Přidat komentář

Tak já si myslim, že jméno je hodně důležitý, že i určitym způsobem osud ovlivnit může, ale rozhodně bych do toho netahala numerologii, vliv zdánlivý polohy vesmírnejch těles a podobný nesmysly.
Jde spíš o to, že určitý jméno jednak samo o sobě a jednak i s určitym příjmením nějak zní, něco vyjadřuje, něco znamená, něco vyvolává ve svém nositeli i v jeho okolí, jsou jména která zní zajímavě, jména vzbuzující tak trochu respekt, jména znějící legračně, jména příjemně (či pro někoho naopak nepříjemně) tuctová... a pak jde třeba o to, že někdo určitý jméno pro celou generaci či generace zviditelní pozitivnim nebo negativnim způsobem, třeba dát někomu v Evropě po válce jméno Adolf dotyčnýmu asi moc dobrou službu neudělalo ;)
Jinak co se týče Vojtěcha, pamatuju si, že jsem před nějakejma deseti lety hlídala na manželákách (Manželská setkání pořádá je YMCA) malý děti, drtivá většina účastníků tam byli věřící lidi, a protože tehdy sv. Terezie z Lisieux a sv. Vojtěch měli nějaký výročí, tak děti do pěti let měli z dobrý třetiny to nebo to jméno, i tam byly asi dvě nebo tři sourozenecký dvojice Terezie či Tereza a Vojtěch:) A taky co jsem vedla holčičí oddíl a měli sme klubovnu u Břevnovskýho kláštera, tak krom toho že v našem oddíle byl kotel Markét, protože je jí zasvěcenej místní kostel, tak v klučičim oddíle bylo zase hafo Vojtěchů, protože ten svatej kdysi ten klášter zakládal ;)
Mě osobně zní jméno Vojtěch, jako jméno silný, ale ne silný násilně, ničivě, spíš pevně ;) samo záleží jak to zní i s příjmením, a hlavně záleží na tom, jestli zní dobře vám a líbí se vám.. :a: numeroložky ať se jdou se svejma výkladama vyfotit ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka