Přidat komentář

Ahoj, tak s tímto zkušenost nemám, používali jsme šátek od 5ti týdnů života a nosili jsme až do 15ti měsíců, ne každý den, třeba 2x týdně na procházky jo a taky doma na práci nebo ven na věšení prádla.
Důležité je postavení nožiček, jak psala maminka pode mnou - podsazení pánve a kyčličky hodně od sebe, aby v tom miminko neviselo, pak dobré zapření zádíček a hlavičky, kterou pevně neudrží dítě ani ve 3měs.
Já jsem zastáncem nošení, pokud je v pořádku, ať už v nosítku nebo šátku a nemůžu se ztotožnit s názorem, že škodí. Děti začaly jezdit v kočárku až někdy v 17 století a to jen bohatých rodičů a do té doby matky děti nosily, takže celá evoluce proběhla, že jsme byly nošeni.
Daleko více problémů spatřuji ve špatné manipulaci s kojenci, předcházení přirozených vývojových stádií (zejména brzké nabízení sedu a chodítka a skákátka všeho typu).
A sourozenecký kočík jste nezvažovali? Ve 3měs může mít prcek klidně 7kg a to se teda nadřeš a ještě tlačit kočár s bráškou, tedy pokud chodíte na delší vycházky...
Lištička Kačka + Matýsek

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky