screening

21.06.2010

Tak jsem dneska byla na genetice. Jelikož máme v rodině rozštěp páteře, paní doktorka mi doporučila prvotrimestrální screening. Doma mám už 3 letou Elišku. To ještě screening nebyl, jen ultrazvukové vyšetření zhruba ve 20. týdnu u pana primáře v HK.
Po dnešní genetice jsem opravdu zmatená, sestřička mi vzala krev. Příští týden jdu do nemocnice na ultrazvuk, jelikož na genetice mají dovolenou :-( Do nemocnice jdu bez objednání, tak mám očekávat, že na mě příjde řada až třeba za několik hodin :-/
ale co mě nejvíc zaráží??? Na genetice jsem dostala papír A4 kde mám rozepsané jaké a kdy testy se dělají.Kolik se za ně platí...říkám si. Věřím paní doktorce chci sreening. Zaplatila jsem 430Kč za odběry a po příchodu domů se z papíru dočetla, že tento test má jen 85% spolehlivost. Jsou i testy kde je spolehlivost 90% (sérum integrovaný test, stojí 215Kč). Také že když vyjdou výsledky špatně, odebírají vzorek z placenty a riziko potratu je vyšší než při odběru plodové vody...takže nevím jaké má vlastně výhody jenom ty že výsledek máte známý už ve 13. týdnu.
Tak jsem sedla na net a brouzdala a zjistila více o tomto testu a když jsem se dozvěděla jak robíhají testy krve...tak jsem tu probrečela. Najednou mám šílený strach. Všude čtu jen o postižených dětech...mě ten test byl taky doporučen co když něco najdou? :,-( Asi už jsem z toho všeho blázen. Ten týden na výsledek krve bude nekonečný. Od začátku jsem neměla žádné pochyby a najednou se strašně bojím...jsem jediná?

Kliknutím vložíte smajlíky:

No tak vidíte holky...creening dopadl na 1, UZ ve 20tt též...nyní jsem v 32tt, a bylo zjištěno equinovarozní postavení chodidla, z toho vyplývá že život umí překvapit ikdyž to nejmíň čekáte a já mám nyní strašný strach a pláču tu a čekám na výsledky dalšího UZ který mě čeká ve čt...je to nefér...jen doufám, že když tato vada, tak snad jen ta a bude vše všechno ostaní v pořádku, jelikož budeme potřebovat hodně síly.

In reply to by Monča 27

AHojky, neboj vse dobre dopadne. Myslim, ze to muze byt jen polohove,a to pak staci cviceni nozicky. Jinak jak si psala se sadruje,ale da se to pekne spravit:) Neboj, tes se na miminko a hlavne se nestresuj. Drzim pesticky

In reply to by helenkahoufkova

Nakonec mi paní poslala odkazy na tuto vadu a moc mě to uklidnilo...jedná se o stočené chodidlo nožky do vnitřní strany, neboli koňská noha...bude stim mnoha práce, sádry, rehabilitace a někdy i operace, ale je to léčitelné a po roce děti krásně chodí :-) Měla jsem veliký strach, jelikož mi má sestra zemřela na rozštěp páteře...takže jsem nyní opravdu šťastná, že to jen tato jedna nožka a víc mě snad děsit nemusí.

In reply to by Monča 27

no vidis alespon neco pozitivniho si vem ze jakub nemel vyvynutou branici a take mame litani po doktorech a je mu 15 mesicu a hned po porodu druhy den sel na operaci neboj jesty maly bude v podoli a budou ho operovat z motole tak verim ze vse bude v poho jakub ma jen o nejake procento mensi plici levou a o kolik zjistime ted 25.11 kdy tam mame jet a jianka ma jzvu pres cele bricho a dabel je to prvni tridy tak verim tomu ze i male dobre dopadne akorat budes mit litani po doktorech ale vse se toto da zvladnout a asi te budou cekat rehabky jako nas ale jinak je male zdrave a proto bud rada a preji tobe a malemu hodne stesti

No tak vidíte holky...creening dopadl na 1, UZ ve 20tt též...nyní jsem v 32tt, a bylo zjištěno equinovarozní postavení chodidla, z toho vyplývá že život umí překvapit ikdyž to nejmíň čekáte a já mám nyní strašný strach a pláču tu a čekám na výsledky dalšího UZ který mě čeká ve čt...je to nefér...jen doufám, že když tato vada, tak snad jen ta a bude vše všechno ostaní v pořádku, jelikož budeme potřebovat hodně síly.

Ahojky, mně je 38 a jsem v 11. týdnu. V pátek jdu do poradny na odběry a MUDr. už začala o odběru plodové vody. Hodně mě do toho tlačí a já se hrozně bojím. Co když nebude mimi v pořádku a já se budu muset s manželem rozhodnout, co dál..... Ríká se, že psychika je v těhu nejdůležitějí, a tak bychom se neměly jako těhulky nervovat. Ale copak to jde?
Bojím se, že se po tom odběru až do výsledků zblázním :-(
No, ale jak říká můj muž - dělali jsme ho poctivě, tak musíme věřit, že to bude poctivá práce :-)
Držím nám všem palce :-)
Jana

In reply to by Janinka2405

Dlouho jsem tu nebyla a až nyní čtu zprávy :) . Dnes jsem byla po odběrech na ultrazvuku a výsledky screeningu budou až v útery, to je neskutečné čekání. V 11tt odběry, v 13tt UZ a v 14tt výsledek, člověk čeká měsíc na výsledek a hlavou se honí milion věcí :-( .
já mám pocit, že nad 30let či nad 35let je plodová voda povinná. A kdypak tě to čeká? Teta na ní byla před 3 roky, bylo jí 35let, vše dopadlo v pořádku akorát si postěžovala na bolest břicha co potom měla, ale každý to prožívá jinak :D
Tak přejí pevné nervy a určitě vše dobře dopadne :a:

In reply to by Monča 27

Ahoj, povinná plodovka není. Zítra jdu na ultrazvuk - nějaký placený - nosní kůstka a prosvícení šíjového svalstva. Pokud to bude OK, plodovka se bude dělat myslím ve 20. týdnu. Pokud se jí to nebude líbit, tak půjdu hned....SNAD SE ZAČNU MODLIT....

In reply to by Janinka2405

Ahoj,nezblázníš!!! Manžel tě povzbudí,tyhle stránky podrží :a: Mě bude 35 na podzim,tak mi budou dělat odběry krve na VV,když ti je 38 tak tě rovnou pošlou na plodovou vodu že? Já to budu muset odmítnout ,protože mám větší riziko potratu.Tak když už překonám strach aby mi to těhu dopadlo,a když dopadne dobře,stejně nebudu až do narození miminka vědět jestli je v pořádku.Jinak mám hned 3 známé ,které rodily po 38roce,jadna dokonce ve 41letech a všichni mají krásné zdravé děti :$}:

:a: Ahoj,určitě to dobře dopadne.Když budeš v klidu prospěješ mimi nejvíc.Tady v Teplicích možná ani o takových testech neví.Na krev a ultrazvuk bych šla také raději než na plodovou vodu .Měli by to nabízet maminám kolem 35roku,protože výsledky plodové vody jsou až po 20týdnu,a to už se vyvolává potrat ,tedy když není dítě v pořádku. Neměj strach ,nemusíš přeci souhlasit sevším co ti nabídnou.Snad mi rozumíš,myslím prostě že když si můžu vybrat menší zlo tak raději výsledky do 13týdne,než ve 2Otýdnu na vyvolávaný potrat.Sama nevím jak mi těhotenství dopadne ,ale musíme věřit :s: jinak se zblízníme!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka