Přidat komentář

Ahoj,já sem s HPV před třema rokama bojovalala rok a půl,nakonec prostě sám odešel,tak jak přišel. Nevím jak je to s dědičností,u nás v rodině nikdy nikdo rakovinu neměl. Od manži sem se nakazit nemohla,prostě to vím,žádnou přede mnou neměl. Dá se prý přenést i přes prkýnko na WC,ač je to málo pravděpodobný. O očkování sem hodně uvažovala,na čípku sem pořád měla nějaký změny,pak mi dr odebral nějaký malinký nárůstek na čípku,bylo to naštěstí v pořádku! Myslím že některé pojišťovny do určitýho věku očkování i hradí,nebo celkem dost přispívaj. U každýho očkování sou nějaký rizika.

Přenos HPV
HPV je velice malý virus, který se v 99% případů přenáší pohlavním stykem. Jiný přenos je nepravděpodobný, ale ne nemožný - např. přenos přes spodní prádlo či ručník. Inkubační doba od přenosu infekce do rozvoje onemocnění u infikované osoby je v rozmezí od 1,5 do 8 měsíců, průměrně 3 měsíce

Ochrana před virem HPV
Nejůčinější ochranou vůbec je sexuální abstinence. Ale nejrozšířenější metodou je bariérová antikoncepce - kondom. Dříve se věřilo, že kondom není dostačující ochranou - kvůli velikosti viru. Dnes už tomu tak není.

Ochranou před tímto virem je bezpochyby i prevence. Což v tomto případě znamená očkování a pravidelné navštěvování gynekologa.. Na našem trhu jsou k dispozici 2 očkovací látky: Cervarix a Silgard.

Cerarix je očkovací vakcína vhodná pro dívky ve věku 10-25 let. Je účinná na typy 16 a 18. Zabraňuje předrakovinným změnám děložního hrdla a vzniku rakoviny děložního čípku.

Silgard je vakcína vhodná pro dívky od 9 do 26 let. Je účinná na typy 16 a 18, ale také na 11 a 6. Zabraňuje předrakovinným změnám děložního hrdla a zevního genitálu, vzniku rakoviny čípku děložniho a kožníh bradavic aneb kondylomat.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky