Krtiny

24.04.2009

Ahojte maminky a tehulky,
nevite jak je to se krtinami v kostele? Musi byt kmotra ci kmotr miminka taky pokrteni??????
Dekuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky v každém kostele je to jinak. My musíme být pokřtěni oba a mít svatbu v kostele. To je docela důležité. Kmotra musí být pokřtěna. Naše je svobodná takže svatba nás minula. Ale z 10 potenciálních kmoter přišla v úvahu jen jedna. Takže moje děti budou mít jednu kmotru. A k tomu je třeba do kostela chodit. Taky nechodíme každou neděli ale občas zajdeme. U nás jsou docela přísní. Potom se chodí na setkání před křtem. Ale říkám všude je to jiné. Třeba vůbec nebudete muset nic řešit a objednáte křtiny a hotovo. M.

jelikož mám vystudovanou teologii, něco o tom vím. Pokud Ti jde o křest u katolické církve, pak: Dle kodexu kanonického práva musí splňovat kmotr dítěte, popřípadě dospělého, který bude křtěn, tyto podmínky: min. 16. let věku, musí být katolík, tedy pokřtěn u katolické církve, a biřmován, a chodit ke sv. přijímání (což se ovšem u biřmovaného člověka předpokládá, neboť nebiřmují někoho, kdo nepřistoupil ke sv. přijímání, kromě dospělých, kteří tyto svátosti přijímají všechny najednou). Dál nesmí být stižen žádným kanonickým trestem, jako např. exkomunikace atd., a nesmíš to být Ty, nebo otec dítěte. To je teda u katolíků. Jak je to u jiných církví, to nevím, ale mám známou, která je řeckokatolička, a šla jako kmotra dítěti, které bylo křtěno v církvi husitské. Ovšem, jdi se na to raději přeptat, toliko je kodex, praxe je různá. Například kodex říká, že pokud jdou dva kmotři, musí být muž a žena, a já mám osobně dvě ženský. ;) Takže jaký farář, taková praxe, jen jsem Ti chtěla říct, jak je to dle pravidel. Aha, a moje sestra má kmotru a kmotra, přičemž kmotr splňuje podmínky, kmotra není ani pokřtěná. Takže fakt se přeptej, liší se to spíš farář od faráře, podle toho, jak moc se chce farář řídit pravidlama.

Ahojky,
ja jsem cetla ze ano... musi byt pokrteni a dokonce snad birmovani... Jukni na net, najdes tam nekde podminky.

Ahojky!Nevim jak kde ale u nas nemusi byt,ani přitel neni a ditě na pokřtili.Nejleši bude když se zajdeš zeptat do kostela

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka