Přidat komentář

In reply to by monika394

neznám tvou situaci, ale sama za sebe - jsem na malou sama, nemám nárok kromě rodičáku na nic, protože si vydělám (ale ne nijak závratné částky), na rodičák jsem šla povinně na 4 roky, takže za chvíli budu mít už jenom 3800, ale sama za sebe můžu říct, že to porodné fakt nebylo nic, na co bych spoléhala a čekala jako na smilování boží.
je taky pravda, že měsíc před porodem jsem ještě měla na týden brigádu, kdy jsem seděla na recepci v jedné firmě, že 4 dny po porodu, předtím, než jsem šla pod celkovou narkozu na revizi dělohy, tak že jsem ještě řešila nějakou práci přes mobil a ukecala jsem sestřičky, že když mě teda chtějí propustit později než bylo plánováno, tak že si potřebuju poslat jeden jediný mail, takže mě pustily na jejich počítač, ač by se nemělo, a taky je pravda že od 3 měsíců malé chodím do "práce" - ale dělám na ŽL, a práce to je taková, že dneska je, zítra být nemusí, a nalítám se docela dost.
s tím, že podotýkám, a to dost nahlas, že mí rodiče bydlí na opačném konci republiky a pracují = nemám hlídací babičky a dědečky, biologický otec se k malé nehlásí, takže jeho zapsání do RL a následné aliementy se stále snažím vyřešit soudně, ale bude to ještě na dlouho, a hlídají mi kamarádky, které jsem před těhu neznala, a se kterými jsem se seznámila zde = na MT. ano, nehlídají zadarmo, protože by mi ani nepřišlo fér, abych já vydělávala, a ony mi hlídaly zadara, ale taky jim neplatím žádné horentní sumy (raději bych to na hodinu nepřepočítávala, jinak mi hlídat přestanou).
ano, UM je drahé, plínky taky. my třeba nejíme nutrilon, ale klasický sunar, je mimo jiné i levnější. ale kdyby bylo třeba ze zdravotních důvodů používat něco jiného, taky bych to malé koupila. prostě když je třeba, tak si vydělám. a jdu dělat i za míň, než bych dělala být sama, a jdu dělat i jiné věci a v jiné hodiny, než bych akceptovala, být sama.
a - ty píšeš, že kolik jsi za to během těch 3m dala - hm, to je sice zajímavé, ale dáš za to mnohem víc peněz, čím bude mimčo víc růst, protože více sní, plínky budeš používat větší, takže jich bude míň v balíku za stejné peníze, a už budeš mít jenom mateřskou či rodičák... takže o porodném to podle mě opravdu není, to nedostáváš každé 3 měsíce, to dostaneš jednou, když už máš vše mít nakoupené (hm, jak by se asi tvářila doktorka, přijít domů na návštěvu když přijdeš z porodnice, a tam ani postýlka, ani kočár, prostě nic?), a kdy teoreticky to mimčo ještě nespotřebovává za tolik peněz

http://ReinaZoo.mondozoo.com

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky