Přidat komentář

In reply to by Ei.lin

Jj, určitě je to lepší nechat dotepat, kromě toho, co píše Eilin, je taky super, že to miminko má trošku času na to být hned u Tebe - prostě je s Tebou pořád spojené a tak nemůže ani na chlup od Tebe. U nás to trvalo tak minutku ...
Jinak já rodila podruhé v tom Podolí a tam jsou i když se často tvrdí opak velmi pokrokoví a pokud jsi rozhodnutá Ty, tak plně akceptují vše. Porodní pokoj je vybaven vším pro ošetření miminka, takovým tím základním, takže u nás to probíhalo tak, že potom, co taťka přestřihl pupeční šňůru, tak mu zkontrolovali pusinku a asi doodsáli zbytky vody, otřeli a jen zabalili do osušky a dostala jsem ho na přisátí. Mezitím si připravili šití a když mě šili, což trvalo asi 30min (neumím na to jít s rozvahou a prostě když tlačím, tak tlačím), tak ho měl u sebe v náručí muž. Pak mi ho hned zase dal k prsu, Radovan byl víceméně nahatý, ani nevím, zda měl už plínku, a přiryli jsme se dekou a tak jsme tam zůstali do konce těch dvou hodin.
A asi budu velká výjimka, ale já jsem Radovana prvně koupala až na konci šestinedělí, do té doby max. osprchnout prdelku a pindíka čistou vodou. Ani jedno z mých dětí nebylo vůbec od mázku ani od krve a stačilo fakt otřít. Taky měl problém s termoregulací, takže vysvlíkat by mu působilo zbytečné potíže a nepohodu. Už se tady nad tím někdo podivoval, že to je hnus nekoupat, ale fakt to nebylo třeba. V porodnici mě do toho vůbec nenutili.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka