Přidat komentář

Ahoj holky,
dnes jsem volala na alergologii, abych se dozvěděla výsledky krevních odběrů, na kterých jsme byli s Tomáškem před 3 týdny. Zjišťovalo se v nich nejen krevní obraz, ale i to, zda je na něco alergický a hlavně jak je na tom s imunitou.
Tak aspoň jedna dobrá zpráva je, že z krevních testů se nepotvrdila žádná alergie :-). Ta horší je, že má hodně špatnou imunitu, asi jako Honzík před 2 lety, který ji doteď nemá o moc lepší :-(.
Tomášek má prý snížené dvě složky imunity - tou první je nějaká vrozená bílkovina, která mu zatím chybí, ale s věkem by se to mělo zlepšit. Proto bývají děti s touto oslabenou imunitou do 6 let tak často nemocné.
Druhou špatnou složkou je získaná imunita, díky které je Tomášek tak hodně náchylný ke všem infekcím. Proto mu imunolog dost důrazně nedoporučuje nástup do školky ve 3 letech, ale až ve 4 letech. S takhle špatnou imunitou by prý byl věčně nemocný a potřebuje trochu času, aby se mu to srovnalo. Už takhle je pořád nemocný a to nechodí ani moc do kolektivu, natož být každý den ve školce.
Tak jsem tedy zvědavá, jak budu řešit příští rok práci. Původně jsem počítala, že Tomášek půjde do školky od září a já budu od května ty 4 měsíce na neplaceném volnu (pokud by mi to tedy v práci umožnili). Ale je dost pravděpodobné, že mi v práci dají výpověď, zvlášť když mám tak často nemocné děti a i kdyby Tomášek do školky za rok nastoupil, tak bych s ním musela pořád na hlídačence. Tak z toho mám docela obavy, jak to vůbec zvládneme hlavně finančně, pokud nebudu moci nastoupit do práce :-(. No uvidíme ...
A ještě zpátky k tomu, co mi dnes doktor řekl do telefonu. Doporučuje nám dát Tomáška naočkovat proti meningokoku, protože s tak oslabenou imunitou, kdy se na něho chytá každá infekce, je docela riziko, že by ho mohl někde chytnout. Co se týká léků, tak máme dávat přes celý podzim a zimu Imunoglukan (ten už dáváme)a doktorka nám vystaví recept na Broncho-vaxom, který jsme dávali i Honzíkovi v uplynulých dvou letech. Užívá se to vždycky půl roku každých 10 dnů v měsíci. Tak jsem zvědavá, jestli to pomůže.
Na kontrolu na imunologii máme přijet s oběma kluky za rok v říjnu.
Tak to je asi vše. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka