Problémy s kojením

12.02.2010

Ahoj holky, měla bych dotaz ohledně kojení. Malýmu je 6.týdnů a začal blbnout u kojení. Už to trvá pár dnů...Kojím po třech hodinách cca 10 min. Vždy zhruba po pěti minutách začne tlačit, ale od prsu se neodpojí, takže chudáček neví co dřív. Kolikrát začne i blinkat nebo křičet, ale vypadá, že chce ještě dál pít a nemá dost. Rosteme a přibíráme pěkně, takže zase takovej hlad mít nebude. Užíváme Baby calm a dávám ho před každým kojením. Jsem z toho dost nešťastná a z kojení nemám vůbec radost :( Po papání by měl být spokojený, ale on brečí a brečí...Co to může být, mám to řešit s Dr? Díky za názory..

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj , mohla bych se zeptat na váš názor ohledně pláče po kojení. Malému je 14 dní, kojím ho 30-40 minut a doposud nebyl žádný problém. Až předevčírem mi po dopoledním kojení začal plakat a nepřestal až do dalšího kojení a tak to šlo až do večera. V noci mi po kojení usne a spí i 4-5 hodin, takže skoro celou noc s jedním krmením prospí. Je možné , že je přespaný a ve dne tak vyvádí? Nebo má ve dne víc hlad? Od příjezdu domů z porodnice mi spával i ve dne, ale od předvčerejška pořád pláče. Ve dne ho kojím asi po třech hodinách a v noci jak se probudí. Ufff jsem z toho zoufalá , je to normální , aby celý den proplakal a celou noc prospal? Nemělo by to být nějak pravidelně rozděleno..?? Případně měla bych kojit častěji? Mám strach jestli nemám málo mléka, nebo mléko není slabé a on pláče hladem... Jak to ale poznat ??? Dík za odpovědi.

taky bych to tipla na tříměsíční koliku... dávej ho v průběhu kojení odříhnout a pak ještě přilož k tomu samému prsu...

Má určitě bolení. Kluci na to trpí hodně a taky jako všichni chlapi jsou trochu hysterky :///: Nechci to zlehčovat. My si taky užili. Pekelně. Baby calm moc nepomáhal, jen na chvíli, protože mu chutnal, tak vždy stichl. Nejlepší jsou probiotické kapky- ty mají levné(no,levnější než v lékárně) na www.rajplinek.cz, nebo nám zabíral víc sab-simplex, i když jsem se dlouho bránila mu ho dávat, protože přecejen není přírodní.. Ale fakt pomohl. Taky se dají koupit laktobacílky v lékárně. Ale fakt aspoň 5 měsíců nás to trápilo..Teď už je to lepší. Teď jsou zas zuby :///: Musíš vydržet. Malý se taky někdy vztekal a úplně zuřil u jídla a když jsem ho zvedla šíleně si brknul a uklidnil se..Snaž se, aby si vždy pořádně říhnul, aby neměl moc vzduchu v bříšku.No, snad jsem ti trošku pomohla..Pevné nervy!! :one: :a: :a: :a:

In reply to by zuzula

Až do pátého měsíce? Já vím, musí se s tím prostě vypořádat sami...Bohužel nemáme moc krkací miminko nebo to prostě neumíme :( Kolikrát si krkne až po hodině, někdy hned a někdy vůbec. U toho kojení se snažím dělat přestávky, ale on si asi myslí, že už nedostane a tak děsně ječí a napoliká se dalšího vzduchu a tak je to prostě dokola...SAB jsme zkoušeli a moc nepomohl, ale už dobíráme ten Baby calm a tak potom asi uděláme zase změnu a zkusíme to znovu :)

In reply to by lenbor

Jo, ten můj šibal se taky tak vztekal. Ale teď se třeba taky vteká, když mu seberu prso v noci, protože už ho chci pomalu učit, že v noci se spí a taky u toho usíná, ale jakmile ho zvednu, aby si brknul a já ho mohla dát do postýlky, ječí. :^O^: Ale zjistila jsem, že brečí únavou. On chce usnout a chce klid. Položím ho,on se zakryje plínkou a spí. Někdy ještě dudel.. No, je to těžký. Ten tvůj je ještě malinký.Teprve si na sebe zvykáte a za chvíli už poznáš, co chce..A taky prostě trvá, až si ten jeho organismus zvykne na to zažívání, no. Dr mi řekla, že to až tak neovlivním, že až se bude víc hýbat, bude to lepší..A je to pravda..Těch kapek co jsem do něj nalila!!Teď nemáme žádné a je to dobrý.A taky si krká i třeba po hodině. Několikrát.Po kojení, pak za hodinu třeba. Ale teď to mám jednodušší, jak si hraje na bříšku, krká to samo..Bude líp. Třeba nebudete mít tak dlouho takové trápení....Když mi plakal v postýlce a já nevěděla co mu je, zvedla jsem ho a on si brknul. I po dlouhé době a ulevilo se mu.Drž se!! :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka