Přidat komentář

Ahoj Kesji,
Lukášek opravdu krásně roste, je na tom podobně jako náš Tomášek :-) - my jsme měli teď 20. 1. už 8460 g a 71 cm, obvod hlavičky taky 47 cm.
Lukášek je fakt šikulka, že se už rozplazil a že dělá celkově takové pokroky :one: .
Nám ta Vojtovka taky moc pomohla a díky ní se teď Tomášek taky začíná plazit, i když je to ještě spíš přesouvání všemi možnými způsoby - přetáčení, plazení, zvedání zadečku a strkání kolínek pod něj, atd. :-). Ale věřím, že za chvilku Tomášek svůj styl taky zdokonalí a poplazí se po místnosti bez problémů. Tomášek se tedy ještě nedostane do sedu ani do stoje, na to si ještě počkáme, ale to vůbec nevadí. Jsem i tak ráda za každý jeho pokrok.
Jinak jsem mu začala dávat před 14 dny na noc UM Nutrilon good night a prvních pár nocí se zdálo, že to bude lepší - vydržel mi spát i 4 hodiny v kuse. Ale potom chytnul od Honzíka rotaviry, zvracel a měl průjem, takže jsem se zase vrátila k plnému kojení a i když mu teď to UM dávám na noc znovu, tak stejně nevydrží spát déle než 2 hodiny. Jenže teď je pro změnu zase nastydlý, má rýmu a začíná kašlat, takže ho budí spíš tyto problémy.
Jinak ho ještě ráno, po obědě, odpoledne a v noci kojím a dopoledne dostává přesnídávky, v poledne maso se zeleninkou a večer buď kaši nebo UM.
A nejste poslední bezzubí - Tomášek už bude mít 8,5 měsíců a taky ještě nemá žádný zub :-). Pořád čekám, kdy nám zacinká lžička a pořád nic.
Teda, Sofinka už půjde do školy? Toto ale opravdu neuvěřitelně letí.
Taky jsem si to dnes uvědomila, protože dnes má Tomášek 37 týdnů a to je přesně doba, po kterou byl předtím i u mě v bříšku :-). Takže máme takové malé výročí.
Honzík se léčí se zánětem průdušek a já trnu, aby se to tak nerozjelo i Tomáškovi. Teď 27. 1. jsme měli jít na očkování 2. dávky hexavakcíny a Synflorixu, ale když je nastydlý, tak se to bude muset asi zase odložit.
A co se týká MS - tak já jsem na tom byla podobně jako Ty - poprvé jsem ji dostala už 6,5 týdnů po porodu a pak strašně dlouho nic a až teď 10. ledna, kdy slavil Tomášek 8 měsíců, jsem ji dostala podruhé a to i přesto, že ještě docela často kojím.
Tak se mějte moc pěkně, a hlavně hodně zdravíčka přeju. Pa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka