Den 4. s Estivillem aneb ono to fakt FUNGUJE!!!

22.06.2010

Ahojky holky,

jen rychle zdravím a přináším info o dalším dnu s usínáním podle Estvilla ;) byl to náš 4. den a Davídek usnul po 10 minutách, skoro neplakal :c: manžel tam byl jenom 2x, takže fakt pohodička.... je to pohádka holky, ta metoda fakt funguje, to je neuvěřitelný...... :qu: :€s€: jinak jsme měli reakci po očku větší až dnes, malý byl dost protivný přes den a měl takovou mazlící a chovací náladičku a večer měl teplotu zase, ale jinak pohoda.... ta se mějte krásně, všechny zdravíme a přejeme jen krásné večery a noci.... :|P: :h: :h: :h:

Ahoj.. Tak o tomhle jsem nikdy neslyšela, ale je fakt, že my jsme byli neoblomní hned po návratu z porodnice a dva dny jsme nechali prcka vybrečet, od tý doby usíná sám.. Začátek byl krušnej, protože brečel i čtvrt hodiny, ale teď už mu stačí dát plínka přes obličej a do 10min je tuhej. :) Má už zavedený režim, takže pokud není v půl osmý večer v postýlce, tak je protivný a brečí. Jsme strašně rádi, že jsme to udělali hned od začátku, protože vůbec neznám nějaký nošení při uspavání a naopak pokud někdo malýho nosí a chce se mu spát, tak brečí dokud ho nepoložíme. To pak usne hned.

In reply to by kacik1

ahojky Kaci... tak my to po návratu z porodky měli taky tak.... prďolku jsme dali do postýlky a jeden den jsme ho nechali vyplakat, plakal asi 10 minut..... ale od té doby usínal sám... no a pak se to někde zlomilo..... nevím vůbec kde :n: u nás za to mohlo asi i to, že měl tu kýlu a když začal v postýlce večer pobrekávat a šlo to až do řevu, tak jsme měli strach, že mu něco je a bolí ho ta kýla, že jsme ho raději vzali do náručí..... :|€|: ale teď už mu nic není, takže jsme museli nechat zase vybrečet a vypadá to, že už je to ok a bude si zase usínat sám v postýlce jako dřív.... :€s€: jinak s tím režimem, to potvrzuju, máme to taky tak..... jen my jsme to museli posunout už na 7 hodinu, o půl osmé už by byl David tak protivnej, že by nemohl usnout....

In reply to by lulubar

No jo, tak to je jasný, to bych se taky bála a radši bych ho konejšila, než aby tak moc plakal.. Díky bohu nic takovýho nemáme, protože ty jeho občasný hysterický záchvaty přes den stejně ničím jiným nejdou zkrotit, pomůže jen nechání a vybrečení :)

gratulka, sice jsou to nervy, ale stojí to za to, že? my to taky praktikovali přesně v den, kdy měl prcek jelikož tehdy už řval i tam, tak jsme ho šoupli do postýlky a nechali vyřvat. Brečel první večer 40 minut, pak další večery cca 10 minut a teďka už ani nebrečí, jen tak kňouřá, což mi připadá, že se tím zvukem jakoby uspává... Ale na druhou stranu nervy to byly, vždycky jsme sedli s manželem do kuchyně, chodil tam na dudel jen jeden z nás a museli jsme u toho mít otevřené víno a popíjet.. no ještě, že nekojím a že to netvalo dlouho, to by se ze mně byl už alkoholik :-D přeji hodně zdaru s usínáním ;-) Lucka

In reply to by LucinkaPusinka

ahojky a díky... :h: :+^*: fakt vidím, že tato metoda funguje minimálně na 90 % dětí..... :one: chce to jen vytrvat a odolat tomu ho vzít do náručí... já už jsem ten první večer kdy řval hodinu nemohla taky vydržet, ale manžel mi říká, teď si představ, že tam půjdeš a vezmeš ho do náručí, než ho uklidníš, to bude další půlhodina a takhle jsi jeho i sebe trápila úplně zbytečně..... a měl pravdu, vydržela jsem a místo nekonečného trápení bůhvíjak dlouho jsem Davídka i sebe trápila jen 2 dny a teď je to ukázkový, tak ťuk ťuk, ať to tak i zůstane.... :€s€:

Ahoj já teda teda o týhle metodě nikdy neslyšela, nicméně podle tvýho popisu jsme jí vlastně praktikovali cca hned po šestinedělíá a výsledek je ten, že už od dvou měsíců nám Karolínka usíná sama v postýlce absoluitně bez jakýhokoliv kňournutí maximálně když jí vpadne dudlík a spí celou noc.
Opravdu základ je mít ty nervy nechta dítě plkat a za žádnou cenu ho z tý postýlky už nevyndat. Já párkrát musela i odejít ven se psem abych ten řev nemusela poslouhat, ale vyplatilo se - ted mi každej závidí ;)

www.boudove.cz

In reply to by jjanculka

ahojky jj, jak píšeš, chce to odhodlání a pevné nervy...a já ti můžu říct, že ty nervy stačili jen dva dny.... 3. den už to bylo docela v pohodě a včera ten 4. den byl naprosto skvělej..... takže jen 2 dny křiku a vyplatilo se, myslím, že budeme mít klid a to co někdo bude zkoušet třeba v roce až jsou děti daleko "vyčůranější" a dokáží se prý i na truc pozvracet, tak to mi už budeme mít zmáknutý a bude klid... :one:

Tak to je super. Gratulujeme. Taky jsem po tvém včerejším článku tu metodu studovala. Koukala jsem, že tam píší, že se to má začít praktikovat, až se dítě plně nekojí, nejdřív od 6 měsíce, když už vydrží spát celou noc. Prosím tě, a ty kojíš? My máme zatím drobka, ale taky nám to večerní usínání dělá problémy, tak přemýšlím od kdy to praktikovat.

In reply to by zuza11

ahojky tak už ti odpověděla Jjanculka... mám to jako ona... plně kojím, ale asi od nějakého 3. měsíce, možná i dříve, mi Davídek spí asi od půl osmé až tak do 5... teď co jsme začali praktikovat tuto metodu, tak spí dokonce tak do půl sedmé.... :one: já jsem taky uspávala v náručí, jednak se mi zdál Davídek moc malinkej a pak ho čekala operace, tak to jsem nechtěla nechat ho křičet vůbec, když jsem ani nevěděla, jestli nekřičí kvůli bolístce.... no ale teď po operaci jsem zjistila, že ne, že se chce prostě jen chovat... a navíc to uspávání v náručí se pořád prodlužovalo... první den usnul za 5 minut, druhej den už to byla čtvrt hodina.... a na konci toho martýria jsme zjistili, že uspáváme na ruce už 2 hodiny.... :$$: tak nevím, kam by to postupovalo dál... určo musíš být odhodlaná nejdřív ty to vyzkoušet a je to fakt lepší až když ti prcek vydrží spát celou noc.... :one:

In reply to by lulubar

Tak holky myslíte, že to mám třeba od 3. měsíce zkoušet? Trochu se bojít těch bolavých prsou. Mám hrozně moc mlíka a odstříkavat se mi nechce. Ale po nočním kojení Šimonek usíná v pohodě. Tak co kdybych tu metodu praktikovala večer a v noci ho jednou nakojila?

In reply to by zuza11

Ahoj, já myslím, že by to tak určitě šlo. jde o to, aby se naučil chodit spát večer a že ho jednou v noci nakojíš by na to nemělo mít vliv... S těma prsama je to blbý, já už jsem ted z toho třikrát měla ráno i tepotu a bylo mi pěkně zle, ale prostě se nemůž donutit v noci vstát a odstříkávat... hledala jsem info na netu a na www.kojeni.net psali, že když dítě v noci spí tak nebudit, do třetího měsíce určitě odstříkávat a pak už se prý nemusí tak nevim...
Lulu jak to děláš ty, odstříkáváš v noci?

www.boudove.cz

In reply to by jjanculka

tak holky s tím kojením..... do toho 3. měsíce se mi malý v noci budil (asi tak nějak, nevím přesně, kdy začal spinkat celou noc), takže pohoda... ;) no a pak to bylo tak, že jakmile začal spinkávat celou noc, tak jsem se budila ráno a samozřejmě protečená, prsa jako šutr, párkrát jsem musela odstříkat, protože to prostě nešlo... :|€|: ale nikdy jsem se na odstříkání nebudila, odstříkala jsem to prostě až se malej vzbudil a budil se většinou kolem 5... tak z jednoho jsem nakojila a z druhého jsem odstříkala.... teď už se to samo upravilo tak, že přes den kojím tak co 2-3 hodinky, večer nakojím malého z obou prsou, aby je vypil a nabaštil se pořádně... no a kolem té 6-7 se mi malý budí, většinou nakojím z jednoho prsa, to druhé cítím, že už je pěkně nalité, ale do těch 9 vydrží :\x: ..... teplotu jsem z toho zatím neměla, takže to moc řešit nemusím.... ale já bych to být váma udělala tak, že jakmile by se prcek vzbudil na krmendu (je jedno v kolik hodin), tak hodně nabaštit z jednoho prsa a druhé aspoň trošku odstříkat a je pokoj....

In reply to by zuza11

Ahoj, jak píšu výše, my to praktikovali někdy od šesti neděl a od dvou měsíců nám děťátko spí celou noc (od cca 21h do půl sedmý ráno). Plně kojím a žádný problém není..(teda když nepočítám to, že mě ráno pekelně bolí prsa }:)

www.boudove.cz

tak lůulu tise zavidim ja to zkusila 1dena rval rval jak na lesy hodku a pul nez unavou usnul dneska na to nemam rve mi to srdce a nemama na to nervy takze ho uspim jak jinak nez u prsa :one:

In reply to by Nikkys

Nikky no to chce fakt vydržet... hodně se prý radí i to, aby si maminka dala klidně sluchátka a poslouchala hudbu nebo si dívala se sluchátkama na film a do pokoje chodil jenom tatínek... četla jsem dokonce příběh jedné maminky, kterou musel manžel zavřít v pokoji normálně na klíč... :$$: jinak by to nedokázala... ale za týden měli krásně usínajícího chlapečka a maminka na tom byla hned psychicky líp... :€s€: ale podívej, vy jste mladší ještě o dost než my, tak to zatím nech tak a uspávej malého u prsa, já to dělala taky tak... a třeba to zkusíte za měsíc nebo i později a uvidíš, že to pak dokážeš.... :one:

Ahoj a děkuju! :) Dnes dopoledne jsem si přečetla "váš 3. den usínání", hned jsem si to našla na netu a dnes večer jsem to vyzkoušela :~!: Ono to snad fakt funguje!!!! :one: Mám 1,5 roku starou holčičku :girl: a pokud nepočítám její samostatné usínání v kočárku nebo v autě, tak je to dnes poprvé co usnula beze mě :~!: HURÁ, HURÁ. Snad nekřičím předčasně :C]]: Papa a :+^*: :+^*: :+^*:

In reply to by maxik

nemáš vůbec zač.... jééé to jsem ráda, že to funguje i ostatním, hned budou na světě usměvavější děti i rodiče.. :€s€: tak jen tak dál, hlavně ať jsou další večery lepší a lepší.... :one:

In reply to by Peterson

jé tak to se krásně poslouchá... my máme 4,5 měsíce, zoubky zatím neznáme a včera byl očkovaný a byl dneska pěkně nevrlej, ale stejně krásně usnul.... tak doufám, že nám to taky vydrží....

In reply to by Majae

po kýle jsme naprosto v pohodě... :one: a kojíme kojíme..... ale malý mi spí celou noc už nějakej ten týden... :€s€: večer lehne a budí se většinou kolem 6 někdy vydrží až do 7.... to nakojím, přebalím a spíme ještě tak do 9...mám velkého spáče doma... :€):

In reply to by lulubar

To je dobře, že jste po kýle v pohodě ;) To máš super, že je malý takový spáč. Mně spal taky celou noc, ale poslední týden ho budím na kojení, protože mám pocit, že mám málo mlíčka (aby se pořádně tvořilo, nočním nekojením jsem si to mohla snížit) - nebo spíš teď už je to lepší, ale stejně - po kojení mi skoro vždycky řve. Někdy to vypadá na prdíky, ale někdy snad ani ne. Vůbec tomu nerozumím. A večer to usínání, to je síla - samozřejmě v náručí, chvíli klid, najednou ho to popadne a začne řvát... :( Přes den Ti malušký spí? Mně ne, nechá mě tak maximálně nasnídat. Jinak když chci něco dělat, musím ho nechat řvát. Zabavit sám se moc neumí, tak chvilku ráno na tu snídani (je mu 2,5 měsíce)... Musím něco vyzkoušet - a musím si najít chvilku to prostudovat, pokud mě malý nechá. Je to sakra náročný. Mějte se krásně :a:

In reply to by Majae

náročný to je, to máš pravdu.... my měli taky období (možná ve stejných týdnech jako vy), že jsem měla pocit, že David přes den nechce vůbec spát a navíc pořád řve, když ho někde nechám... buď mi to tak jen připadalo nebo to tak skutečně bylo ale otočilo se to..... spí celou noc a do toho má ještě 3 spánky přes den :D sice jen hodinkový, ale má... jeden dopoledne v košíku se mnou doma a pak 2x odpoledne v kočárku.... a vydrž, až se sám zabaví, třeba na hrací dece nebo tak, tak to bude zase o něčem jiným.... jen ho musíš trénovat a někdy ho prostě nechat trošku řvát.... jinak by sis ho naučila, že ho budeš jen a jen nosit a nic neuděláš....tak hodně síly a zdaru, hlavně ať vydrží dlouho mlíčko a pak se klidně vrhněte na tuto metodu..... :€s€:

In reply to by lulubar

To se vám to pěkně upravilo, Lulu :one: Já právě doma vůbec nic neudělám, protože je hooodně vzhůru, někdy furt, někdy se zadaří trochu zaspat - svádím to na boj s prdíky, ale jestli to tak opravdu je. Někdy se fakt kroutí, ale někdy mám pocit, že si to fakt jen hystericky vyřvává. Já už ho někdy brečet nechám, když už mi nedá ani chvilku na to, abych si ráno vyčistila zuby :00: Takže už se na to chystám, zvlášť když slyším, že to funguje, a ještě zkusím nastudovat i věci na kojeni.net - fakt dobrý stránky. Jak to píšeš na konci "pak se klidně vrhněte na tuhle metodu" - můžu to začít praktikovat, i když kojím v noci, ne? Nebo myslíš, že ne? Takže držím palce, ať vám to vydrží - je to paráda :one:

In reply to by Majae

uvidíš, že se vám to taky spraví.... jeho teď bolí možná trošku bříško a chce maminku a chce se chovat... uvidíš, že to pomine a vystačí si chvilku i sám..... ty stránky kojeni.net jsou taky dobrý, určo, taky odtud čerpám nějaké info.... a jinak s tou Estivillovou metodou, no já nevím, na těch stránkách píšou, že to máš začít zkoušet až když se dítko v noci nebudí na kojení... ;) tak se zkus třeba holek tady zeptat, jestli to některá zkoušela i když v noci kojila.... nebo si zkus o tom najít něco víc na netu a uvidíš.... :one:

In reply to by Majae

uvidíš, že se vám to taky spraví.... jeho teď bolí možná trošku bříško a chce maminku a chce se chovat... uvidíš, že to pomine a vystačí si chvilku i sám..... ty stránky kojeni.net jsou taky dobrý, určo, taky odtud čerpám nějaké info.... a jinak s tou Estivillovou metodou, no já nevím, na těch stránkách píšou, že to máš začít zkoušet až když se dítko v noci nebudí na kojení... ;) tak se zkus třeba holek tady zeptat, jestli to některá zkoušela i když v noci kojila.... nebo si zkus o tom najít něco víc na netu a uvidíš.... :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky