Přidat komentář

Ahoj,
moc mě mrzí, že Tě taky potkala tato smutná zkušenost :-(.
Podle toho, jak popisuješ to krvácení, si myslím, že šlo o spontánní potrat, ale určitě musíš co nejdřív k doktorovi, aby ultrazvukem zjistil, zda je děloha prázdná a čistá a aby rozhodl, zda nebude nutná revize kvůli jejímu úplnému vyčištění a taky kvůli histologii, aby zjistili příčinu.
Já jsem si něčím podobným bohužel prošla v prosinci. Sice jsem začátkem listopadu měla krásně pozitivní těhotenské testy, ale už od začátku to na ultrazvuku nebylo moc optimistické. Gestační váček byl vidět až na konci 6. týdne a i když jsem pak chodila na ultrazvuk každý týden s nadějí, že šlo třeba jenom o pozdější otěhotnění, tak to dopadlo bohužel špatně. V děloze rostl jenom gestační váček, ale bohužel bez embrya - diagnóza anembryomola. Můj gynekolog čekal docela dlouho, nechtěl mě hnát na revizi dřív než je nutné, protože se někdy stávají zázraky a embryo nakonec vykoukne i s větším zpožděním, ale na začátku 10. týdne už mně pak musel ukončit poslední zbytky nadějí a dostala jsem žádanku do nemocnice na revizi dělohy, kam jsem měla nastoupit o týden později.
Já jsem pak 3 dny před plánovanou revizí začala krvácet a tak jsem skončila v nemocnici neplánovaně o trošku dřív. I na ultrazvuku už bylo vidět kolabující plodové vejce, které se tělo snažilo vypudit. Ještě ten den odpoledne jsem musela na kyretáž, aby se z dělohy odstranily všechny zbytky plodového vejce a udělala se histologie.
Myslím si, že u anembryomoly se asi revize musí dělat vždycky, aby se histologií zjistilo, zda nejde o parciální molu apod. Mně potom ještě pár týdnů klesalo docela pomalu Hcg v krvi a tak mně ještě několikrát brali krev a dělali ultrazvuk, ale nakonec Hcg po 4 týdnech klesalo pomalu k nule a bylo to v pořádku.

Mně doktor tenkrát říkal, že o další miminko se můžeme pokoušet už za 3 měsíce po revizi, ale u nás to jen tak brzy nebude. Tohle těhotenství bylo totiž neplánované a manžel si teď dává o to větší pozor, abych v nejbližší době zase neplánovaně neotěhotněla, protože on už třetí dítě nechce. Já bych se tomu nebránila, protože ten šrám na dušičce z takto ukončeného těhotenství ve mně zůstane asi navždy a nové bezproblémové těhotenství by pro mě bylo tou nejlepší náplastí, ale tělo si asi samo řekne, kdy a zda vůbec bude ještě ta správná doba na další miminko. Teď v prosinci to prostě ještě nebyla ta správná doba, něco bylo už od začátku špatně a příroda to poznala.

Určitě si tedy co nejdřív zajdi k doktorovi a uvidíš, co Ti řekne. Držím palečky, ať je Ti brzy lépe a ať tohle psychicky náročné období brzy překonáš. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka