Přidat komentář

Ahoj, já s kojením bojuji snad od začátku, co jsem přišla z porodnice. Zítra nám je 10 týdnů a pořád bojujeme, ale plně kojíme. Hodně jsem vyčetla ze stránek www.kojeni.net . Ty popraskané bradavky, to je hrůza, já měla ještě kvasinkovou infekci a s tou se to hojí pomaleji. Trhají se mi pořád, protože malá hodně hltá a tím pak praskají, ale dost o mě. Teď Ti napíšu, co jsme se dozvěděla a co mi pomohlo.
Koupila jsem si chrániče bradavek a ty pomohly ze všeho nejvíce (mám od firmy Madela). Na popraskané bradavky nejvíce pomáhá vzduch a nejvíce škodí vložky do podprsenky (jinak řečeno vlhkost a tření) a pod a ty chrániče to proudění vzduchu umožňují. Jinak mazat vlastním mlíčkem a nechat na bradavce zaschnout, mazat bepantenem a pokud se objeví v dírce hnis, tak přikládat heřmánek. Pokud možno měnit polohy, nejlepší je fotbalista(nejméně namáhá bradavky) a nejhorší je v leže, a jelikož jiná poloha na začátku není možná, tak prasklinky začnou vznikat. Důležité pravidlo je, přikládat miminko k prsu nikoliv prso k miminku, pohodlně sedět.
Jinak na tvorbu mlíčka jsou dobré čaje a podle mě je lepší je střídat, já mám tekane a Leros (zároveň obsahují i bylinky na prdíky). Jinak co jsem ještě někde vyčetla, tak kloboučky na rozpraskané bradavky v žádném případě, je v nich vlhko a dírky se tak nemůžou hojit.
Jinak když mám dírku tak 2dny odstříkávám RUČNĚ (odsávačka mi příjde že hodně namáhá bradavku) a krmím stříkačkou a ono se to zahojí do takového stádia, že jde pak zase skoro bezbolestně kojit.
Každopádně to chce nevzdávat.
Měj se krásně a pak dej vědět jak si dopadla. papa Renča a Erča

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky