štítná žláza

24.08.2009

Ahojte. Tak jsem byla v pátek na vyšetření štítné žlázy. Ta je nezvětšená, ale z výsledků krve mám nějakou lehce zvýšenou hodnotu teď nevím, čeho -asi nějakýho hormonu, mám tu zprávu doma, no a taky mám pozitivní tvorbu protilátek. No a prej obě ty věci můžou v těhotenství nadělat paseku a že v těh. můžou být výsledky úplně jiné (resp. asi horší, co se týče štítné žlázy, jak jsem pochopila). Štítná žláza prý má při vývoji plodu velký vliv zhruba od 6. týdne těhotenství. No a v té zprávě je uvedeno, že jsem riziková z hlediska rozvoje "tyreopatie". Takže tam mám jít, až budu opět těhotná, ve 4.-6. týdnu a kdyžtak by mi dali nějaký hormony, no a jinak mám preventivně i v těh. brát jód. To by bylo príma, kdybych mohla dalšímu potratu zabránit! :-) Máte někdo zkušenosti s tyreopatií v těhotenství a její léčbou, ač máte jinak štítnou žlázu v pořádku? Any

Kliknutím vložíte smajlíky:

V podstatě to není stopro, že to bylo tím, ale je to jedna z možných příčin předchozích potratů, uvidí se právě taky podle výsledků krve na začátku příštího těhotenství. Ještě půjdu na genetiku, pak se uvidí podle výsledků. Bát se pak budu asi stejně.

Já beru Euthyrox 100 už asi 9 let. Jsem ve 20tt a lék beru pořád stejně,jen chodím na častější kontroly.

Já už asi 10 let beru Euthyrox 50,když jsem otěhotněla tak jsem musela na krev,ta byla ok.Celý těhotenství jsem prášky brala a mimčo bylo v pořádku.7 týdnů po porodu jsem pak musela na krev znova.Nemusíš se bát,v dnešní době má tyhle problémy kde kdo.Ale taky jsem se během těhu bála.

In reply to by Vlaďka

No vidis. Me doktor rekl uz asi pred 3 roky, ze kdybych otehotnela, tak mam zacit brat dvojnasobnou davku a hned prijit. Jenze to jsem bravala 75, dneska uz jsem na 125 a to jeste nejsem tehu.
Jsem na to taky moc zvedava, ale urcite bych se toho nebala. Kdyz clovek vi, ze ten problem ma, tak se to da ohlidat. ;)

Mě nechala doktorka léky a řekla mi,že pokud chci mít miminko,tak to musím brát pravidelně a hlavně první 4 měsíce těhotenství. Až přijdu do jiného stavu,tak mám jít na krev.

Tak já jsem brala prášky na štítnou žlázu rok před tím než jsem otěhotněla, vůbec jsem to nevěděla, ale zjistili mi to na vyšetřní krve, tak jsem rok brala Letrox a když jsem otěhotněla, tak jsem prášky vysadila a teďka jsou malý tři měsíce a v úterý jdu na krev a budou to posílat na vyšetření štítný žlázy, tak jsem teda zvědavá jak to dopadne.

In reply to by sachmetka

Myslím, že to bylo 75 ale nevím to přesně už je to dlouho, přestala jsem to brát sama, protože jsem na měsíc odjela do ciziny a prášky zapoměla doma, po příjezdu jsem si na to nevzpoměla a pak jsem šla na krev a ta byla ještě lepší než když jsem ty prášky brala, no pak se mě doktorka ptala jestli beru prášky tak jsem jí řekla že ne, dneska jsem byla na krvi, tak zítra v deset si mám zavolat na výsledky, tak uvidíme...

In reply to by zavinilka

tedy to jsou rychlici....obvykle to trva 4 - 6 dni a kdyz se chce tak to jde.....
budu drzet palecky aby byly vysledky v pohode a tys nic brat nemusela. vim jaky to je.
jednou mi takhle dosly prasky na 7 dni....pribrala jsem 3kila i kdyz jsem se hlidala, protoze jsem vedela ze bude zle :(

In reply to by sachmetka

Taky doufám, že to bude v pohodě. Tak to já mám opačný problém jak ty, nemůžu přibrat, můžu sníst úplně všechno a není to na mě vidět. Za půl hoďky budu volat na výsledky.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka