Přidat komentář

Pokud by si bral hypo teď sám na sebe a tebe zapřel, tak je na tom nejlíp. Když budou brát jeho + tebe, tak to budou posuzovat tak, že po zaplacení hypo musí zbýt ještě na život jemu i tobě, když jsi na pracáku (součet vašich příjmů a výdajů). Zde byste měli hypo i barák 50/50, tedy byste jeli v tom společně. Stejně tak když on bude svobodný s vyživ. povinností k dítěti, budou do jeho výdajů započítávat i dítě. Když vás budou posuzovat jako rodinu s dítětem, bude jeho příjem muset stačit na splátku hypo + x-násobek živ.minima pro 3 lidi (2dospělí + 1dítě). Barák i hypotéka budou SJM.

Vzhledem k výši plánované hypotéky a příjmu tvého partnera bych se toho nebála, hypotéku v klidu dostanete i jako sezdaní manželé s dítětem :-) klidně se můžete vzít teď :-)

Pokud chcete jistotu, zajděte do bank, nechejte si vypracovat 3 varianty: jen on, oba spolu, oba s dítětem a uvidíte.

Z praktického hlediska: nejlepší je pro tebe pořídit ten barák jako manželé - bude automaticky SJM a i kdybyste se někdy rozcházeli, máš na něj stejný nárok jako partner, i když jsi nezaplatila ani korunu, v případě smrti partnera dědíš automaticky ty a dítě, nemusíš se dohadovat s jeho rodiči apod.
stejně tak ovšem máte společný dluh...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka