Přidat komentář

Ahojky!
Já jsem se teda Tvojí včerejší diskuze nezúčastnila, jen jsem si dnes přečetla Tvou otázku ( abych věděla, kolik malé je ). Je super, že jsi dneska vydržela s tím odpoledním uspáváním! To je pokrok - teď jen vydržet i večer.
Řešila bych to stejně jako odpo. My máme už 2 letou slečnu a děláme to tak: před večeří uklidíme VŠECHNY hračky - dáme je spinkat, protože jsou unavené. Z postýlky tedy pak nekouká na rozhrabané hračka a i třeba plyšáky, kteří jsou po skříňkách vystavení položíme, jako že spinkají. Pak se jde večeřet, zoubky, koupat, při mazání v pokojíčku jí ukážeme, že hračky spinkají, takže by si stejně neměla s kým hrát, a že musí být potichu, aby hračky mohly spinkat a byly na zítra opočinuté. Taky se jí snažím natěšit na něco, co bude zítra ( ale to my jsme starší, Kačce je tuším rok? ) ale pozor - potom je slib potřeba dodržet! Moc dobře si jej totiž pamatuje!!!
Když byla malá a nechtěla usínat, tak jsme jí nechali za přivřenými dveřmi rozsvícené světlo. Když se vztekala, tak jsem za ní chodila tak po 10-15min, nemluvila na ní - jen zkusila nabídnout vodu k pití, zkontrolovala, jestli není počuraná a zpět do postýlky. Pohladila jsem, řekla dobrou noc a zase pryč. Moc se mi osvědčilo na malou nemluvit. Pak ví, že se prostě už nic dít nebude. Teď, když je větší a odčas zlobí s usínáním, tak pokud di jen povídá, tak za ní nejdeme vůbec - když je náročný den, tak si někdy sama převypráví, co se dělo a pak spokojeně usne. Někdy vypráví plyšákům pohádky :-))) A kdybych přišla, tak ji to ruší. A pokud volá, jdu za ní, posadím na nočník, dám napít, ukážu, že plyšáci spinkají a že my s tatínkem jsme taky unavení a chceme jít spinkat, ale nemůžeme, doku neusna ona ... Ale to je fakt, že Klárka už je veliká.
Tak zkus večer chodit po 10-15 min, nemluvit, jen zkontrolovat plínku, dát napít, pohladit a zase jít. Jo a jedna věc - důležitý je uspávací rituál. Pokud možno vždy stejný!
Držím Ti palce a napiš, jak jste dopadly! Je to holt trošku válka nervů ;-)
Papa V.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka