Přidat komentář

osobní zkušenost nemám, máme hypotéku, měli jsme půjčku na auto, ale nikdy problém se splácením. Vždycky jsme měli předem spočítaný, na kolik nás to přijde a že na to opravdu budeme mít, i když budu na mateřský.
Osobně mi přijde, že největší problém je zakopán v tom, že lidi si dopředu vůbec nespočítají, kolik celkem zaplatí. Kolikrát když koukám na ty reklamy, tak si říkám, jak může být někdo takový s prominutím blbec - třeba tuhle nabízeli půjčku 40000 a splátky v součtu dělaly přes 60000. Jako když si někdo může dovolit splácet třeba 1500 měsíčně, tak by ho vyšlo mnohem levněji, kdyby si rok dva dával ty penízky někam stranou a pak si tu vysněnou věc koupil než aby ji měl hned a pak ji splácel 5 let.
Druhá věc, která z těch reálných problémů v mém okolí, je vidět, je že v okamžiku, kdy se lidi dostanou do problému, mají pocit, že to nemůžou nijak ovlivnit, a zaujmou postoj "nějak to dopadne" a pak nenajdou jiné řešení než zaplácnout půjčku půjčkou. Kdyby si v okamžiku prvního problému sedli s tím, od koho mají půjčeno, kolikrát by se dalo domluvit nižší splátky nebo na pár měsíců odklad.
Myslím si, že lidi by měli víc přemýšlet o tom, jestli tu věc, na kterou si půjčují, vůbec potřebují a jestli ji musejí mít teď hned. Je jasný, že třeba když se rozsype lednice, tak je to potřeba pořešit, ale třeba na dovolenou k moři nemusíme jezdit každý rok

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka