Přidat komentář

Ahoj, to co ti nabízejí u nás pojišťovny standardně neplatí. Jedná se o tzv. kombinovaný test v 1. trimestru. Měří se hladiny HCG a PAPP-A + šíjové projasnění na UTZ. Kombinací těchto tří věcí ti vyjde riziko vývojové vady. Tento test je v současnosti nejspolehlivější, na západě běžně používaný. Provádí jen certifikované pracoviště.
To co hradí pojišťovny je jen šílové projasnění bez biochemického rozboru krve a triple test, který je daleko méňe spolehlivý. Často vychází falešně pozitivní, a pak je nutné doupřesnění pomocí odběru plodovky.

Mě první varinatu nenabídli, triple testy i vzhledem k mému věku (25) vyšly pozitivní (vyší AFP) a musela jsem na podrobný ultrazvuk až ve 22tt. To čtyřtýdenní čekání bych nikomu nepřála, na konec se zjistilo, že mi nabraly moc brzy krev a vše bylo v pořádku.

U dalšího těhu si raději připlatím a triple testy odmítnu. Za ten klid to stojí. U nás ale bohužel většina doktorů jede ve starém zaběhnutém systému: šíjové projasnění + triple testy nebo kombinovaný test + triple testy. Kombinovaný test je nejspolehlivější, proto není třeba triply podstupovat. Co jsem si tak různě pročítala různé poradny, tak se doktoři nesetkali s tím, že by byl negativní kombinovaný test, pozitivní tripl a potvrdila se vývojová vada.

Tak snad jsem pomohla. Držim palce, určitě ti to dobře dopadne ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka