pockat az po kontrole ve 12tt jenze ta je az za mesic a mezitim prileti moje mama a me to bricho roste roste tak rychle, ze to za chvili stejne vsichni uvidi...

In reply to by sovalenka

Aha, tak tam jsou asi jiné postupy... Každopádně držím palce aby to vše vyšlo tak jak ty si přeješ :) No já jsem to ani nechtěla moc říkat ale manžel to nevydržel a hned to po rodině oznámil a pak už se to šířilo mnohem rychle :) Taky jsem si dnes všimla že už mám nějaké zvětšené to bříško :D

Jéé, Blahopřeju k dvěma mimískům, bude to dobrý, hlavně se tím nestresuj. Byla jsi myslím předtím s náma červíkama, ne?

Obrovska gratulace!!!!! :qu: :qu: :qu:
Jsi dalsim dukazem, ze po potratu je to tam ,,jak pohnojino,, :c: :c: :c:

Nevim co mas za doktorku, ale ta informace co ti dala o syndromu mizejiciho dvojcete je pekne zcestna.I kdyz se bohuzel casto stava, ze jedno embryjko odumre, neovlivnuje to vyvoj toho prezivsiho ani nahodou.Bavime se o dvouvajecnatkach, coz jak jsem pochopila je Tvuj pripad.

Vubec na to ale nemysli, snaz se hodne odpocivat a zvykej si na predstavu, ze budes v breznu maminka dvou uzasnych miminek :°O°: :°O°:

Ja jsem mela prvni scan v 5.tydnu - sel videt jeden zloutkovy vacek a v 9. tydnu jsem tam mela dve srdicka....a ted mi sedi na kline jeden devitikilovy macik a druhy lezi vedle me na gauci!!!

Opatruj se a pohlad :€O: :€O:
Hanka

Já tě uklidním holky byli odzačátku jedna menší druhá větší ve 12tt to dělalo že Deniska byla o 14dní s vývojem pozadu a ted jsou obě čilé a zdravé ;) takže velká gratulace jen u dvojčátek je zapotřebí hodně odpočívat zbytečně se nehonit a hlavně opět odpočívat nic netahat atd.... ;) tak držíme palce at jste všichni zdraví :a:

In reply to by sovalenka

:s: od toho je MT jen se ptej. Jinak ve spod se probírali zda se vlezou do auta 3 autosedačky a nám tedy jo a to máme jen fiat marea combi,ale vše se nám tam vleze i náš kočár s jedným normálním kočárem :) a ještě je i místo na batožinu :)

držím pěstí, aby vše dobře dopadlo.. zkušenost bohužel nemám, ale vždycky je jedno mimi menší..:-)

Ahojky, já šla na první ultrazvuk byl tam jeden ,další ultrazvuk dva a říkal že to může být syndrom mizejících dvojčete ,tak jsem se modlila ať dva zůstanou .Dojdu na třetí ultrazvuk a byly tam trojčata :D a krásně bylo srdíčka teďka mám 22 měsíční 3čata kluky jak buky ,takže tě uklidňuji si nízký týden a určo bude v pořádku a doktor(ka) jen straší .Hodně štěstíčka ,pak písni jak si dopadla !!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ono je mozna lepsi, ze se ted strachuju, jak to dopadne. protoze; kdyz si predstavim, ze je dost pravdepodobne, ze na konci brezna porodim dvojcata, tak panikarim jeste vic :) muj muz je uplne v soku, hned mysli na to, jak se vejdem do auta a do baraku apod. :) uz u Rozy mel strach, aby to nahodou nebyla dvojcata a ja myslela: blazen, jaka je asi sance na dvouvajecny dvojcata s jednim vajecnikem :///:

jééé,mocinky gratulujeme,odpočívej,papkej vitamínky a´t rostete do krásy..
neboj,myslí pozitivně,aby vše dopadlo dobře,mě to pomáhá,bo věřit v dobré je půl cesty k tomu..

hodně dvojčátek zanikne již než začnou bít srdíčka,mylsi na to ,že to bude dobré,dodávej jim sílu..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj, gratuluju k Daneckovi, jak rikam, do Cerviku jsem v posledni dobe moc nechodila, ale napravim to :)
a v kolikatym tydnu se prestal snazit, jestli se muzu zeptat?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ahoj, gratuluju k Daneckovi, jak rikam, o cerviku jsem v posledni dobe moc nechodila, ale napravim to :)
a v kolikatym tydnu se prestal snazit, jestli se muzu zeptat?

ahojky, to je super zpráva, zkus myslet pozitivně, ono je sice fakt, že se každá o ty svoje miminka bojíme už od početí a pak snad celý život, ale snaž se být veselá, spousta holek i když má třeba jedeen plod tluče srdíčko méně než by mělo a do další kontroly to miminko dožene a je zcela vpořádku ... tak věř, že to dobře dopadne

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky