mám rakovinu slinivky v rodině a právě jak píšeš, ty molekuly zatěžují hlavně slinivku, tělo si s nimi neví rady. Naučila jsem se číst složení výrobků právě kvůli tomuhle modifikovanýmu škrobu. dítěti nedám přesnídávku, kde je to psaný, nekupuju ty jogurty kde to je, jím hodně málo předpřipravených věcí, spíš vůbec (jako jsou paštiky, kečupy, konzervy, uzeniny). Ale občas si něco dám, kde to je, protože prostě neexistuje alternativa. Ale opravdu mě štve, jak to čtu na přesnídávkách. Proč proboha musí do toho dávat nějakej upravenej škrob, jen kvůli zahuštění, fakt mi to hlava nebere, ono je to i na těch přesnídávkách vidět, že je to hnusné želé, co vidělo ovoce tak z rychlíku. Já jím třeba převážně luštěniny, těstoviny, rýži s omáčkou, co si sama udělám, a maso nikdy neberu než libové (ale kuřecí je určitě "křehčené" čili nainjektované vodou)
mám rakovinu slinivky v rodině a právě jak píšeš, ty molekuly zatěžují hlavně slinivku, tělo si s nimi neví rady. Naučila jsem se číst složení výrobků právě kvůli tomuhle modifikovanýmu škrobu. dítěti nedám přesnídávku, kde je to psaný, nekupuju ty jogurty kde to je, jím hodně málo předpřipravených věcí, spíš vůbec (jako jsou paštiky, kečupy, konzervy, uzeniny). Ale občas si něco dám, kde to je, protože prostě neexistuje alternativa. Ale opravdu mě štve, jak to čtu na přesnídávkách. Proč proboha musí do toho dávat nějakej upravenej škrob, jen kvůli zahuštění, fakt mi to hlava nebere, ono je to i na těch přesnídávkách vidět, že je to hnusné želé, co vidělo ovoce tak z rychlíku. Já jím třeba převážně luštěniny, těstoviny, rýži s omáčkou, co si sama udělám, a maso nikdy neberu než libové (ale kuřecí je určitě "křehčené" čili nainjektované vodou)