počet kojení u 4měsíčního chlapečka

22.03.2011

Zdravím všechny maminky a prosím Vás o radu. Mám chlapečka, za týden mu budou 4měsíce. Plně kojím a už od začátku to měl malý nastavené tak, že baštil po cca 3 hodinách, tzn. že jsem kojila 7-8x za 24hod. Teď posledních 14 dní jsme to ale stáhli ještě víc, protože malý (a za to jsem mooooc ráda) mi spinká celou noc v kuse, takže odpadlo úplně noční kojení, ale přes den ho kojím jen 5x. Není to málo? Svému miminku věřím, říkám si, že kdyby mělo hlad, ozve se, ale ono je spokojené, usmívá se, roste (váhu aktuálně bohužel nemám, ale za týden se k Dr. chystám na převážení). A také se bojím, abych nepřišla o mlíčko, malý je atopik a tak by bylo nejlepší kojit co nejdéle. První týden se mi prsa přes noc hodně nalila, ale teď už tolik ne a ani přes den už je nemívám nalitá. Myslíte, že je laktace natolik ustálená, že si nemám dělat obavy?? Jak to máte s kojením Vy? díky

tiše závidím...můj malej bude mít 4 měsíce za 14 dní,je to macek skoro osmikilovej,jestli už ne víc :jawdrop: kojí se skoro co hodinu,jak kdy..a v noci někdy spí i pět hodin v kuse,ale to beru jako státní svátek,spíš se budí co dvě a půl hodiny :-g( Ale co už.no s těma prsama-taky je už nemám nalitý,ustálilo se to.Jen občas v noci jsou tvrdý.Když to malýmu stačí,tak nevidím problém..Jen asi v tom,že bys mohla začít menstruovat dřív,jestli už v tom teda nejedeš :j) ...myslím,že tohle právě nějak souvisí s delšíma odstupama v kojení.Já totiž u prvního dítěte kojila nějak 18 měsíců co tři hodiny a díky takto "častýmu" kojení jsem neměla menses skoro dva roky :qu: :a: uvidíme,co napíšou ostatní...

In reply to by Kristl

díky,ne ne, menzes ještě není...ale kdo ví, takhle "málo" kojíme tři týdny a mám dojem, že ten menzes přichází po 6 týdnech (třeba po ukončení kojení), tak uvidíme. Ale líbilo by se mi, kdyby ta mrcha ještě nepřišla :dance:

In reply to by Lálina

mě přišla asi tři týdny po zavedení masa do příkrmu a vynechání poledního kojení, takže asi sedmapůl měsíce po porodu, takže vlastně okamžitě po objevení delší pauzy v kojení ;) i tak jsme kojili tak dvakrát za noc a přes den tak sedm až osmkrát, on si jednou za noc dal dokud jsem ho v 23měsících neodstavila úplně :s: teď s tim druhym (3 měsíce) to máme za noc zatim tři až čtyřikrát, naštěstí zas hned usne a mám ho v posteli, tak se to dá ;)
tak držim palce ať je mlíčka i tak dost, já myslim, že po čtyřech měsích by už mělo... jen ty měsíčky se obávám, že můžeš čekat celkem brzo :a:

Ahojky, nám je teda teprve 6 týdnů, ale řešila jsem stejný problém jako ty, malá mi totiž od druhého týdne spí 7h v kuse přes noc. Dr mi na to řekla, že to nevadí, ale že máme stihnout 6x za den kojení. Kojím taky po 3h přes den a s tím, že první kojení je kolem 4h ráno a poslední mezi 8-9h večer nám to na těch 6 kojení vychází. Nevím, jestli je nutné dodržet 6 kojení i když už vám jsou 4 měsíce.
A s tou laktací - v porodce nám říkali, že prsa po šestinedělí jakoby "splasknou" a nebudou se už tolik nalívat (asi je to u každého různé, takže ty to máš možná až teď :? ) a mlíko se spouští až ve chvíli, kdy mimčo saje.
Ale měla jsem pocit, že to malé nestačí, nebo spíš že moc netahá a pije jen, dokud jí mlíko teče tak nějak samo, tak jsem poslední týden začala v noci jednou odstříkávat a přijde mi to o dost lepší, když už ta pauza není tak veliká. Mám pocit, že toho malá vypije víc najednou, tak se to ho asi víc tvoří.
Toť má prozatimní zkušenost.

In reply to by Šáruška2

Děkuju...jj, mě se také prsa lehce splaskla po šestinedělí, ale tím, že jsem i po šestinedělí tak 1-2x kojila v noci, celkem tedy 7-8x za den, tak se mi prsa plnila trošku víc, než teď. Od té doby, co malý celou noc spí, tak první tři dny jsem po ránu měla prsa naplněná k prasknutí, ale i to se nyní zmírnilo. Proto jsem se ptala a řešila to :) abych neztratila mléko.
A čtu, že teď v noci odstříláváš- to je dobře, protože já právě při hledání infa o tom mém problému četla na kojeni.net, že do ukončení třech měsíců dítěte ještě není laktace ustálená a pauza mezi kojením by neměla být delší jak 6 hodin, jinak mléko ubývá. Možná proto toho i malá méně vypila- oni ještě ty čertvá miminka tolik neumějí tahat, proto je lepší, když jim to teče líp, pak ti malá získá sílu a vytahne si to s toho prsa určitě líp :)

In reply to by Šáruška2

zatím budu vyčkávat, malý se napije, je spokojený, hlady nekřičí...takže si asi vytáhne, co potřebuje. počkám a kdyby se to nějak měnilo, viděla bych, že malý je nespokojený, tak v noci začnu odsávat ( ale to semi vůbec nechceee, když můžu spát :s: ) navíc bych si musela pořídit odsavačku, zatím jsem odstříkavala jen růčo, ale to je hrozná makačka :€}€:
Každopádně ti přeju, ať ti malá hezky roste a papá :€s€:

In reply to by Lálina

Tak pokud by došlo na koupi odsávačky, tak doporučuju jedině od Aventu (http://www.docsimon.cz/zbozi/avent-manualni-odsavacka-mleka-bez-bpa-zas…)
Půjčila jsem jí kamarádce a byla s ní spokojená, pak jsem jí začala potřebovat sama, tak ona si šla koupit a nesehnala tuto a koupila tu balónkovou, ale byla z ní hotová, prý to vůbec nešlo a nakonec si stejně koupila tu od Aventu. Já jsem s ní spokojená.
Tak držím pěsti ať na odsávání nakonec nedojde a můžeš se krásně vyspat :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka