Jak to teda s tim vyvojem je?

11.06.2010

Ahoj holky, tak jsme zase vcera byli po dlouhy době cvičit Vojtovku, predtim byla rehabilitacni nemocna 2 mesice. Vyzbrojena teoreticky, co by dite do 8 mes. melo umet, jsem sla bez obav, protoze Matej plus minus ty veci umi. Ale to jsem se spletla. Blbe se plazi, blbe sedi, v necem je jako 6ti mesicni a ceka nas pry jeste spoustu prace... Zacali jsme tam chodit ve 2 mes., mel predilekci hlavicky - malo mista v brise. To se mu podle me zlepsilo natolik, ze neni nic poznat. Jen ma trochu sisticku, ale to se snad jeste zlepsi. Pretacet se zacal na brisko ve 4,5 mes., na zada v 5 a trictvrte, vali sudy od 6ti mesicu a od 6ti a pul se plazi. Jenze obouruc - pry blbe. I kdyz jsem nekde cetla, ze kazdy dite ma jinej styl plazeni, no. Seda si sam tak, ze se ke mne priplazi, vydrape se na nohu a z kleku si sedne. Zase blbe - protoze se opira vepredu o ruce a nesedi jak svicka. Zatim. Na ctyri se taky dostane, ale vydrzi tam chvilku a zatim neperuje. Proste mam zase pocit, ze jsme uplne neschopny :\/: . Copak to jde vsechny deti nacpat do tabulek, ze musi vsechno delat presne tak a tak? Uz si rikam, ze tam prestanuj chodit, protoze jsem uplne potom vystresovana. Vsichni mi rikaji, at se na to taky vykaslu, ale zase abych neco nezanedbala. Predtim se mi rehabilitacni zdala fajn, ale ted uz fakt nee. Nemate nekdo podobnou zkusenost? Co jste delali? Predem diky.

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to se mi taky vcera honilo hlavou, kdyz jsem sla z ordinace. Nekde to plati naprosto bez pochyb.

Ahojyk,to že to dělá špatně ještě neznamená,že je úplně neschopný.Kdyby jste na rehábku nechodili,tak to ani nevíte.Jenže ty co to nevědí většinou pak skončí na rehabilitaci později,protože když něco dělá špatně,tak si to zafixuje a pak všechen další vývoj už je tím ovlivněn.A začít cvičit s ročním dítětem je o poznání těžší než s osmiměsíčním.Takže vy máte vlastně štěstí,že se na to přišlo včas,opravíte pár pohybů a zbytek už budete dělat zase správně.vezmi si,že by se na to přišlo třeba až při chůzi-museli by jste se vrátit zpátky k lezení a sezení,protože dokuď tyhle pohyby nebude dělat správně,tak nebude ani správně stát a chodit.On totiž má ten psychomototrický vývoj svá pravidla,určitě to není o nacpání do tabulek-dítě klidně může začít lézt v 11 měsících,ale když leze správně,nikdo s ním cvičit nebude.Naopak třeba dítě,co začne lézt v půl roce může lézt špatně a cvičení potřebuje.To jsou samozřejmě jen příklady.U kojenců prostě jeden pohyb vychází z druhého a proto by měli být správně provedeny,jinak to ovlivňuje celý další vývoj.Takže já bych na rehabilitační určo naštvaná nebyla,řekla jen jak to je,ale pkuď ti nebude vyhovovat tak jí určitě změň,protože k rehabilitační sestřičce je důležitá důvěra.A na cvičení bych určitě nekašlala,jestli cvičíte Vojtovku,tak to asi potřebujete a je to správné.Jen tak pro nic za nic se vojtovka necvičí :)

In reply to by lucininenka

Jasne, chapu to. Cviceni nam urcite pomahalo a pomaha. Ale urcite bych na nej tak nepospichala, proste neco se nauci drive, neco pozdeji. To, ze kazde dite je jine, od ni nikdy nezaznelo, jen vetsinou to, ze je pozadu v tom a v tom. Vyvojove jde posloupne spravne. Pokud bych na cviceni nechodila, ani netusim, ze to spatne dela. Ono odchazet pokazde z ordinace frustrovana, co teda s tim nasim Matejem budeme delat, neni zadny skvely pocit. Na cviceni chodime od 2 mes. a jsem fakt rada, protoze bez toho by se mu ta predilekce urcite natolik nezlepsila a mozna by jeste ani ted nedelal to, co dela. Nevim.

In reply to by Stepanka W

Jenomže ono právě nejde o to,kdy co dělá,ale jak to dělá.Ať si klidně začne lézt v 10 měsících,ale správně.U vás je problém nejspíše ten,že sice odpovídáte vývoji,ale v tom vývoji jsou prostě odchylky-ono třeba i to špatné plazení může být pozůstatkem té predilekce.A třeba se plazí,ale když tenhle pohyb nebude dělat správně,tak třeba nebude lézt,nebo nebude chodit a podobně.Nebo pak v pěti letech zjistíte že má skoliozu a tak dále.Pokuď tě tato rehabilitace nevyhovuje,změň jí,najdi si jinou,ale určitě cvičte dál,tím že tam přestanete chodit a neuslyšíš,že to a to dělá špatně,tak to tím nezmizne.Jen to nebudeš vědět :(

In reply to by lucininenka

Jo, souhlasim. Mas pravdu, musi to delat spravne. Ale navic i k tomu nam rika, ze v tomhle je pozadu a to by uz mel v tomhle mesici delat. Vzdyt to jsem psala. Pokud reknu - je na kolinkach ale neperuje - hm, to uz by mel v tomhle mesici delat. Podle me - at si zacne lezt v 10.mesici, ale potrebuju taky trochu povzbudit i od ni. Potrebuju se trochu uklidnit, sama jsem stresator.

In reply to by Stepanka W

Jo jo,tak to jí změň určitě,jestli tě nevyhovuje jako člověk.Ono je stejně vždycky lepší znát více názorů,to neuškodí.A to že neleze a není na kolínkách je podle mě v pohodě,děti co se plazí i později lezou,protože tam kam potřebují se dopraví :)

No tak teď jsi mě dostala,my máme 7 měsíců a 4 dny,malá se umí přetočit na bříško a to dělá furt,ale na záda se přetočit neumí,občas se jí to povede,ale bouchne se hlavičkou a začne řev a ak už to nedělá. Na bříšku se jí líbí chvilku a pak začne hulákat že chce zpátky na záda.neplazí se ani neleze.Ale za to krásně papá už i větší kousky a zuby nemá a krásně mluví,taky si furt cumlá palečky u noh.No tak to my bysme byli na rehabilitaci furt a naše doktorka je taky v klidu :-) tak bejt tebou jste proti nám hodně šikovní,já jsem zvědavá jak dopadnem za měsíc my :-)

In reply to by smally1

No prave, proste me stve. Tak holt vsechny deti nebudou delat presne vsechno dle casoveho harmonogramu. Podle me to pak muze jit skokove - nic nic nic a najednou vsechno najednou. A prediatricka byla s nami taky v pohode.

In reply to by Stepanka W

Moje švagrová má miminko o 3týdny stařší než moje malá,ta jejich krásně leze,ale neřkne ani ň,naše malá dělá krásně paci paci a ta jejich nic,takže každé mimi je jiné a tabulky ty jsou na prd.podle mě by měla být tabulka,kde bude dítě pást v půl roce a chodit vtřeba v roce a půl a když ne tak je to problém,ale řešit každou blbost a rozlišovat měsíce a dny holt nejde.

In reply to by smally1

To je sikulka, vase mala. Matej se v reci moc nepredre, dela hezky bac bac rukama, ale jinak je to lenoch linej, tata mama - po tom ani vidu ani slechu. Zato je porad v pohybu - plazi se, posouva si auticka po zemi, prohlizi si detsky knizky. Dekuju za podporu. :)

přijde mi jako blbost,ža vás porovnávají snad podle nějakých tabulek a navíc ona tě má alespon trochu podpořit trochu pochválit!!!!!!!To je hrůza nelámej si s tím hlavu to bube v pohodě každé dítě je jiné navíc kluci jsou trošku línější a pomalejší.Já si myslím,že budete určitě v pořádku dneska je ta Vojtova metoda snad modní trend chodí na ni snad každé dítě hrůza!!!!Přitom dětem to vůbec příjemné není!!Hlavu vzhůru však on je šikulka určitě!!!! :a: :h:

In reply to by Mimčo

Ona i Mateje pochvalila, ale "proste ta kvalita" tam pry chybi. No, kdyby takhle kazdej uvazoval, asi mame deti plny rehabilitace. Ja ani manzel jsme se tusim neplazili a ani nelezli, co teda ta by s nama udelala :s: . A kupodivu chodime a nejsme nijak opozdeni :///: .

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka