Přidat komentář

Děkuji všem za názory, vcelku to je jednoznačné :-) Ono to není jednoduchý. Dá se říci, že problémy zdravotní nemám. Sice mi s malou hrouzil předčasný porod od 30 tt, ale to se nemusí opakovat. Finančně to je tak napůl. Máme hypotéku na byt, auto na leasing - ale to za chvíli končí. Na druhou stranu, kdybych si nepřivydělávala, neměli bychom ani na chleba. A bojím se, že se třemi dětmi bychom to neutáhli. A to nemluvím o budoucnosti - třeba lyžák, ŠVP, kroužky... to abysme byli jen v práci a vydělávali na to. Vím, že to není potřeba, ale chtěla bych svým dětem "dopřát to nejlepší". Nemusí mít vše, ale ani bych nechtěla, aby se museli nějak moc omezovat. Pak tu jsou taky provozní věci - auto byt 2+1, dva psi atd. Manžel je pro redukci, i když mi řekl, že by mě podpořil, kdybych se rozhodla jinak. Víte, všechny logické a rozumové důvody mi říkají, že redukce je správné řešení.
Ale pak tu jsou bohužel ty city.. a s tím se nějak nedokážu vyrovnat.
Vím, že tu jsou dvě maminky, co mají trojčata, ale to jsou trojvaječné. Tady je problém, že jsou jednovaječná dvojčata. Šance, že bych je donosila, je prý 30% , kdežto riziko redukce je "jen" 4%. Jsou to jen statistiky, vím - proto se snažím vyhledat co nejvíce osobních zkušeností. Ale bohužel nebo tedy spíš bohudík tyto situace nejsou zrovna časté.
Bojím se, že ať se rozhodnu jakkoliv, budu toho litovat. Na druhou stranu to je prostě život.
A babičky sice máme, ale jedna je cca 60 km daleko a druhá se sice stará, ale stačí ji jen chvíle a s díky malou vrací :-)
Asi se půjdu podívat kolik stojí 7-mi místné auto a větší byt :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka