třeba kuřecí na smetaně: udělala jsem trošičku cibulky,na ní jsem zpěnila trošičku sladké papriky,dala jsem kuřecí maso,většinou nějaký kus,nekrájela jsem to hned na kousíčky,zalila vodou a vařila,dokud maso nezměklo...až je maso hotové,vytáhnu ho,přecedím šťávu,abych tam neměla ty kousíčky cibulky,šťávu zahustím buď smetanou nebo voda+ mouka a maso nakráajím na kousíčky,promačkám přes mačkač na česnek a přidám do omáčky...buď s bramborem nebo rýží,klidně i těstoviny...
bramborový gulášek: udělám zase trošičku cibulky na másle,přidám trošičku sl.papriky,zasypu bramborama na kostičky,někdy přidávám i kuřecí maso kousíček,může se přidat nějaká zelenina,třeba mrkev,petržel,nebo celer,až je to měkké,vytáhnu maso,zase promačkám přes mačkač,přidám do gulášku a zahustím voda + mouka...
rajská omáčka: rozpustím máslo,přidám mouku,udělám světlou jíšku,zaliju vodou,přidám hřebíček a nové koření,ale jen malinko,nachám 20 minut vařit,pak přecedím,přidám rajský protlak,trošičku dochutím cukrem,je dobrej ten hroznovej,ale když nemám,dám moučkovej a k tomu dělám rýži...
Hodolanská pro děti: to asi pro větší děti: dám vařit brambory,párky na kolečka,mrkev a přidám bobkový list,jak je to měkké,zahustím voda+ mouka,vytáhnu bobkový list a párek rozmačkám v mačkači na česnek,mrkev bu´d nakrájím nebo hned do hrnce strouhám na struhadle...
mrknu,co jsem ještě vařila...bylo toho víc,ale nemůžu si to všechno nějak vybavit...
třeba kuřecí na smetaně: udělala jsem trošičku cibulky,na ní jsem zpěnila trošičku sladké papriky,dala jsem kuřecí maso,většinou nějaký kus,nekrájela jsem to hned na kousíčky,zalila vodou a vařila,dokud maso nezměklo...až je maso hotové,vytáhnu ho,přecedím šťávu,abych tam neměla ty kousíčky cibulky,šťávu zahustím buď smetanou nebo voda+ mouka a maso nakráajím na kousíčky,promačkám přes mačkač na česnek a přidám do omáčky...buď s bramborem nebo rýží,klidně i těstoviny...
bramborový gulášek: udělám zase trošičku cibulky na másle,přidám trošičku sl.papriky,zasypu bramborama na kostičky,někdy přidávám i kuřecí maso kousíček,může se přidat nějaká zelenina,třeba mrkev,petržel,nebo celer,až je to měkké,vytáhnu maso,zase promačkám přes mačkač,přidám do gulášku a zahustím voda + mouka...
rajská omáčka: rozpustím máslo,přidám mouku,udělám světlou jíšku,zaliju vodou,přidám hřebíček a nové koření,ale jen malinko,nachám 20 minut vařit,pak přecedím,přidám rajský protlak,trošičku dochutím cukrem,je dobrej ten hroznovej,ale když nemám,dám moučkovej a k tomu dělám rýži...
Hodolanská pro děti: to asi pro větší děti: dám vařit brambory,párky na kolečka,mrkev a přidám bobkový list,jak je to měkké,zahustím voda+ mouka,vytáhnu bobkový list a párek rozmačkám v mačkači na česnek,mrkev bu´d nakrájím nebo hned do hrnce strouhám na struhadle...
mrknu,co jsem ještě vařila...bylo toho víc,ale nemůžu si to všechno nějak vybavit...
http://www.prckoviste.cz/kekulinka