Přidat komentář

Při částečném úvazku můžeš rodičák klidně pobírat dál. Žádný úřad nesleduje, kolik si maminka vydělá ani kolik času tráví v práci, pokud zabezpečí "celodenní osobní péči" o dítko, na které rodičák pobírá. To v praxi znamená, že máš-li dítko mladší dvou let, musíš zajistit, aby se o něj doma někdo postaral, zatímco ty budeš v práci, a pokud máš dítko starší dvou let, můžeš ho i dávat do školky. Ty to nikde hlásit nemusíš, na zdravotní pojišťovně i na sociálce dostanou hlášení od tvého zaměstnavatele.
Co se týče daňového odpočtu na manželku, tam je podmínkou, že si nevyděláš víc než, tuším, 68tis. za rok, jestli se nepletu, tak rodičák se do toho nepočítá, ale počítá se do toho třeba proplacená dovolená a mám dojem, že i mateřská.
Pro změnu zaměstnání při zkráceném úvazku platí úplně totéž jako při plném úvazku, pokud děláš na dohodu, tak musíš dát "výpověď" 15 dnů předem, pokud máš pracovní smlouvu, tak tam je dvouměsíční výpovědní lhůta. Pokud se se zaměstnavatelem dohodneš, tak samozřejmě můžeš skončit kdykoli.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky