Přidat komentář

In reply to by Adani

Jestli můžu mluvit za sebe i autorku komentáře... Kdybychom si děti pořizovaly kvůli penězům od státu, pak bychom je ani jedna neměly. Myslím, že každému, kdo logicky uvažuje je jasné, že 7600 při klasickém rodičáku je naprosto nedostačující částka na život pro matku s dítětem. Tzn. bez manželů, či vlastního přičinění je to finančně neúnosné.
Já se ale také ohlížím na to, co od státu dostanu, a to proto, že do školky malou tady od 3. let nedostanu (je narozená v prosinci), na soukromou školku vydělávat nechci, jelikož by mi z výplaty zbyla sotva částka RP a na chůvu nemám. Babička je pracující a ještě x let bude. Tak a teď co? Druhé dítě chceme, je nám vlastně jedno kdy, ale kvůli výše popsané situaci se o něj pokusíme tak, aby na sebe RP navazovali. A hele co jsem vymyslela, když otěhotním, ukončím si RP dříve (dle nového systému od ledna 2012), skončím na nemocenské a ze státu vydyndám 2x tolik. Jelikož mám trvající pracovní poměr, nebude problém ani s PPM.
Jsem "zlatokopka"? Ne, jen logicky uvažuji, jak ze svého druhého těhotenství případně dostat co nejvíc. Daně budu platit do konce života, důchodu se možná ani nedožiju, tak kdy jindy si ty peníze vybrat aspoň zčásti zpět?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka