Přidat komentář

Ahoj :a:
Tak já dělám vanilkovej krém tak, že klidně dva pudinky uvařim v cca půl litru mlíka a pak nechám dobře vychladit. Ušlehám máslo, skoro celý s moučkovym cukrem, a pak vešlehám do už studeného pudinku (v teplém by se ti to máslo rozteklo ;) ) s variantou tvaroh nemám zkušenost.. ale
Hodně teď dělám dětem do dortů jinej krém. Ušlehám velkou smetanu ke šlehání v takovym modrym kelímku (tušim že kupuju z kunína?, prostě velkej kelímek ;) ) a pak do toho vešlehám jeden tvaroh a pár lžic curku krystal/krupice.. je to taková domácí varianta pribiňáku a je to takovej lehoučkej dobrej krém ;)

Jinak nepíšeš jak chceš dělat ten piškot, tak ten dělám tak, že do mísy šlehače rozklepnu šest vajec, přisypu cc 150 - 200 g cukru krystal/krupice a nechám to, a´t si takovejch dvatánct až patnáct minut šlehá.. je z toho krásná pěna, a do tý pak rychle vešlehám 150 - 200g polohrubý mouky, ve dvou dávkách. Rychle do vymazaný a vysypaný formy a do předehřátý trouby ;)
Učili sme se kdysi, že na 4 vejce 200g cukru a 200g mouky, ale já dávám obého míň a na šest vajec.. těsto je lehčí, nadýchanější, jemnější ;) :a:

No, a želatinu budeš mít návod na konkrétnim pytlíku, jen bacha, jestli jí bude víc než na potření meruněk, pokud budou fakt zalitý, aby ti neutekla, chce to buď hodně pevnej rantl z krému, nebo to ještě lépe vrátit do formy.
My kdysi z tátou tu želatinu dost vtipně chytali, dodělávali sme tam narychlo kolem hráz z toho krému a ta se na několika místech protrhla želatina tekla ven.. sme to pak drželi kolem dokola, dokud to neztuhlo :s: :s: :s: tak na to bacha ;) :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka