Deníček uživatele Lilinka 89

06.11.2016

Jen tak cca 7.5kg a 70cm. Přes den zlato, v noci pěkný kanec:-) Má dva zuby, už basti zeleninu, valí sudy, plazí se, kozluje, povídá. Pořád se jen usmívá. miluji ho stejně jako jeho brášku. ten bude mít v lednu už 4roky.

Onďa necelých pět měsíců
Onďa necelých pět měsíců
Onďa necelých pět měsíců
Onďa necelých pět měsíců
Onďa necelých pět měsíců
05.08.2016

Tak Ondráškovi bude v úterý 8 týdnů. Na kontrolu jdeme koncem srpna ale odhadem má 5,4kg a asi 62 cm. Je to obřík. Kojím. Je to sluníčko a hodné pohodové miminko. Moc ho miluji. Už teď mě mrzí jak rychle roste.

Kuk :-)
Kuk :-)
Kuk :-)
18.06.2016

Ahoj, jen v rychlosti. V pondělí nástup na vyvolání, v sedum večer zavedena půlka tablety, s tím, že se nic dít nebude, že jsem stejně zavřená. V devět jsem si šla lehnout a v 11 najednou lup-plodovka. Šla jsem hned na monitor a už tam jsem pociťovala bolesti. Od půl 12 začaly hned po 3 min. Tak to šlo celou noc. Kolem osmé ráno už jsem byla k.o. Tak mě PA vyšetřila a prý na dva prsty. To jsem šla do kolen. Takže jsem poprosila o epidural, jenže ten jde až od tří. Tak mi udělali přípravu a po té už jsem byla na tři. Takže mi dali epidural, ten mi trošku ulevil asi na dvě hoďky.

Moooc gratuluji...krasna vaha..to bude maminka jak proutek za chvili s takovym chlapem..snaha byla a dopadlo to jak melo..jste oba v oukeju..hodne zdravi..

Ty Bláho to je kus chlapa teda! Velikánská gratulace drzte se !!!! A z císaře si nic nedělej hlavnze jste zdravi . těšíme se na fotečku <3

30.05.2016

Zdravím ženy:-) Takže stále nic:-) Pomalu budu začínat 40tt a dnes na mě dr. vybalila, že mám CS0... Jako nechápu to. Pořád mě strašili, a teď toto? Já jsem vážně případ:-) Přirozený porod se mi zase začíná rozplývat, jelikož odhad prťouska je už min. 3700g. Ve středu jdu už do porodky, tak se snad dozvím víc. Hlavně ať vše dobře dopadne. Pořád mi jen řinčí telefon, jestli už. Asi ho vypnu a bude klid... Nahoře 23kg, oteklá jsem jak špekáček, ale jinak poradna ok. No a ten můj tříletý drak mi dává také zabrat. Neposedí, a já pak večer lezu jak lemra.

38+6

ahoj zlaticko tak prckovi se nechce jooo to zname tak mu vyrid ze mu domlouvame aby te uz netrapil a vylezl at muzes  prirozene :-) jooo a ten telefon znam taky me to rozcilovalo :D drz se zlato a klido pis :-) napisu ti do sz cislo :-)

18.05.2016

Zdravím těhulky a maminky. Tak jsem po všech prognózách stále 2v1. Teď už bych ten porod snad i uvítala. Chodím už na monitory, vše se zdá v pořádku. Byla jsem už v porodnici konzultovat jak budu rodit, jelikož první šel akutním císařem. No a k mé veliké radosti jsem dostala zelenou k normálnímu porodu. Je tady některá maminka které se po císaři povedlo porodit spontálně? Za každý názor a zkušenost budu ráda. Jinak už melu z posledního. Přibrala jsem strašných 21kg, poslíčci mě trápí snad pořád, celý spodek bolí a píchá, zadýchávám se, jsem oteklá. Asi zadržuji vodu.

37+1

čau, první jsem rodila císařem pro nepostupující porod a další dvě děti spontánně. druhé dítko jsem rodila týden po termínu, dcera šla sama bez pomoci, třetí dítko  11. den po termínu, porod byl vyvolávaný, ale rychlý a naprosto v pohodě. všechy děti měly váhu mězi 3100-3250g. přirozený porod stokrát lepší než císař

2 znamy rodili prvni cisarem a druhe normalne, takze pokud to pujde, neni problem rodit normalne. ja dceru rodila cisarem (po vyvolavacce nesestupovala a byl velky vahovy odhad 4200g) pri narozeni mela 4100g. Syna jsem uz nejak od 32tt vedela, ze budu taky rodit cisarem. Byl moc velky. v den porodu vahovy odhad 4800g a mel 4510g takze jsem nakonec i za druhyho cisare byla rada :)

In reply to by A1234

Ahoj, samozdřejmně stojím nohama na zemi a vím, že to tím císařem může skončit. Svět by se nezbořil a hlavně zdraví miminka, ale když vyjde ten normální, jedině dobře:-)

Svagrova rodila prvni mimco cisarem kratce pred terminem a dalsi dve deti spontalne. Sestrenka rodila hodne predcasne akutnim cisarem a ted pred necelym pul rokem rodila spontalne. Ona se ta jizva behem porodu kontroluje a pokud je vse o.k. tak spontalnimu porodu nic nebrani.

28.04.2016

Tak děvčata, dnes jsem 34+2tt. Ani jsem nevěřila, že to takhle daleko dotáhnu. 39 dní do porodu. V pondělí jsem byla v poradně. Čípek dle pohmatu ok, tentokrát jsme ho neměřili. Prďolka odhadem 2400g, vše se zdá v pořádku. Ale co mě tedy rozsekalo...mám nahoře 20kg. To je strašné, a to ještě nekončím. A opravdu se necpu, asi mi jen chybí pohyb jak jsem na rizikáči. Před těhu jsem měla 52kg a hodně svalnatou sportovní postavu. O tom si už ale asi můžu nechat zdát. Ale co hlavně že se drobečkovi daří ne? Nachystáno už mám vše, tak už jen čekat. Jen doufám, že ještě vydržíme.

34+2

Ahoj, nevím, proč to tak je, ale často takové ty kočky-diblice (hodně štíhlé a sportovní postavou před otěhotněním) naberou hodně-20 i víc kg, aspoň to pozoruji ve svém okolí. Na druhou stranu nohy máš stále nádherné, ruce taky, pořád jsi hubená a máš sportovní postavu-máš jen to břicho, takže podle mě to v pohodě shodíš zase na původní váhu nebo jen něco málo nad.

TY JO TO tak leti zachvili budes davat fotecky z porodu :-) nadherne brisko ukazkovy chlapecek :-) nas cekaji v kvetnu narozeniny ja mam s chlapem 14-5 tak jsem zvedava kdy mas termin vubec:  ? :-)

In reply to by anetka1405

Děkuji. Tak to je hezké, že takhle spolu slavíte. Můj manžel a syn mají zase svátek na mé narozky. Termín mám 7.6. Moc se mi líbí datum 6.6.2016 ale tak to si už hodně vymýšlím:-) Tak nějak tuším opět císaře a ten se tuším dělá dřív. A to ani nevím jak dlouho vydržím.... Ještě chvilku to chce. Už jsem ale klidnější když jsem to dotáhla až sem. 

05.04.2016

Tak další ko za mnou. Tlak 120/75, váha 68. Moč ok, čípek drží. Broucek vubec nebyl videt, porad si cpal ručičky do pusy. Váha 1800g. Zítra začínám 8 měsíc. Ještě 9 týdnů, ale cítím se už dost bídně. Záda zlobí, vrátila se mi únava z prvního trimestru. Jak já se už těším na výlety s kočárkem. A moje prvorozeňátko je marod, takže trpím s ním, je mi ho vždy tak líto zlatíčka. Další ko 25.4. a od dalšího dne nástup na MD. V prvním těhu jsem nastoupila na MD a chvíli na to porodila, tak snad tentokrát nee.

31+0

Ty mas krásný bříško opravdu jak ze žurnálu :) no držím palecky at ondrasek nezlobi a počká si hezky do termínu rošťák malej ;) jinak úplně te chápu ja byla vyřízena cely tehu modlila jsem se za porod /tak se drz to das si v cíli skoro :-*

15.03.2016

Ahoj, tak další kontrola za námi. Moč, váha, tlak ok. Čípek 3,5cm, prý stále v normě. Váha broučka 1350g. Já už jen odpočítávám týdny. Břicho tvrdne, bolí, poslíčci už mě také obtěžují. Od doktorky mám nakázáno vydržet min 7tt. Za tři týdny opět podám hlášení.

28+0
28+0

ahoj, tak sem na tom obdobně, ve čtvrtek sem začla 28tt, čekám dvojčata, čípek 5cm, váha, tlak, moč, všechno OK :-) a odpočívat a vydržet. Bříško mi tvrdlo tak 2x za celou dobu, tak snad se ještě nic neděje, na kontrolu jdu 5.4. :-)

23.02.2016

Ahoj, tak dnes přesně 25+0. Moč negativní, tlak 120/70, váha 65 kg:-(. Říkám doktorce, že mě nějak divně tlačí břicho asi dva dny, no a mladý pán si tam hoví hezky na příč:-). Čípek 48mm, což jsem ráda. Pořád tvrdnu jak blázen, tak jsem měla strach... Jo a máme 820g, prý norma, tak jsem spokojená. Prý mám nízko placentu, tak mám zákaz zvedat těžké věci a námahat se. Brnkačka s tříleťákem :-). Doktorka říkala, že když vydržím ještě 10tt, tak jsem za vodou. Prostě musím.

Kontrola 25+0

Krásné zprávičky.

Mimi má již váhu se kterou by píďu zachránili. Ale jen ať je tam co nejdéle. Měla jsem i vcestnou placentu, takže jsem krvácela a teď mám při kontrole placentu vždy jinde :-D. Dr. nevěřili, že překonám 9tt, pak 12tt atd. no a dnes 32tt.

Přeji, ať píďa vydrží co nejdéle v bříšku u maminky. Hořčík máš asi plnou dávku,co?

In reply to by fucipe

No vždyť ty jsi zázrak sama o sobě :-). Myslím, že na ten tvůj zázrak tady čekáme všechny, co už jsem ňáký ten pátek chodí:-). Moje kolegyně se o mimíse s manželem snažila 22 let!!! Když to vzdali a smířili se, tak ve 40 letech otěhotněla a donosila vysněného syna. Také zázrak... 

Magnézko už mi leze i ušima, ještě piji magnesii. S prvním synem jsem měla totéž, a dost jsem si poležela ve špitále. Tomu se teď snažím vyhnout, ale je to náročné... Těhotenství je pro mě jen stres, a každá kontrola, která dobře dopadne, záchytný bod. Poprvé jsem rodila cca o měsíc dříve, když to tentokrát dotáhnu také tak daleko, budu šťastná jak blecha. Hrozně mě mrzí, že si synka nemůžu užívat tak jak bych chtěla, ale pořád si říkám "vydrž" a pak už budeš mít všechny svý kluky u sebe...

Pěknej pupík:)taky mám nízko placentu,ale jak déle chodím,tak mě břicho pěkně bolí,ani práce moc nepodělám:(((

In reply to by tescoma

Ahoj, mě bolí břicho snad pořád, k tomu tvrdnutí víc jak dvacetkrát denně. Mám dráždivou dělohu:-( taky nenadělám nic moc, ale mám tříletého syna, takže se musím kousnout a věnovat se mu. Naštěstí manžel jede na 250%, tak jsem mu vděčná :h: 

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky