Co umí Vaše dvouleté dětičky?

06.08.2010

Milé maminky, máme dvouletého chlapečka a přijde mi, že dost špatně mluví, všemu rozumí, když něco chce tak to vždy pochopím, samozřejmě říká různý slova jako mamina, táta, babi, deda, pupík, oko, čička ( kočička), tam, není, papa, dík, ale jinak prostě zatím s mluvením žádná sláva každý den prohlížíme knížky, povídáme u nich, snažím se s ním stále mluvit, ukazovat, ale už mám trošku obavu, jestli něco nezanedbávám, ještě ke všemu se momentálně s manželem rozvádíme a pak mi všichni velice rádi vpálí, že je to určitě tím.....tak by mě zajímalo, jak jsou na tom Vaše dětičky :) děkuji moc .

Kliknutím vložíte smajlíky:

Tak to mám ten stejnej problém.Malá má 2 roky a skoro se jí nechce mluvit a když něco řekne, tak ještě nějaké slova vyslovuje strašně špatně. A to mám kamarádku a její malá mluví ve 2 letech i ve větách a říká básničku... a to my teda vůbec:-(
Taky si říkám jestli jsem něco nezanedbala já nebo jestli je to prostě v dítěti?Pořád na ní mluvím ukazujeme v knížce obrázky co co je...-ale ona to prostě neřekne - jen něco a to se jí musí chtít.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

nooo teda ne ze bych chtela nejak to jako ale docela rada bych to videla jak 10 mes.dite mluvi a jeste se mu obcas podari rict vetu, ja mam kamaradku co ma dvouletou dceru a ta mluvi jak das, krasne ve vetach ale i ona mela deset mesicu ale urcite v jeji slovni zasobe nebyla zadna veta ale maximalne tak mamiii,,nemas treba videjko jak ta tvoje cacorka povida?

In reply to by hipouseksousek

jéééé holky moc moc moc se omlouvám já jsem chtěla napsat 2 roky, je to je trapas ale napsala jsem to teda pěkně blbě, jsem kopyto. Manžel byl s malou zrovna ve vaně a já rychle psala abych jí šla vyndat tak jsem napsala rok místo dva roky, ještě jednou se omlouvám, uplně se stydím :00: , v jednom roce opravdu nemluvila, tak pardon

In reply to by Pechy

no ja ze bych chtela nejak jako otravovat ale proste pokud neuvidim neuverim, jak jsem rekla teda jako psala kamosky mala je neskutecne chytra a to co ji vypadne z pusy mi jde halava kolem nekdy ale ikdyz byla ona tak malinka tak jednie co umela bylo rict mamii takovym tim pisklavym hlaskem a ukazat si pupik to jsme jeste nevedely co s ni vyroste za expaerta ale proste deset mesicu ee :00:

In reply to by hipouseksousek

kluka taky myslím šikovnýho. Má 22 měsíců a mluví už v krátkých větách a teď jsem se schválně dívala na video z 10ti měsíců, kde děláme srandu, jak umí a uměl říct táta, bába, ham, haf, hop, bác, máma a to bylo vše.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka