nevybraná dovolená

27.05.2009

Ahoj holky, nevím, jestli mi tady někdo dokáže poradit, ale zajímalo by mne toto.
Od loňského roku jsem na nemocenské..za rok 2008 jsem si nevybrala dovolenou a letos bych taky pár dní měla mít. Jde mi o to, že mne v práci tlačí k tomu, abych si jí vybrala před nástupem na mateřskou. Že si mám ukončit nemocenskou, pak hned nastoupit na dovolenou a pak na mateřskou. Jenže já nevím, z čeho se mi bude ta dovolená počítat, když už jsem tak dlouho na nemocenské a mám strach, aby mi nedali nějaké minimum za tu dovču a mi to zkazilo průměr pro výpočet mateřské. Nevíte náhodou, jak se to počítá?A mateřská jestli se počítá z posledního čtvrtletí, nebo z posledních 12ti měsíců?Jsem z toho jelen.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky, taky čerpám dovolenou hned po mateřský a přitom pobírám i rodičovský příspěvek, takhle mi to rovnou udělali v práci. A výplata mi přišla tak nějak stejná jako nemocenská, možná o pár korun více. :a:

souhlasím s mimisek1, také mi to tak poradili - i můj daňový poradce, zažádat o ni u zaměstnavatele a hned po mateřské ji nastoupit, může volně běžet s rodičovskou dovolenou.

Ahoj no co jsem si ja zjistovala u nas v praci tak po me take chtej at si vyberu dovcu a pokud ja vim tak dovolena se pocita z prumeru ale odpracovanych hodin a pri materske je to tusim pul roku zpetne z odpracovanych hodin..snad jsem to napsala srozumitelne a snad to tak i je nerada bych ti davala spatne informace :) ale i ja se ridim podle tohodle....mej se

In reply to by Valca31

teda tak koukam na toto me nikdo ani neupozornil ze se to da i takto...tak jsem aspon chytrejsi diky :-)hned se na to budu informovat a zaridim se take podle toho :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka