Kojení, horečka, zánět prsu

13.02.2009

Ahoj maminky. Prosím poradte. Mám zánět prsu, dostala sem antibiotika a doktor řekl, že ak mi vystúpi horečka nad 38, tak by jsem nemněla kojit :r: Jenže už ted mám 37,8 a je ještě jenom poledne. Prosím, maminky, které ste mněli to samí, jak je to s tou horečkou? Děkuji všem. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by dostka

Ahoj, tak se mi to podarilo rozkojit a zánět je snad prič. Ale hrůza, mněla jsem průjmy, sotva jsem stála na nohou. Ale taky se mi zdá, že mám nějak míň mléka, protože mi po kojení pořád pláče a pchá si do pusinky všechno co může, tak jsem musela začít více přikrmovat. Taky mi je to líto, že ho už tolik nemám, ale co se dá dělat. Když se pak napapá UM tak je spokojenej a to jsem pak spokojená i já :s: :a:

In reply to by ajka2305

Ahoj, mně se podařilo se po zánětu znovu rozkojit i díky odsávačce. Taky jsem si v lékárně koupila homeopatika Ricinus Comunis 5 CH, ale nakonec jsem je ani nemusela použít, všechno se vypracovalo i bez nich :-) Držím palce, ať se to u vás taky podaří.

Mě taky doktorka říkala hlavně kojit, kojit! Taky jsem měla přes 39 a kojila jsem. Před kojením na prso teplej obklad a po kojení studený....lehce se říká, ale pak se to moc stihnout nedá. Když ten teplej obklad, tak je dobrá spíš teplá sprcha a pořádně nahřát a i na záda mezi lopatky...pomáhá to uvolnit mlíčko. Pak mi doktorka radila ještě kapesník namočit do alpy nebo slivovice a na prso....no bála jsem se, že to půjde do mlíka, ale nic...měla jsem prso úplně zpálený z toho chlastu...vypálenej kapesník...ale světe div se fakt to zabralo a kojíme normálně dál. Hlavně to nevzdávej...byla by to škoda. Drž se!!!!

pokud vím, tak kojit by se nemělo jen kvůli tomu, že je to pro mimíska moc horké mlíčko...brzké uzdravení

Ahoj, je mi tě upřímně líto, zánět prsu moc dobře znám.
Strašně důležitý je to z toho prsa dostat ven, klidně koj dál, mimčo to vytahá líp než ty odstříkáváním.Já kojila při teplotě 38,5 a i doktoři mi řikali že mám určitě kojit.Před kojením prso nahřej, rozmasíruj-to je strašně důležitý, nakoj a ještě odstříkej, aby se ti úplně vyprázdnilo. Pak můžeš dát zapařovací obklad, nebo tvaroh-ten dobře vytahuje horkost. A klidně si vezmi Paralen, můžeš 4xdenně.
Kojit by se nemělo při teplotě nad 39 a to z důvodu, že to mlíčko je moc teplý, tak to případně odstříkat do skleničky(trošku to vychladne) a dát prckovi stříkačkou.
Neboj, antibiotika už brzo zaberou a bude líp. A toho Paralenu se neboj!Jo a hodně pij!Tak ať jsi brzo fit.

Ahoj, tak u mě došlo až k tomu, že jsem měla horečku 39,4 a než jsem došla k dr., tak určitě ještě vyšší :jawdrop: :sick: ... ale kojila jsem normálně. Měla jsem ještě navíc z bolavého prsa odstříkávat, ale nešlo to - ani kapka, nic.

Ahojky!Opravdu se nemá kojit nad teplotu 38,5!!! Taková horečka ti nevydrží dlouho,mi takhle vystoupala na půl den,tak jsem byla na paralenu a půl den jsem odstříkávala a vylívala.

Ahoj, já jsem zánět prsu měla. Doktorka říkala hlavně kojte a hlavně z prsa kde je zánět aby se mlíčko dostalo ven...pak totiž vznikaj bouličky a to je ještě větší problém. Já měla horečku 39.6 a kojila jsem stále. Tyto horečky jsem měla 3 dny. Bylo mi strašně špatně,prso mě bolelo a měla jsem ho červnené. Taky jsem zvracela-no prostě děs a hrůza..
Netušim proč ti doktor řekl že když budeš mít horečku nad 38 proč bys neměla kojit. Každej doktor se asi k tomu staví jinak. Já tedy kojila a za 4 dny už to bylo dobré..
Tak držim palečky ať sji brzy fit..

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka