HOLKY BŘEZNOVÝ - Maminky 5

18.07.2009

Březnové maminky se dostaly do dalšího pokračování. ;)

aalis.............................. http://www.prckoviste.cz/terezkaprochy :girl:
adelka .......................... http://www.adelkaaaa.rajce.net :girl:
Ajinka83 ....................... http://www.prckoviste.cz/verunka :girl:
anička 87 ...................... http://www.mojedite.cz/klub_diary_sablona.php?id=6603 :girl:
.................... http://www.prckoviste.cz/kristinka
denisa9191 .................... http://www.prckoviste.cz/monika :girl:
.................... http://www.mojedite.cz/klub_diary_sablona.php?id=6821
evanackeova ................. http://www.prckoviste.cz/matyasek2009 :cc):
gibina7 .......................... http://libimseti.cz/gibina7?uid=2e27a2f420b0c6a0067f0ec66f9e3e8e :girl:
hunndelka ..................... http://www.prckoviste.cz/monula :girl:
Inkáček ........................ http://www.prckoviste.cz/adelinka :girl:
laValleta ....................... http://www.prckoviste.cz/matej :cc):
lidushka ........................ http://www.jachym.websnadno.cz/ :cc):
LUCIAKUCHARIC ........... http://www.prckoviste.cz/kristian :cc):
lucinecek ...................... http://www.prckoviste.cz/kubinecek :cc):
kačaba76 ...................... http://www.ascot.cz/new09/honzik/11weeks/index.htm :cc):
Market1 ........................ http://www.prckoviste.cz/evicka :girl:
....................... http://www.prckoviste.cz/vojtisek :cc):
mikeska ....................... http://www.prckoviste.cz/nelinka :girl:
nikaas .......................... http://nikaas.rajce.idnes.cz/ :girl:
pajinka77...................... http://www.prckoviste.cz/romanarobin :cc): a :cc):
....................... http://www.prckoviste.cz/krystofpropper :cc):
Pellullinka ...................... http://www.kubajz09.rajce.idnes.cz/ :cc):
Radouš ......................... http://www.prckoviste.cz/martik :cc):
RenčaM ........................ http://www.prckoviste.cz/adam :cc):
Sjuzn ............................ http://www.prckoviste.cz/valinka :girl:
Tereza Proftova ............. http://www.radecekhanzli.webnode.cz/ :cc):
tislerka .......................... http://www.prckoviste.cz/tislerovajolana :girl:
......................... http://www.mojedite.cz/klub_diary_sablona.php?id=6530
Vicky ............................ http://www.prckoviste.cz/vikimax :cc):
zabka85 ........................ http://www.prckoviste.cz/amalka :girl:

dobré sobotní dopoledne mamči. My dnes jedeme na rodinnou oslavu, tak snad nám nebude pršet :-)
Jinak Kubíček má dnes první jmeniny :-D
Je to miláček...na bříško se ještě neotáčí ale ono to přijde..

In reply to by lucinecek

Taky Kubíčkovi přejeme všechno nej!!!!!!!!!!!!!My máme dneska rodinnou oslavu, kde se slaví vždy kulatiny co jsou v tom roce, tak uvidíme...Ale od mojí mamky taky dostal hračky :-)

Jinak Kubíček je šikulka, my se na bříško ještě neotáčíme, ale pohybovat se taky umí. Když je na zádech ta zveda jakoby do mostu a odšoupává se patičkama a na břiše se zase odstrkuje ručkama a na bříšku se ještě točí, takže v postýlce leží často na štorc a já ho srovnávám

holky, mame rekord s kakanim. dnes jsme se vykakali po 6 dnech. uz jsem si delala trosku starosti. vim,ze je to normalni. ale stejne obavy byly :00:

Pavla 25 Nechávate spát mimi na bříšku malou jak položím tak se pořád přetačí a pase koníčky ted se mi několikrát ztalo,že usnula na bříšku.

tak dneska je to přesně rok, co jsem zjistila, že čekám Val. Přijde mi to jako včera, je to mazec, jak ten čas letí :-). No bylo to docela překvapení, že jsem těhu. Prášky jsem nebrala, ale dávali jsme si pozor. Počítala jsem si plodné a neplodné dny. Ten "den spolození" si taky pamatuju, jsem říkala příteli, ať si dá pozor, že mám poslední plodný den a on, že se určitě nic nestane :-) no a ty potvůrky přežily do ovulace celé 3 dny :-). Což jsem nevěděla a měřila si bazální teplotu, abych neotěhotněla, ale když jsem to nedostala, tak jsem si jen tak ze srandy udělala testík a než jsem ho stačila odložit, tak tam hned byla druhá čárka. Byla tam snad do 5 vteřin, tak jsem hleděla jak puk a přítel večer taky :-). Byl to trochu průser, protože jsem byla ještě ve zkušební době nové práce, ale tak co už...teď jsem nejšťastnější, že Val mám.
Se omlouvám za trochu nostalgie :-).

In reply to by bonynka

vidíš ani by mě to nenapadlo a je to dneska rok co mi potvrdil Dr. :) Já jsem si to myslela už od 18.7., ale podle krve mi to řekli až 24.7. ... a teď mi tu spinká roztomilej kudrnatej klučina :) Jsou to hezký vzpomínky, my jsme na mimi pracovali, sice jen 3 měsíce, ale když pak člověk zjistil, že to vyšlo a bude rodina, tak jsme byli oba moc šťastní a jsme i teď :)

tak jsme dnes byli na 4 měsíční prohlídce.Martinka má 6150g a 61 cm/my s přítelem jsme dost malincí,tak se nemůžu divit/.Dr se mne ptal na to,jak jsem se rozhodla s očkováním na pneumokoka,tak jsem se ho ptala,kolik případů pneumokoka v životě viděl/prý 2 v okresní nemocnici/,pak jsem se ho ptala,kolik dětí u nás ročně onemocní touto nemocí,tak říkal 20 případů a že je pravděpodobnost stejná,jakobych se ptala,jestli bude mít v tomto věku nádor.Taky mne zajímalo,jak velká je to zátěž pro takhle malé tělíčko,praj to není nijak vážný....Tak jsem vyhodnotila,že tím Martinku zatěžovat nebudu.Pak mi ale přišlo,jako by se snažil mne přesvědčit,abych to Marťě dala.Už jsem si pak říkala,jestli z toho nemá doktor provizi od dealera.....Odcházela jsem s tím že to ještě promyslím.Ach jo.K

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jestli se vám zdá, že vaše miminka váží málo, tak to moje váží míň. Ve čtyřech měsících měla Magdalénka 5180 g a 65 cm...

In reply to by RenčaM

3150 g. O něco níž je těch údajů víc. A museli jste začít přikrmovat? Kolik toho tvoje mimi za den sbaští? Já jsem vyfasovala od dr. váhu, tak vážím. Na svou váhu by měla malá vypít tak 900 - 1000 ml za den, ale jí stačí tak kolem 700 - 800 ml včetně UM. No, přece to do ní nebudu cpát dřív než po třech hodinách, aby ji bolelo bříško, a v noci se mi ji budit nechce. Ne z pohodlnosti, ale myslím, že je hloupost přerušovat spánek. A Magdalénka je spáč po mně. :s:

In reply to by Amanitae

Ještě nepřikrmujeme, ale zítra jdeme na kontrolu, tak mám fakt strach že už nás to nemine. Včera jsem ho vážila u kamarádky a má 5,55kg, tak že jsme za necelý 4 týdny 360g :00: :r: Ráda bych jen kojila alespoň do 6měsíců.

In reply to by Amanitae

je to blbý to takhle říct,ale vaše váha mne potěšila!Konečně někdo,kdo nemá 7 mi kilové dítko!Už z toho začínám mít mindráky!Dr to asi viděl,tak mi říkal,že dítko má mít v 6ti měsících 2násobek porodní váhy,my měli 3150,a že tu váhu budem mít do týdne,tj.o měsíc a půl dřív,tak že prej dobrý.Jo a plně kojím,zatím.K

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Že jsou ta naše miminka hezčí? Já to říkám pořád! ;) Jedna známá mi ukazovala, jak má vypadat "zdravé dítě", a kromě toho, že mě tím děsně namíchla, tak to její dítě vůbec zdravě nevypadalo. :n: Ani oči mu nebyly vidět. Ale nakonec jsem jí nic neřekla. :-g(

In reply to by Katerina.K

Já ti rozumím. Jsou děti, co měli 6 kg v šesti nedělích, malá to nemá doteď a mě strašně štvou chytrý komentáře. :) Nemusí být každé mimčo tlusťoch, ne? ;) Ten dvojnásobek v šesti měsících zní rozumně. Díky. :a:

In reply to by verushka

Narodila se 15. 3. a při narození vážila - řekla bych - úplně normálně - 3150 g. Měřila 51 cm. Při odchodu z porodnice měla 3090 g. Ve 4. měsíci jsem už musela začít přikrmovat (moc nadšená jsem z toho nebyla), ale ta váha pořád nic moc. Váš Honzík se narodil kdy?

In reply to by Amanitae

Honzík je 13.,v pátek :s: Měl 3600 a 51cm,takže trochu větší,ale je to zas kluk,že. :///: Náš bude asi po tátovi,dlouhej a hubenej,no hubenej není,kdyžtak vložím foto.Jj,každý dítě přibývá jinak,hlavně,že jsou zdraví :w: Já teda zatím kojím,ale uvažuju o nějaké nemléčné kaši na noc.A co ty a fotky,nejde ti ti vložit?

In reply to by verushka

A jo, to jsi tady někde psala, že je 13., to je hezký. Kojení je fajn, škoda, že mi to nevydrželo, zdá se, že mám mlíka čím dál míň, Nutrilonu pomalu přidávám. :( Malá vydrží hodně dlouho spát, tak je to taky asi i tím. Ty fotky mě štvou, nevím, co dělám špatně. Nějak mi nejdou zkomprimovat a pak jsou moc velký a nedají se odeslat. :\/:

jdu zabalit a razíme na Šumavu. Ozvu se nejdřív v neděli večer. Přeji všem krásný a pohodový víkend :a:

Ahojky dámy,
tak jsme od doktorky doma :) Tak naše milostivá má 6350g a dostala pochvalu :) Říkala jsem jí o té srajdě co měla a prý už jsme asi 4 že asi něco řádilo či co :?: ... taky jsem jí řekla s tím jídlem a tak mám prostě místo toho jednoho odpoledního mlíka co moc nechce dávat hustou polívku :) .... takže náš jídelníček by měl vypadat takhle:
ráno - mléko
svačina - jogurt
oběd - polívka
svačina - mlíko
večeře - kaše

Že jak to její jídlo popisuju je ten tvoreček, který když ochutná něco jiného než mlíko právě to NEMASTNÉ NESLANÉ :) mlíko odmítá :( .... že je taky docela možné že mi do roka to mlíko nebude už chtít vůbec :? .... tak uvidíme, ale budu se snažit do ní narvat alespoň ty dvě mlíka 100%
______________________________________
Verča + Adélka (4/06) + Jolanka (2/09)
http://tislerka.rajce.net

:§) :§) :§) Ahojky, ttak jsem dneska pochopila, že můj sen o 3 dětičkách nejspíš nebude. Můj muž see před každým neustále kaše, jak je to náročný se strat o dítě a jak je urvanej. No to jo. když chodí do práce tak doma nic nemusí, jídlo až do postele jinak je protivnej. Já už pomaluj padím na hubu. Malej dneska spal hrozně málo,já spala 5hodin a to né v kuse. Hrozně mu bylo na obtíž mi pomoct,když ho má hlídat tak pyskuje. Hlavně aby měl svůj servis a klídek. Je na mě taky dost ošklivej. Sním už žádný další děti nechci,to bych na tu hubu mohla taky dopadnout :r: :r:
taky vam chlapy s ničím nepomůžou? mě by stačili 2hoďky

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

JJ, četla jsem, že jsi se odstěhovala. Myslím, že jsi udělala dobře. Tatínek se najde lepší a mimi je nad všechno na světě. Taky už si neumím představit, že by Kubík nebyl

In reply to by lucinecek

ahoj tak to já nebudu mít nejspíš ani 2,ale zatím mi to nák nevadí,zatím mi stačí to jedno co mám,jinak doma to mam podobné.Někdy mě fakt sere,kor když mi řekne že jsem já namateřské.

In reply to by Tulina159

Mě zase nejvíc naštve, když řekne, že je to moje dítě. Chtělas ho, tak se o něj strarej. Já se starám a ráda, ale potřebuju se aspoň chvíli vyspat. Dřív jsem to dělala tak aby malýho měl co nejmíň, když neměl náladu a řval. teď mu ho nechávám víc a je mi fuk jestli zrovna řve nebo ne, jen ať si tatínek užije.

In reply to by lucinecek

tak to je smutný že to takhle vidí :( ... to se ti ani nedivím, že už nechceš :( ...... měl by pomáhat, je to stejně tvoje dítě jako jeho ........... já mám teda MEGA štěstí, můj chlap mi pohlídá, nakrmí, přebalí, uvaří, uklidí .... no prostě VŠE co potřebuju a dokonce se i stává, že mě vyhazuje aby byl s holkama sám :) .............. tak přeju aby se chlap BRZO umoudřil
______________________________________
Verča + Adélka (4/06) + Jolanka (2/09)
http://tislerka.rajce.net

In reply to by lucinecek

ani nemluv, teď před chvílí mě taky naštval. Měli jsme jít na oběd do restaurace pár metrů od domu, tak jsem mu zavolala, že ať přijde ještě nahoru do bytu, že potřebuju pomoct a mu to bylo hrozně zatěžko. Hrozně to okecával. Jsem chtěla aby malou vzal, že já skočím do sklepa pro kočár a pro adaptér na autosedačku, abychom ji mohli dát na podvozek kočáru. Tak znechuceně přišel nahoru a furt honem honem, jsem pak už ani neměla chuť na ten oběd jít.
Ale už se s ním nepářu tak jako dřív, jsem všechno dělala ve spěchu, aby malou hlídal co nejmíň, protože furt brblal. Ale teď mu ji prostě vrazím a uklízím, jdu do sprchy apod. Dřív vždycky po chvilce honem honem, kde jsi, teď už si toho jeho: "neboj Vali, mama hned přijde a vezme si tě" skoro nevšímám a dělám, že neslyším :-)

In reply to by bonynka

Ha, ha, ha :s: :s: tak jsem se upřímně zasmála. To je jako kdybys psala o mým manželovi :///:

Holky,tak se musím pochlubit,co ten náš mimouš umí,takže na bříško se otáčí od 3a půl měs.a nedávno začal dělat letadlo :///: já teda ani nevěděla,že se to tak říká,ale některá mamka to psala,prostě leží na bříšku a zvedne ruce do stran a nohy,vlastně se houpe na bříšku,no a před pár dny zača lválet sudy a včera si začal zpát kolínka pod sebe :w: Tak jsem se těšila,že si svoje poslední :( dítko pořádně vychutnám jako miminko a ten ďáblík }:) asi brzy poleze,jako ta moje prostřední žabka,ta byla taky čiperná.Všechno je vždy naopak,u první jsem se na to vyloženě těšila až poleze,sedne si atd,a ta byla zrovna pěknej lenoch :s: A jak jste na tom vy holky?

In reply to by verushka

Pavla 25 Tak já si dnes říkala,na co budu mít kočár malá nechce ležet zteká se a chce se dívat ven tak to byla dnes sranda položila jsem ji na bříško,zklopila korbičku aby viděla a pásla koníčky celou dobu procházky a jak byla zpokojená a důležitě se přitom tvářila :s: :s: :s: :s:

My ven chodíme jak kdy i v těch vedrech když potřebuji do města nebo tak a nebo je venku na zahradě. A dokonce jsem zjistilaže v tom šeredným dusnu usne hned a i vydrží dlouho spát to bych nečekala.

No a když teda objednáváte treba z nextu,tak ted na zimu jakou velkost?Já jsem neco chtela objednat a nevím či 6-9,nebo už 9-12,když to bude na zimu?

In reply to by Tilly

Tak my taky ven nechodíme v těch vedrech..ráno taky nestíháme když malej spinká ta do 9,10..a odpoledne se to nedá..tak ho hodim,kdyžtak do stínu na zahradu,ale i tak byl včera splavenej ...

In reply to by Tilly

Ahoj Tilly,tak my teda moc nechodíme,dopoledne,když by se to ještě dalo to nějak nestíháme,malý spinká tak do 9 :///: a odpol.bych nešla :n: rozhodně ne v těch vedrech,co byly,dnes už je lépe,pofukuje.A to jsme teda na vsi,takže asi pořád lepší než ve městě,ale stín máme akorát za barákem a malej,aby usnul,tak potřebuje někam jet,nenechá se ošidit na malém plácku :s: Takže radši až navečer :a:

In reply to by Tilly

Tilly já vúbec v techto vedrech ven nechodím,naštestí malý spí radši v postýlce než v kočáru.Když potrebuju jít do obchodu,tak malýho hlída treba manžel,nebo babička.Bydlíme na baráku,takže na dvore jsem porád i s amlým treba ve stínu,ale jako na prochajdy nechodíme.

In reply to by Tilly

My se snazime vychazet kdyz je to horko trochu mensi, pozdeji odpoledne a nebo brzo rano, ale nekdy je vedro cely den. Sedet cely den doma nas nebavi. Taky mam sebou zasobu cajiku.

... mě by zajímalo jestli se Vám prckové vejdou aspoň tak zhruba do těch měsíců? Protože Maty neni žádnej obřík a ve 3,5 měsících má 6-9 a to jsou mu ty věci akorát, máme různý značky, next, cherokee, atd ... Některý body s krátkým rukávem má vel. 86 :jawdrop: No fakt nevim co mu budu oblékat v roce :s: Vel. 68 už máme dávno pryč a klasická 74 mu je jen tak tak ... :00:

In reply to by evanackeova

tak my nosíme stále velikost 62 a něco 68 ..... dokonce je nám pár věciček (teda hlavně z HM) i 56 :) :) ............ ale jsme holky takže to je taky ten problém :) ............ dát jí 86 tak jí v tom nenajdu :) :)

Dneska jdeme k mudře, tak jsem zvědavá co nám řekne :)
______________________________________
Verča + Adélka (4/06) + Jolanka (2/09)
http://tislerka.rajce.net

In reply to by tislerka

... je focená právě ve vel. 86, sice je mu to volnější, ale vysloveně velký nee :jawdrop: Přitom ve 3. měsících měl 62cm a 5650g ... teď když ho vážím naháče se sebou na osobní váze tak mi to ukazuje 6,2 ... :00: My jsme s přítelem oba prckové tak fakt nevím kam to dítě tak roste :s: Nebo mu možná dávám moc velký plíny :s: a pak mi to nejde zapnout ... :a:

In reply to by evanackeova

holky, tak mi nosime 62 a 68. meli jsme pri narozeni 48 cm a ted pri domacim mereni 66cm a to nam za tyden bude 5 mesicu.

neni divu, ze kdyz bychom jsme se nekde nahodou potklai, tak jako raduska s rencou, tak ze je to jakobychom jsme se znali dlouho, vzdyt tady prodrbeme sopusty casu a lecos o sobe vime. jde videt, ze jsme dobra parta :s: :one:

In reply to by Tilly

Vy máte všichni takové pěkné váhy my měli ve třech měs 7,5kg!!!Tak se hrozím kolik budeme mít v pondělí na 4měs.kontrole...jsme dlouzí ale oblíkáme 68...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:one: jste holky šikulky

dlouho jsem tu nebyla nemela jsem čas.Měla jsem běhání s Michalkou po dr.-nechtěla papat-tak jsem si vyžádala SONO bříška tak jsme tam byly ve stredu a vse je ok tak jsem byla mooc rada.Zkusily jsme změnit mlíčko paní Dr. nám dala Nutrilon proti ublinkavání a to je zahuštěnější a malicka pije jak o zivot.No a ted nám princezna baští 180ml :00: no prostě to nechápu :) .Jinak u nás jsou šílený vedra a nedá se ani jít ven.Ted večer byla bouřka a trochu sprchlo ale nic moc.Nestíhám číst příspěvky tak všem přejeme krásné dny a pohodičku :) .Michalka a Jíťa :a: :a:

In reply to by LUCIAKUCHARIC

já dělám už 9 let audity kvality (ISO 9001, ISO/TS 16949) a environmentu (ISO 14001). Prostě posuzuješ shodu s těmihle normami (proces x systém) a poslední 3 roky, co jsem v Praze, tak dělám i analýzy rizik, částečně SOX a hlavně procesní optimalizace u různých klientů. Co děláš ty Luci?

ahoj holky, tak jsme se vrátili z Práglu! Stihli jsme jak mou práci, tak výpis ze zdravotní dokumentace, cestu metrem - peripetie po schodech, kde nebyla plošina ani výtah (naštěstí se vždy našli moc hodní lidé) a nákupy na Chodově. No a jak si tak vyhlížím, kde si dám kávičku, tak najednou ke mně přijde holčina s kočárkem a prý "ahoj, ty jsi Radka, viď?" Já koukala jak puk - vůbec bych ji nepoznala!!! A ona to Renča s malým Adámkem! No napadlo by vás to??? Fakt náhoda. Tak jsme chvilku pokecaly a vyblejskly se mobilama. Renča to sem pak vloží. Výlet byl super. Malej to zvládl krásně a naštěstí všude bylo klimatizováno, takže nás ta dusna přepadla až teď doma - paradoxně. Nakoupila jsem malému asi za 3tis, ale stálo to za to. Slevy jsou fakt obrovský, ale třeba next už je totálně přebraný, takže ani ň.

In reply to by LUCIAKUCHARIC

tak nějak :s: Když si člověk řekne, že jedna je z Plzně a druhá z Vlašimi a náhodou se srazí v Praze :one: Takových srazíků by to chtělo víc, co ;-) Škoda jen, že jsme měly tak málo času popovídat. Ale nebýt Renči, tak já jsem totální slepoš :a:

In reply to by LUCIAKUCHARIC

nějaký trička 6-9 a 9-12, ponožky od 12-18, bodýčka s dlouhým 6-9, ,mikču a svetřík, pyramidu z kroužků (skládají se na sebe a točí se to dole jako káča) a hrneček od 9m, kamarádky holčičce punčošky - dělají příští sobotu oslavu narozenin, mamině svetřík a tílko na sport a sobě french press na kávu, mletou bezkofeinovou kávu od starbucks, ponožky a rámečky na fotky malého. Mám ze všeho velkou radost. Slevy byly u markse až 80% a v mothercare 50%.

In reply to by Radouš

Já nakupovala vel.3-6. Mikču Quiksilver jsem mu koupila vel.9 menší neměli a byla o 50% levnější.Jinak jsem nakoupila trička a kraťásky. Hodně jsem taky koupila v Original marines,je to hlavně s Tomem a Jerrym,ale je to aspoň změna,protože mám pocit ze je na všem medvídek Pú

:qu: jinak, jak jste na tom se zubama, ja si ted vsimla, ze uz se nam dole dva klubou na svet!!!mazec!!! :h:

ajoj, tak vcera jsme byli v nasem venkovnim bazenu a vzali jsem do nej poprve i malou, voda mela 31. stupnu a strasne se ji to libilo, na hlavu jsem ji dala kloboucek, aby se neusmahla a skvele ji ta voda ochladila. Jinak plavani jako takovy s tou koupaci tetou, kde jsme uz dvakrat byli, jsme zrusili, Mona se cela po te jejich hnusne vode osypala.
Jinak je mala skvela, miluju ji tak, ze uz to ani vic nejde!
TADY JE FOTka, JAK SE NAM KRASNE REHNI:
http://www.mojetehotenstvi.cz/na-e-vesela-my-ka
ale neda mi chvilku klid, porad vyzaduje, aby si s ni nekdo hral,nestiham teda skoro nic:/ ale aspon si s ni uziju:)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka