Já mám asi už půl roku doma recept od kamarádky,ochutnala jsem je jen u ní a byly vynikající :qu: ! Sama jsem je ještě nedělala,tak nemůžu napsat nic za sebe,ale od ní byly opravdu skvělé,tak můžeš zkusit..
Placky plněné kuřecím masem (domácí Tortila) Suroviny: 2 kuřecí prsní řízky 2 lžíce olivového oleje 1/2 červená paprika 1/2 zelená paprika 1/2 žlutá paprika 1 cibule 2 stroužky česneku 4 lžíce tatarské omáčky 1 lžíce nasekané pažitky 1 nakládaná okurka 1/2 hlávky ledového salátu 4 tortilové placky: 100 g kukuřičné mouky 100 g hladké mouky lžíce octa lžička sádla Těsto na placky: Tmavé : Z kukuřičné mouky, soli, lžičky octa a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi. Světlé těsto : Na vále smícháme hl. mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu. Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto. Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bublinky. Rozválíme na kruh o síle listu papíru. Suchou pánvičku na plotýnce rozehřejeme. Na rozpálenou dáváme po jedné placky a opékáme z každé strany asi 10 sekund. Na tortilách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout (ale ne celá placka!). Náplň: Kuřecí prsa nakrájejte na větší hranolky, osolte, opepřete a orestujte na rozehřátém oleji. Přidejte na hranolky nakrájenou papriku, na nudličky cibuli, nahrubo nasekaný česnek a další 2 minuty restujeme. Tatarku smíchejte s nasekanou pažitkou, ledový salát nakrájejte na nudličky. Na každou tortilu položte nudličky salátu, polijte tatarkou, navrstvěte na ně maso se zeleninou a zabalte. Před podáváním prohřejte tortily asi 5 minut v troubě na 190°C.
Já mám asi už půl roku doma recept od kamarádky,ochutnala jsem je jen u ní a byly vynikající :qu: ! Sama jsem je ještě nedělala,tak nemůžu napsat nic za sebe,ale od ní byly opravdu skvělé,tak můžeš zkusit..
Placky plněné kuřecím masem (domácí Tortila)
Suroviny:
2 kuřecí prsní řízky
2 lžíce olivového oleje
1/2 červená paprika
1/2 zelená paprika
1/2 žlutá paprika
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce tatarské omáčky
1 lžíce nasekané pažitky
1 nakládaná okurka
1/2 hlávky ledového salátu
4 tortilové placky:
100 g kukuřičné mouky
100 g hladké mouky
lžíce octa
lžička sádla
Těsto na placky:
Tmavé :
Z kukuřičné mouky, soli, lžičky octa a vody vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme na tenké placky a pečeme buďto suché na plotýnce nebo na nevymazané pánvi.
Světlé těsto :
Na vále smícháme hl. mouku se solí. Doprostřed uděláme důlek, kolem něho naskládáme kousky sádla a do důlku nalijeme vodu.
Nejdřív vidličkou a pak rukama zpracujeme tuhé vláčné těsto.
Zpracováváme tak dlouho, než se začnou dělat na povrchu těsta bublinky. Rozválíme na kruh o síle listu papíru. Suchou pánvičku na plotýnce rozehřejeme. Na rozpálenou dáváme po jedné placky a opékáme z každé strany asi 10 sekund.
Na tortilách se začnou dělat puchýřky, jejichž vršky můžou zhnědnout (ale ne celá placka!).
Náplň:
Kuřecí prsa nakrájejte na větší hranolky, osolte, opepřete a orestujte na rozehřátém oleji. Přidejte na hranolky nakrájenou papriku, na nudličky cibuli, nahrubo nasekaný česnek a další 2 minuty restujeme. Tatarku smíchejte s nasekanou pažitkou, ledový salát nakrájejte na nudličky. Na každou tortilu položte nudličky salátu, polijte tatarkou, navrstvěte na ně maso se zeleninou a zabalte. Před podáváním prohřejte tortily asi 5 minut v troubě na 190°C.