Cvičení v těhotenství

21.06.2011

Ahoj holky..snažilky, těhulky, maminky, zkrátka všechny :a: mám na vás takovou prosbičku..asi měsíc před otěhotněním jsem přestala kouřit a navíc mám ještě sklony k tloustnutí. Cvičila jsem na trampolínkách asi 3xtýdně a když jsem zjistila, že se nám klube malý svišť raději jsem přestala. Jenže má váha šla dost rychle nahoru. :bulva: Takže jsem si řekla, že se nedá nic dělat, ale že musím začít něco dělat, jinak jako těhulka nebudu vypadat nikdy :s: Koupila jsem si domů orbitrek, pro zpěvnění nohou a zadečku, věřím, že když na něm budu denně min 30min. začne se něco dít, ale potřebovala bych trošku i břicho, sedy-lehy je asi sebevražda, že? Nebo? Holky poraďte, jak bojovat s přebytečnými kily, nebo jaké cviky, ale abych neublížila tomu malému svišťovi. Nechci bláznit a být vychrtlá modelka, ale zase bych nerada byla mastodont, ráda bych se cítila dobře a tloustla tak nějak jak se má... :) zítra začínám 8.týden, tak s přihlédnutím i k těmto okolnostem.. Děkuju

No jasan, zní to logicky, pohyb, pohyb...děkuji za info ohledně tepu na orbitreku. Za to jsem moc ráda. O plavání jsem také uvažovala, ale nemůžu nikde sehnat plavky, chtěla bych tankiny, aby trošku zakryly tu moji nakynutou postavičku :D, ale jejich cena je teda hrozná..zatím mi žádné střihy nesedly, ale hledám dál, plavat stopro ;) Břišáky asi taky nebudu pokoušet, když nebudu mlsat, tak se ty špíčky za chvilku vyplní těhu bříškem :D Mám hned lepší pocit, nevím, proč jsem byla tak poprděná a přestala jsem hned všechno dělat (tím teda myslím cvičení...) Hlavně neusnout na vavřínech. Takže denně orbitrek aspoň 30min, o víkendu plavat a procházet se..holky děkuju... :\x:

In reply to by Fruttti

ahojky,já jsem celé těhu odplavala v normálních jednodílných plavkách :) Zakup si nějaké levné,protože počítej s tím,že se bříškem vytáhnou a ty gumičky popraskají,ale na těhu ti budou určitě stačit :) Jinak co se týče toho orbitreku,tak určitě nemusíš každý den,stačí tak 3x týdně,když to prokombinuješ s plaváním a procházkami,tak to bude super :) Jinak taky můžeš zkusit těhu cvičení-některé holky to děsně baví,pro mě to bylo teda dost neakční,ale možná jsem chodila na špatné :) Tam nemusíš mít strach,že by dělali něco zakázaného a můžeš se tam i informovat co cvičit a co raději ne :)

In reply to by lucininenka

jeee, ty seš tak moc hodná, děkuji za veškeré rady...vidíš, to mě nenapadlo, že si je těhu-bříškem můžu zničít.. :dance: Navíc teď mi začínají chodit chutě na sladké a na pečivo, snažím se to mírnit, ale no, co ti budu vyprávět... :D Mrknu po nějakých těch plavkách, doufám,že až mě v nich uvidí obsluha bazénu, že po mně nebudou chtít peníze navíc za vodu, co vyteče z bazénu, až tam polezu.... :D Děkuji ti :)

In reply to by Fruttti

no já myslím,že to tak strašné nebude :) nehledě na to,že v těhu je každá kočka :cat: :cat: :s: takže se ničeho neboj,vyraž koupit plavky a pak hurá do bazénu :) a na chutě nehleď,když se budeš hýbat,tak trošku chutí ti určitě neublíží :) :one: :one:

Ahojky,bříško bych raději vynechala :) Ale jestli jsi zvyklá na sporotvní aktivitu a těhu máš bez problémů,tak klidně cvičit můžeš samozřejmě :) Při cvičení na orbitreku by ti neměl tep přesáhnout 150,na to si dávej pozor :) Jinak doporučuji plavání,je to super a velice nenásilně posiluješ i břišní svaly :) Já cvičila i v posilovně,ale jestli s tím nemáš zkušenost a líbilo by se ti to,tak se raději poraď s nějakým odborníkem-co a jak cvičit :) nedoporučují se žádné sporty s otřesy a taky ne sporty,při kterých hrozí pád.Velice účinné jsou i svižné procházky v terénu.Takže bát se nemusíš,jen nejdřív z počátku vyzkoušej,jestli tě ten který pohyb nebude vadit a bříško raději vynechej (i když někde je uváděno,že se smí cvičit šikmé břišní svaly,já to neriskla :))

já jsem před těhu chodila 3 krát týdně na spinning, přes 5 let,
ale když jsem se dozvěděla, že je mimi v bříšku, tak jsem přestala,
také jsem se bála, že moooc přiberu, mám k tomu sklony, nedokázala jsem
si to představit bez cvičení, ale měla jsem problémy a měla jsem celé těhu jen odpočívat,
ale dobroš měla jsem +12 kg, půl roku po porodu bylo 12 kg dole a ještě - dalších 5 kg dole,
nedržela jsem dietu, cvičení nic, poté jsem opět otěhotněla a nabrala vše zpět,
nyní je druhému mimi 3 měsíce, starší je 16 měsíců, a vážím jako před prvním otěhotněním,
bez diety, bez cvičení, ikdyž dvě malé děti to je pěkná posilovna :)
nebojky, tělo si to zařídí

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já že mám dvě, tak se naběhám :)
za celičký den si sednu jen když vyjde, že obě spinkají, což se stalo teďky (ale mohla bych kliďánko žehlit, ale to počká,
net mám jako relax) a ta sláva vychází tak 2 až 3 krát do týdne.
Jinak mám sourozenecký kočárek, tandem, tak podnikáme delší odpolední procházky.
Čas na jídlo přez den moc není, a večer, když holčičky usnou, bohuželky chodí až kolem deváté,
tak jsem unaveninka a chuť k jídlu už není. Takže hubnutí jde samo, neplánovaně.
Přeji, aby se i u Tě dařívalo, aby se Ti usmívalo :a:

In reply to by monimako

No tak to je jasný :) já malýho neudržím v kočáru ani heverem už os 18 měsíců,musí všude pěšky,samozřejmě ho vše zajímá a potřebuje zkoumat,navíc je to děsnej louda,takže vždycky za námi :( Rozhodně to není zdrhací dítě :) A bohužel čas na jídlo je taky takže nejezením taky nezhubnu-no teda popravdě to bych a ni nechtěla,protože pak mám zkušenost s jo jo efektem,když se vše vrátí do normálu :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka