Hlenová zátka - dotaz

10.08.2011

Ahoj všem, jsem ve 38 tt a mám na vás dotaz ohledně hlenové zátky. Sice budu rodit podruhý, ale při prvním dítěti jsem rodila už ve 35 tt (nejspíš vyvolaný zánětem), tak že mi začala odtékat plodová voda. Proto se chci zeptat, jestli před porodem vždycky odejde hlenová zátka nebo jestli může odcházet i v průběhu porodu. Tím chci říct, jestli je možný, že můžu mít už tři týdny každý večer a teď už i přes den poslíčky a zátka mi odejít do porodu nemusí. Děkuju za odpovědi.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Jo, někomu odejde hlenová zátka před porodem, třeba i několik dní předem, někomu vůbec... mě u prvních dvou neodešla vůbec, u třetího víc jak týden předem... takže všechny možnosti jsou správné...
Teď mám poslíčky už druhý týden skoro denně na programu dne a hlenová zátka zatím asi taky neodešla (nebo jsem si toho nevšimla)... taky jsem 38. týden...

In reply to by Blue Jane

Díky za odpověď.Když tady pročítám ty diskuze, tak právě všichni píšou, jak jim odešla zátka a pak porodili. Takže jsem ráda, že to není pravidlem nebo spíš podmínkou blížícího se porodu. Už mě to bříško dosti překáží, tak bych se vůbec nezlobila, kdyby byl malej už na světě.

In reply to by Elizabeth

Jako bych to psala já... mám pocit, že to břicho za chvíli budu muset vozit na vozíčku před sebou, protože už šíleně překáží, je velké a já jsem tak strašně neohrabaná a jen funím... ale po dnešním KTG a kontrole v porodnici to zatím na porod nevypadá, tak musím vydržet a doufat, že se to třeba změní ze dne na den... což sice vím, ale stejně začínám být nervozní, že snad vůbec neporodím... ;)

In reply to by Blue Jane

Tak to jsme na tom stejně. Taky funím jako lokomotiva při každý sebemenší námaze. Já jdu na kontrolu a ozvy zejtra, tak jsem zvědavá, jestli se něco od minulýho tejdne změnilo. Chodím pořád ke svýmu dr., ale myslím si, že zejtra tam půjdu naposled a pak už mě pošle do porodnice. Já defacto vůbec nevím, jak na tom dole jsem, protože mě od 34 tt neprohlížel, jenom chodím na ozvy a ultrazvukem kouká, jestli malej sestupuje (samozřejmě, že nesestupuje). Uvidíme, jestli bude zejtra nějaká změna, ale radši s ničím nepočítám.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka