Přidat komentář

In reply to by žabičkax

Ahooj!
No, tak musím uznat že máš pravdu, že s tou občankou asi budeme muset počkat.. že to není jen občanka. Ale úplně všechno. Včetně úřadů a bank. A jak se znám, vždycky na něco zapomenu a pak je průšvih. Asi se na to vyprdneme. Přítelovo trvalák už dávno neplatí (cca od nového roku), ale taky se nemá kam přehlásit a co mám v OP já, tak ten je prodanej. Budeme to muset risknout, to se nedá nic dělat, když se to tak skomplikovalo.
S bytem nic moc. Musela bych podat opravný daně, což bych musela jet k nám na sever, kde mám trvalák a musela bych té paní na FÚ říct upřímně, že je to kvůli hypotéce. To mi připomíná, že musím napsat čestný prohlášení, páč jsem ty papíry vyplnila blbě.. a tím pádem už se mi nechce do toho vůbec.

No, švagr být žadatel nechce, ale v neděli jede přítel na Šumavu k rodičům i se švárou a pokusí se to tam vyjednat. Na jakékoliv matrice to jde, to jo, ale na webu z www.úpmd.cz píšou, že to máme vyřídit tam. Někde jsem viděla, že když to uděláme před narozením, je to zadara, pak je to za 2000,-. Páč se mění rodný list a za to už se platí. Miláček říkal, že až budeme z nejhoršího venku, že se můžeme i v klidu vzít, abychom byli rodina, jak má být.

Zatím si tedy představuji, že budeme na cca 2 roky na Lužinách, kde budeme moct mít i trvalý pobyt. Bylo by to pro mě úleva, páč tam se platí jenom energie (cca 4-5000) měsíčně. Tím pádem se můžou platit alíky a splatit dluhy.. prostě o 10000 v peněžence navíc.

Taky budu mít lítání po porodu Elišky, ale to si myslím, že už nebude tak hrozný, když budu cestovat s Elinkou.
- Takže si nejdřív dojedu pro rodný list.
- Pak najdeme Eli doktora. Nebo obráceně? Se zeptám v porodce.
- Vyřídit OP a nechat si vystavit prozatimní OP.
- Napíšu všude, že bydlím jinde a dojdu si pro nový řidičák (ještě vědět kam, ale to zjistím..) a
- vydám se na PČR, kde podám žalobu o alimenty. S těmi může Jirka na soud a zažádat o snížení alíků.
- Čeká mě žádost o porodné, což je v poho. Ale už s rodným listem Eli, samozřejmě.
Co dál? To je snad zatím vše.

Takže normální poporodní kolotoč. Jako každá baba.. (porodné, list rodný, doktor Eli)

Já jsem vážně příšerná! Jenže to je těmi špatnými zkušenostmi s úřady a firmami.. na něco zapomeneš a máš průšvih jak hrom.

Hmm. Ještě, že ten deníček mám.. kdybych to psala někam na papír, tak to zašantročím.. a už nenajdu. Takhle vím, kde to mám hledat!

Hezkýýýýý deeen!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka