Přidat komentář

Ahojky, tak jako ty jsem to řešit nemusela, ale myslím si, že dovolenou budeš žádat přímo zaměstnavatele, třeba přes toho personalistu a ten by to měl pak účetní předat. Já sice dávala písemnou žádost přímo do mzdové účtárny, ale stejně to chtěli mít potvrzené od personálního ředitele - byla to žádost o rodičovskou dovolenou do .... let dítěte a zároveň vyčerpání veškeré nevyčerpané dovolené. Pokud jsi tento rok byla od začátku roku do nástupu na mateřkou dovolenou na nemocenské, tak i tak splňuješ nárok na dovolenou za kalendářní rok (min. 60 dní - počítá se do toho právě i mateřská), která se tedy ale krátí, je to nějak podle počtu dní, co jsi nepracovala (nemocenská) dle zákoníku práce : § 223
(1) Nepracoval-li zaměstnanec, který splnil podmínku stanovenou v § 212 odst. 1, v kalendářním roce, za který se dovolená poskytuje, pro překážky v práci, které se pro účely dovolené neposuzují jako výkon práce, zaměstnavatel krátí dovolenou za prvých 100 takto zameškaných směn (pracovních dnů) o jednu dvanáctinu a za každých dalších 21 takto zameškaných směn (pracovních dnů) rovněž o jednu dvanáctinu. Dovolenou vyčerpanou podle § 217 odst. 5 před nástupem rodičovské dovolené není možné z důvodu následného čerpání rodičovské dovolené krátit.
Takže ti to o něco pokrátí, ale ne o moc, si myslím. Jinak výplatnice mi chodí i teď při mateřské. No a do práce jsem ze sociálky nic nenosila. Na sociálce mi potvrdili nárok na mateřskou - denní vyměřovací základ a to jsem se žádostí o rodičák nesla na sociální dávky - raději tak měsíc předem, ať to stihnou vyřídit.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka