Můj včerejší den

27.09.2009

Krásné nedělní ráno všem,můj včerejší den byl docela náročný.No jak se to veme.
Ráno jsme po snídani vyrazili s manžou do Prahy pro postel a matrace.Na to jsme ji odvezli domu a hned jeli pro lino.A celé odpoledne dělali ložnici.A byl večer já šla spát.A kolen jedné ráno jsem šla na WC a těšila aby bylo ráno,protože mi ta nová matrace moc první noc nesedla.Tak dneska nedráždit.A už jsem se těšila aby bylo ráno a já vstala.Tak blbě jsem se nevyspala ani nepamatuji.Vím jde o to si na tu matraci zvyknout.

Jo holky,zůatala ta rodičovská a mateřeká stejná nebo ne?

rodičovská zůstala stejně, ale mateřská se snížila na úroveň nemocenské, no záleží na tom, kolik máš plat, já třeba přijdu o 25000kč, takže pro mě to rozhodně žádná výhra není :-( dostanu o 4000kč míň každý měsíc....

In reply to by barbusacek

já teda nechápu, proč dělaj rozdíly mezi mateřskou a rodičákem... prostě jsi doma s prckem a je to... A hlavně bych vůbec nerozdělovala, kdo si kolik před těhotenstvím/porodem vydělával... Každý by měl dostat takovou částku, aby mimčo a sebe uživil... Jako co dnes z 8 tisíc zaplatíš?? Poplatíš dluhy a nemáš nic a ještě jsi každý měsíc v mínusu.. Kéž bychom si i my, tak jak poslanci, mohly rozhodovat o svých příjmech. Navíc to nejsou trvalý příjmy, ale za ty cca 3 roky je člověk tak ošizenej, až to bolí...

Ahoj. My taky máme novou postel a matrace-Studená pěna,7zonová,potah s výtažkyaloe vera,tvrdost H3,potah pratelný do 60 C a spí se na nich báječně. :a:

Rodičovská dovolená zůstala stejná to je ta jestli budeš doma dva 2,3,4roky jak si určíš a snížila se o něco mateřská dovolená to je těch 6měsíců co platí zaměstnavatel chodí se na něj 6-8 týdnů před porodem .Na netu je i popsáno o kolik to snížení vyjde .

Ahojík.. rodičák a porodné zůstalo.. jen mateřská šla dolů o 20%...
Já akorát řeším stěhování, pač utáhnout Prahu sama s dítětem z rodičáku nebude sranda, tak přemýšlím, že bych šla na Moravu.. mám tam rodiče a třeba mi dají městský byt.. to jsem trochu odbočila... Ale přemýšlím, že bych si koupila tu matraci z paměťové pěny... všichni si to moc chválí a je na to hrozně dlouho záruka.. Navíc žádný péra.. zdravotně nezávadný... sice je malinko držaší, ale asi do ní půjdu..
Dnes jsem se akorát vzbudila s šílenou bolestí krku.. tahle postel půjde... :)
Hezký den
Jane :)

In reply to by jane.p

Ahojky. Tak my jsme na to sice s manželem dva, ale i tak utáhnout v Praze podnájem potom nebude žádný med.... takže přemýšlíme s Moravou úplně stejně.... Vážně bych těm poslancům přála, aby si to vyzkoušeli na vlastní kůži za tyhle peníze žít. Pak by třeba uvažovali jinak.

In reply to by jane.p

To nešli.... Jsme ze Šumperka, takže tam.... Původně jsme šli sem do Prahy za prací, protože tam žádná nebyla a vlastně je to bída i teď, takže doufám, že by tam manžel něco kloudnýho sehnal... Jinak by nemělo cenu se vracet... pořád se nemůžem rozhodnout..

In reply to by Banánka

A tak třeba někam poblíž, kde by práci sehnal... I když ono je to dneska všechno o štěstí s tou prací... Jsem zvědavá jak to bude za tři roky.. jestli já pak s prckem seženu práci.. Chlapy jak slyší o dítěti, jak berou roha, takže se pomalu vzdávám myšlenky, že bychom byly tři.. tudíž se budu muset po mateřský začít otáčet... pak bych se chtěla asi vrátit zase zpátky do Prahy... ale to je všechno daleko...

In reply to by jane.p

Kdyžtak se dá dojíždět do Olomouce, tam by mohl práci sehnat, tak uvidíme. A co bude za tři roky, na to nemysli, práci určitě seženeš. A všichni chlapi taky nejsou takoví, najdou se i ti, ktěří mají děti rádi. Tak nevěš hlavu, bude zase dobře. :\/|:

In reply to by Banánka

Nj... sedá na mě poslední dobou nějaká deprese.. můra jedna...
S tou Olomoucí.. zase aby to co vyděláte, tak jste neprojezdili... A aby jsi toho chlapa měla vůbec doma a ne na cestách.. ono má všechno svoje pro a proti...

In reply to by jane.p

No právě.... proto i přemýšlím, jestli by nebylo lepší, aby si našel lepší práci v Praze....vůbec se nemůžu rozhodnout, jestli chci zpátky nebo ne... je to těžký.. Ale co, do února čas, tak to teď nebudu řešit a nechám to koňovi :\x: A depresi pošli do háje a vůbec se s ní nebav....ať jde strašit někam jinam :a: :h: :one:

In reply to by Banánka

Nj, už mě taky nebaví... Navíc dnes je mi fakt hooodně špatně, myslela jsem, že ani nedojedu do práce.. V noci sem ani nemohla spát, navíc se mi zdáli samý kraviny... třeba jako že jsem se snědla... :/ Jinak jsem včera kývla na byt kousek od našich.. a uvidíme, jak to dopadne... přinejhorším to budu muset dát někomu časem do nájmu a půjdu k našim.. No šak ono to nějak dopadne..
No u vás by bylo nejlepší, aby zkusil poshánět práci aj tam aj tu a uvidíte, co seženete.. zase aby jste se neodstěhovali a nemohli sehnat práci...
Bývalej má dneska svátek, tak jsem přemýšlela, jestli mu mám poslat sms s přáním... a asi pošlu... a nakonec napíšu Jana a mimčo :) Kdoví,co na to řekne...

ta mateřská začíná v 36 tt,akorát nevim když mám doma 2 leto sofi,jestli jí budu mít taky nebo jen ukončim rodičovskou u sofi a nastoupim na novou u prcka.

rodičovská a porodné se nemění,jen myslim že se snížila mateřská což je 28 týdnu,jestli se nepletu,pak se přechází na tu rodičovskou.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka