Přidat komentář

Ahoj,
já dnes končím 23. týden a taky mě docela překvapuje, jak mi poslední dobou letí váha nahoru a to se ani nepřejídám, natož abych jedla za dva.
Minulý týden 20.1. jsem na prohlídce ve 21+5 tt. měla nahoře 6,5 kg a když jsem se dnes vážila doma, tak jsem za týden přibrala další kilo a už mám tedy 7,5 kg nahoře. Docela se bojím, jestli to tak půjde dál, aby pak ze mě nebyla koule, ale zase se uklidňuju, že i v prvním těhotenství jsem nejvíc přibírala v tom druhém trimestru mezi 21. a 25. týdnem - to jsem za měsíc přibrala 4 kg a taky jsem se přitom nepřejídala. Od té doby mi ale naštěstí váha už tak nahoru nešla, poslední dva měsíce jsem nepřibírala skoro vůbec a nakonec jsem měla nahoře jen 12 kg. Tak se utěšuju a doufám, že teď to bude podobné, i když asi budu mít o nějaké to kilo víc než poprvé. Přece jen ta děloha roste rychleji a teď se mi navíc i dost nalila prsa, tak ta snad taky něco váží :) . Ale co, důležité je, že já vím, že se nepřejídám, a to že to tak skáče teď nahoru, je asi u mě normální a miminko si tak ze mě bere, co potřebuje. Hlavní je, aby se miminku vedlo dobře a ta kila po porodu snad zase bez problémů shodíme. Při Honzíkovi mi stačilo často kojit a kila pak šla dolů sama, až jsem pak byla 5 kg pod váhou, tak uvidíme jak to bude teď.
Co se týče váhy miminka, tak tu nevím, protože screening mi dělal doktor naposledy před Vánoci v 17+5 tt. (vážilo 186 g) a minule mi ho neměřil, tak snad se dočkám příště v 25+5 tt. :)
Pa :a:

________________________________
http://alenkasuchankova.blog.cz/

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka