Opava

17.11.2009

Ahojek těhulky,

najde se tady někdo z okolí Opavy rodící v lednu ? :?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, já jsem z Opavy, ale termín mám 26. prosince. tak jsem zvědavá, jestli budu rodit ještě letos nebo až v lednu:-) jak se ti daří?

In reply to by bobish

Ahojek, no to máš pěkný termín :) už za chviličku.. moc pěkný dáreček pod stromeček !!! tak držím pěstičky ať je vše v pořádku,pak mi musíš dát vědět jak se ti líbilo v opavské porodnici... jinač my se máme fajn.. termín máme 21.1. a doufám, že dřív se Vendulce ven chtít nebude :-) co ty ? budeš mít holčičku nebo chlapečka ?

In reply to by Raduška86

senzační termín :-( doufám, že to bude dřív, ať už jsme na vánoce doma;-) na sonu nám řekli, že na 99% budeme mít holčičku - Klárku. ale minulý týden se mi zdálo, že se mi narodil chlapeček :-) takže si ted vubec nejsem jista. no jestli to bude chlapeček, tak bude chodit v růžovém oblečení, protože strašně hodně věci máme růžových :-D jinak se statečně držíme a až na málo spánku si nemůžu stěžovat. byla ses podívat v porodnici? já se tam byla mrknout a měla jsme z toho divný pocit. jako když se jdeš podívat na popraviště před popravou :-(

In reply to by bobish

Tak je možné, že to hezky stihneš a přivezete si dáreček pod stromeček :-) jéé taky holčička :-) no my už taky nakupujeme růžovou, takže doufám, že se nespletli :) stím spaním je to hrozně, to ti věřím, taky mám problém.. nejhorší je najít správnou polohu jak usnout.. a když usneš tak brzy zase valíš na záchod, viď ? :-) děs..nebyla jsem se tam juknout.. tam se dá jít si to prohlídnout ??? mají tam vymezené kdy nebo jak ? já ji viděla jen na obrázcích a to mi zatím bohatě stačilo :o)

In reply to by Raduška86

Přesně :-) sotva usnu, tak musím na záchod...začarovaný kruh :-) do porodnice v Opavě se dá jít podívat každé úterý ve 14 hodin. Ukazují jak vypadají pokoje a porodní sál. můžeš se zeptat na cokoliv, co tě zajímá. A ještě tam je i kratičká přednáška o monitorech dechu Nany. Dokonce ji nemocni nabízí k prodeji za 2400,- včetně dopravy, instalace do postýlky a servisu. a říkali, že jí stačí objednat, až se prcek narodí, že ji dodávají do 2 dnů. uvažuješ o tom monitoru dechu? ja ji chci určitě, akorát nevím, jestli ji objednat přes internet (kde se dá nová sehnat za 1900,-) nebo si ji vzít přes tu porodnici.
jo teď jsem si vzpomněla, že tento týden vyhlásili v Opavské nemocnici zákaz návštěv (kvuli chřipky), takže nevím, jestli přístí týden bude možné se jít do té porodnice podívat.
a co tvuj muž, půjde s tebou k porodu?

In reply to by bobish

Tak to je fajn, možná tam zavítáme.. ale teď ne, protože jak říkáš, je tam zíkaz návštěv.. ségra je zdravotní sestřička, takže mám spoustu info od ní , ale ty návštěvy mě štvou, protože nevím jak je to v Opě, ale někde zakazují i otce u porodu v této době :-( takže se modlím ať to skončí, protože já ho tam chci, nechci na to být sama :-( takže k porodu půjde a basta a tvůj ????
o tom monitoru dechu budu uvažovat jen v případě, že by s mimčem nebylo něco v pořádku, jinak ne. Hodně lidí mi to vymlouvalo....
už se ti to hezky krátí co ;-)

In reply to by Raduška86

ahojky. tak už to mám za sebou :-)) 6.12. se nám narodila krásná holčička. otec u porodu může být i když jsou návštěvy zakázané. můj muž byl, a vubec si nemůžu stěžovat. jestli budeme mít někdy dalšího prcka, tak ho u porodu určitě znovu budu chtít. s tím zákazem návštěv je to na houby, kdyby mohl aspon ten otec přijít, ale nemůže ani on. musím ale uznat, že sestřicky na oddělení šestinedělí jsou super. malá měla žloutenku, takze jsme se zdrželi v porodnici o tři dny déle. pak jsme byly dva dny doma a zase se jí ta žloutenka vrátila. takže jsme skončili v nemocnici na dětském oddělení...a to byl teda děs v porovnání s porodnicí. doufám, že už se tam neoctneme, protože tam je to fakt psycho.
my jsme si ten monitor dechu pořídili. je fakt, že jsem si na něj v porodnici docela zvykla a byla jsem s ním klidnější. ale záleží na každém ;-)
drž se, musím jít kojit...malá je velký hladovec :-)))

In reply to by bobish

Jéééééé, tak to teda velikánská gratulace !!!!! Super :one: nás už to taky brzy čeká, včera jsem byla na kontrole a mudr. mi řekla, že už jsem na 1cm otevřená, hlavička dost silně naléhá a že porodní cesty jsou připraveny, takže Vendlce se chce na svět dříve... možná, že tomu trošku napomohl náš hafan, kterého jsem musela táhnout přes půl obce, když mi zdrhla..ale možná taky ne..možná chce Vendulka vánoční dárečky:-))) tak to máte moc pěkné, na Vánoce už jste hezky doma, no paráda.. a co porod ??? Kdo tě rodil ?
na dětském se ti nelíbilo ??? měla jsem tam tou dobou možná ségru na praxi :-)
tak se držte holky, zavidím :-) hlavně přeji krásné svátky ;-)

In reply to by Raduška86

moc díky :-D
Porod nebyl zas až tak hrozný, jak jsem si představovala v nejhorších snech ;-) Rodil mě doktor Fabián a byl super, psychicky podpořil a byl uplně pohodovej. porodní asistentka taky nebyla špatná, ale pořád mě strašila, že to bude na dlouho a kdo ví kdy budu rodit a podobné kecy, které člověku moc nepřidají.
na dětském se mi vůbec nelíbilo. jednak tam jsou společné záchody a sprcha, která fakt byla večer celkem jetá. a navíc většina sester tam je dost hrozných. tvoje segra tam měla praxi? potkala jsem tam dvě praktikantky ze Slezské univerzity, jedna blondynka - Eliška a jedna brunetka, ale od té neznám jméno. obě byly na rozdíl od místích sester super.
to jsem zvědavá, kdy budeš rodit. já jsem rodila o 20 dní před termínem a je to dost brzo, malá je pořád hodně unavená a nedonošené děti jsou nachylnějsí na tu blbou žloutenku. tak se drž co nejdýl ;-)
opatrujte se a svátky si užij ještě doma, protože v nemocnici je ještě pořád zákaz navštěv :-(
mej se krásně papapa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka