Přidat komentář

Ahojky, tak já napíšu, jak to bylo u nás, nebo svoje postřehy ;)

1) Jestli mlíčko stačí, vadit by to nemělo, mě malý přibíral krásně, tak i Dr. řekla, že stačí kojit deset minut - nebo podle toho, jak si dítko řekne. Jinak pro udržení pozornosti při kojení; zkus na prcka mluvit, šimrat pod bradičkou, popř. víckrát za kojení prohodit prsa - to by ho mělo stimulovat k sání a nedovolit tak rychle usnout :)

2) Tak malé děti většinu času prospí, sice je každé mimi úplně jiné, ale i tak je dobré, pokud je vzhůru třeba dvě hoďky ho ke spánku uložit, aby si odpočal a všechno nové vstřebal :'zz): Ze začátku mimča nemají režim noc - den, takže to, jak spinká přes den nijak neovlivní spánek v noci, prostě, když potřebuje spinkat, tak spinká :)
Jinak jak zabavit dítko, já si s ním taky hodně povídala, vyprávěla, chovala, cvičila nožičkama, masáže, odpolední procházka kočárkem, popř. ukazovat mu nějaké hračky, pustit kolotoč, ale zase zbytečně nezatěžovat, nejlepší hračky jsou prý stejně maminky :s: Ty dny za chvíli začnou tak rychle utíkat :)

3) Malé děti potřebují chovat a nosit, po pocitu bezpečí u mamky v bříšku se ve velkém prostoru (byť i v postýlce) necítí dobře. A nedají se takto rozmazlit, neboj :n: Prostě to potřebují ;) Jinak dudlíka taky dávám asi od týdne po narození, sama dětská sestra nám ho doporučila, má ho doteď (19 týdnů), když chce dudlá si, když ne, tak ne, přes noc ho nemá skoro vůbec, máme ten ortodontický (bo jak se to píše :00: ), navíc nám vůbec nenarušil techniku sání při kojení, takže já jsem spokojená :s:

4) Já si koupila takový baby vak, ale byl v něm zatím jen 3x, s tímhle typem nošení bych možná počkala (do 1 - 2 měsíců), ale to je asi taky hodně individuální, vařila jsem, když spinkal, poklidila, když byl čas, nebo to nechala pár dní ležet, bordel nikam neuteče (bohužel :D ), opravdu to není to hlavní a pokud máš někoho, kdo by ti s tím mohl pomoc, tak zapoj i zbytek rodinky ;)

5) Pokud měl při kontrole v porodnici kyčle OK, mělo by stačit u jednorázovek pouze klasické balení (bez látkové pleny). Jinak budeš asi muset ozkoušet sama, některé děti se prudí i z jednorázovek. My je teda používáme od narození, u látkovek, byť vyjdou v závěru levněji, mě odradila ta pořizovací cena, pár jich mám, ale moc nepoužívám :) Takže pokud chceš používat ty látkové, klidně do nich jdi, přebalit do jiných můžeš kdykoli ;)

Tak snad jsem trochu pomohla, přeji hodně zdravíčka a štěstíčka a ať prcek krásně roste
:€s€: :a:
Kristee a Ondrášek :k:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka