Přidat komentář

Ahoj Meiah, zkusím ti zodpovědět tvé otázky dle své zkušenosti.

1) s prvním bodem ti neporadím, jsem z Moravy
2) při první konzultaci se většinou lékaři ptají, proč jsi je navštívila (proč asi, že ?), ptají se na délku snažení, na zázkroky, které jsi podstoupila, jestli už jsi byla někdy těhu jestli má tvůj partner už nějaké děti. Někdy prochází i rodinnou anamnézu. V mém případě došlo i ke gyne prohlídce, manžel podstoupil UTZ varlat, vzali nám krev na testy (hormonální profil, i na genetiku, HIV, žloutenku a já už nevím, na co ještě) a manžel ještě musel dát vzorek na spermiogram. Dle problému pak řeší další postupy.
3) mě dojíždění do Caru dost zasahovalo do pracovní doby, nic jsem v práci neříkala, jen nosila propustky a snažila se tam trávit, co nejméně času. Pak jsem to řekla šéfovi (to jsem neměla, nebyl diskrétní, ikdyž jsem ho o to požádala, takže teď to v práci ví všichni). Co se týče prohlídek při IVF, tak je to v každém Caru jiné, také podle toho, jak reaguješ na stimulanty, já byla vždy před punkcí vajíček od začátku stimulace jen 2x a kontrolním UTZ a pak šupajda na to.

Také záleží a problému, proč se přistpuje k IVF, jak žena reaguje na stimulaci, jedna dobře, druhá hůř a pomaleji, tak se ta doba prodlužuje.

4) nás první IVF stálo 25tis, pak změna Caru a druhé IVF vyšlo na 19tis + další 4tis za zamražení embryjek + 5tis za KET (transfér zamražených-rozmražených embryjí)
5) záleží na danném problému, na reakci těla v případě problému u ženy, je toho hodně, nedá se to tak nějak posoudit .... když má problém muž se spermiemi a žena je ok, tak se k IVF dojde velmi brzy, hned při další cyklu, když budeš chtít.
6) nech si objasnit váš problém a vyslechni si, co ti nabízejí za služby, někomu pomůže to druhému ono .... můžeš se poptat na co chceš, ale nikdy neříkej, kamarádka říkala nebo měla ... to nemají rádi. Vždy můžeš nesouhlasit s jejich návrhy nebo přístupem. Základní pravidlo, furt se ptej, na cokoli, co tě napadne, čemu nebudeš rozumět ...

Kdyby jsi ještě něco potřebovala, tak písni, zkusím ti zodpovědět, když budu vědět.
Janka

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka